Reklama

Reklama

Vesmírný lovec: Dobrodružství v Zakázané zóně

  • USA Spacehunter: Adventures in the Forbidden Zone (více)

VOD (1)

Odstartujte napínvé kosmické dobrodružství s Peterem Straussem jako galaktickým námezdným lovcem, kterého ohrožuje mechanický šílenec. Píše se rok 2136 a Wolff (Strauss), který zachytí nouzový signál souhlasí s tím, že zachrání tři překrásné mladé ženy z planety zachvácené morem. Když jsou ale ženy uneseny “pochopy“ zvrhlého Overdoga (Michael Ironside), napůl člověka a napůl stroje, který ovládá celou planetu, Wolff startuje a vydává se na divokou, urputnou honbu plnou nebezpečí a fantazie. Postaví se nejrůznějším monstrům a mutantů, a okolnosti ho nakonec svedou dohromady s Niki (Molly Ringwald), odvážnou tulačkou, která souhlasí s tím, že ho doprovodí do Overdogova království železného šrotu. Wolffovy hrdinské činy v Zakázané zóně jsou nabité nadpřirozenou napínavostí a takovými zvláštními efekty, které každého zaručeně oslní. (Bonton Home Video)

(více)

Recenze (45)

aLPaC 

všechny recenze uživatele

Totální píčovina s dost trapnejma maskama (všichni ti obyvatelé planety, bože kdo dělal masky), otravným hlavním hrdinou, který se snaží napodobovat Indyho, záporákem, u něhož nechápete, že ho už někdo jiný dávno nesvrhl a nic moc sexy Molly Ringwald (její čas teprve přijde). Suma sumárum klasické béčko, které bych možná měl i trochu rád, kdybych ho viděl v dětství. Jenže neviděl, takže víc než dvě hvězdy si to rozhodně nezaslouží. A zdejší hodnocení 63%? WTF? Když to srovnám s jinými filmy, které mají podobné hodnocení, tak musím žasnout. Pro mě tak 35%. ()

ledzepfan 

všechny recenze uživatele

Krásné kulisy, parádní masky, fajnové triky. Příběh je takové ukázkové sci-fi dobrodrůžo často nápaně připomínající některé známnější kousky. Trošku se to táhne, nejde o nic významného či naprůměrného, ale já mám prostě vždycky radši hezky vypiplaný poloumělecký trash než ploché áčko hrající na jistotu..no a tak tomuhle sympatickému kousku velkoryse vpálím čtyřku. ()

Reklama

JFL 

všechny recenze uživatele

Přiznaně brakový pokus o syntézu Star Wars a Mad Maxe do velkolepé dobrodružky mohl vyústit v super biják, kdyby měl krapet lepší scénář a režii. Na druhou stranu nedošlo ale ani na nějaký zoufalý provar z ranku italských či filipínských kopírek oněch popkulturních milníků, nýbrž prostě na solidní žánrovku, která je asi právem většinou polozapomenutá, nicméně o to náruživěji vyzdvihovaná svými fanoušky. Ivan Reitman, který je neadekvátně asociovaný pouze se svými mainstreamovými komediemi, navazuje v hrané podobě na svůj předchozí producentský počin v oblasti labužnické adorace pokleslých heroických příběhů. Stejně jako v "Heavy Metalu" zaštítil vědomě šestákovou sci-fi dobrodružku, která nikterak nezapírá své inspirace a má vynikající výpravu i dostatek vlastních nápadů, aby rozplesala srdéčko nejednoho fandy posapokalyptických bijáků. Sice film nezapře, že na jeho výpravě, kostýmech a scénografii se příslušní profíci vyblbli o poznání více, než dokázal zúročit scénář i režie v jednotlivých scénách, ale tím spíš konkrétní dostaveníčka na téhle postapo planetě nadchnou svou opulentní i přímočarou brakovostí, ale také dojmem propracovaného světa, který by mohl skýtat nespočet dalších eskapád. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Brutálny brak v tom dobrom zmysle slova, ale niečo mu chýba. A to je podľa mňa absencia skutočne vtipných hlášok, ktoré by presne do takéhoto filmu a do Wolffových úst sadli. Film je zložený z menších akčných scén, kedy sa tu objavujú stále nové skupiny postáv, aby ich neskôr vystriedali zase ďalšie a my sa tak takýmto naťahovaním dostali konečne do finále, kde si to Spacehunter rozdá so záporákom číslo 1. Potešila záverečná variácia na gladiátorské zápasy ako v železiarstve po výbuchu, samozrejme sa rozum pozastavuje nad tým, kto by v tomto svete vyrábal tak komplikované zariadenia. Dnes už veľmi ťažko rozdýchateľná záležitosť a brutál béčko iste už aj v rokoch osemdesiatych. ()

noriaki 

všechny recenze uživatele

Takhle by vypadaly Hvězdné války z pohledu Hana Sola, kdyby se neodehrávaly před dávnými časy v jedné předaleké galaxii a točil je fanoušek práce George Millera s polovinou jeho talentu. Takže jestli máte pocit, že Mad Max Beyond Thunderdome je špatný film, tak máte pravdu. Tohle je ještě trochu horší, protože akčním scénám chybí dynamika, filmu slušní herci a vypadá příšerně lacině. Hlavní hrdina je sympaťák s charismatem, ale sám dojem neutáhl. Molly Ringwald dostala jednu z prvních šancí a přestože se za pár let svezla na úspěchu Breakfast Club, herecky byla přinejlepším druhá liga. Příběhově to taky není žádná sláva a onen epický hudební motiv, který cpal režisér do každé druhé scény, jsem po odeznění vždycky okamžitě zapomněl. Hudba je přitom parádní a jako jediná snese přísnější měřítka. ()

Galerie (28)

Reklama

Reklama