Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Následkem tajných vojenských experimentů se zrodí obrovské a nebezpečné monstrum. Během výbuchu v laboratoři tento mutant uteče a pustí se do likvidace všeho živého. (Bontonfilm)

Recenze (29)

tron 

všechny recenze uživatele

Zabudnutý „rodinný horor“ podľa románu Deana R. Koontza. Nie je to zlé. Herci sú sympatickí, skvelý pes, sympaťák Corey Haim (vtedajšia obľúbená detská hviezdička - The Lost Boys, Vodičák, kingovka Strieborná guľka), lesná výprava hôr Severnej Ameriky (mojich obľúbených) krásna, monštrum celkom ujde (väčšinou je našťastie prítomné iba v náznakoch á la Votrelec, čo je predsa len asi lepší nápad) a ako bonus sa dostavil spoľahlivý plešoun Michael Ironside. ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Oxcom je tajný vojenský biologický experiment. Je to bytosť, ktorá je stvorená na vraždenie. Dokonalý bojový organizmus. Mocný, silný a bez emócií. Vedie ho jedine silný vražedný pud. Pri požiari laboratória sa jednému takémuto exempláru podarí ujsť. Dostane sa do neveľkého amerického mestečka uprostred hôr. Tam začne brutálnym spôsobom zabíjať miestných obyvateľov. Bude veľmi ťažké zastaviť toto vraždiace monštrum. "Prenasledovatelia" je snímok, ktorý by som označil ako rodinný soft sci-fi horror. Je natočený podľa literárnej predlohy Deana R. Koontza a o jeho produkciu sa postaral horrorový priekopník Roger Corman. ** ()

Ded@M@tes 

všechny recenze uživatele

Genetickými úpravami a pokusy vojenských experimentů dojde ke vzniknutí monstra. Béčkový horor, ale evidentně nezklamal. ( Hodnocení: 5/10 ) ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Ve filmu je hlavní postavou pes, který rozumí lidské řeči, umí psát a taky skládat slova. Prakticky jsem čekal pouze na to až začne i mluvit. Ne sranda:) Film působí trošku rodinně a o hororu se mluvit moc nedá. Hlavně když monstrum za celý film vidíme pouze v náznacích a dle mého názoru snad vypadá pokaždé trošku jinak. Ke konci mi film připoměl Predatora, s tím rozdílem že hlavní pasti tady nastražil mladý kluk místo zabijáckého Arnieho. ()

Kusko.t2 odpad!

všechny recenze uživatele

Blbý film, v ktorom sa postavy správajú úplne nelogicky a podivne ako po lobotómii. Ako inak, aj tu je príčinou všetkých problémov krach vládneho výskumného programu zameraného na vyšľachtenie zvieracieho zabijaka. Ten sa im (ako to už býva) vymkne z ruky a z horiaceho výskumného zariadenia NSO uprchnú jeden psíček s mutantom. Psíček uteká po svete a za ním mutant, ktorý za ním zabíja. No dajme tomu že ok. Ale, v úvode filmu po tom požiari a následnom úteku mutanta, sa všetci kompetentní vyjadrujú, že ide o vynikajúcu, super inteligentnú mašinu na zabíjanie, avšak záver tomu nenasvedčuje. Ďalšia nelogickosť je, že aj napriek tomu že je rodina, ku ktorej sa dopajdal ten upravený pes, informovaná o tom, že po ňom ide mutant, ktorý ho chce zabiť a všetkých okolo, nechcú sa svojho nového štvornohého priateľa vzdať. Sú to veľkí milovníci zvierat len čo je pravda. Ale zas mať doma psa natoľko zmutovaného, že rozumie ľudskej reči, vie písať na počítači, pozná históriu, je na zamyslenie. ### Ak nie ste prinútení tento film pozerať nejakým mutantom alebo niečím iným, tak sa mu radšej vyhnite. ()

Campbell 

všechny recenze uživatele

Tak tuhle ságu jsem začal sledovat od konce. Nejdříve od 4 dílu. Ten mi přišel asi jako nejlepší, pak třetí druhý a ted konečně první. Ale abych se přiznal tak mě moc nebavil. Hess zvládl natočit béčko, ale to je asi tak všechno, není tu žádná zapamatování hodná scéna, není tu nic co by mě přinutilo filmu dát více jak 3*. Snad jedině díky zábavnému psovy jsem film dokoukal bez toho abych usnul. Ale nic extra to teda nebylo. Navíc monstrum vypadalo spíše jako hnusná opička. ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Pitomé ale zábavné béčko o přerostlém cosi, co uteklo z tajné laboratoře. Laciné ale atmosférické a má to Michaela Ironsidea. ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Další z řady opomíjených hororových béček, kterých se v osmdesátých letech zrodilo opravdu hodně. Watchers jsou často kritizováni za své „rodinné“ pojetí, přitom příběh nabízí slušně vybudovanou atmosféru, dobré herecké výkony a divák se u něj ani moc nenudí. Příběh samotný sklízel kritiku především za inteligentního psa, jehož vlastnosti mnoho lidí nepobralo a stávaly se tak terčem posměchu, ale tenhle roztomilý chlupáč si to určitě nezasloužil. To samé by se však dalo říci i o druhém monstru, připomínajícího velkou opici či Yetiho. Tvůrci vědomi si slabších triků, se po většinu času snažili pracovat pouze s náznaky, kdy dravec likvidoval své oběti převážně mimo záběr kamery a nechali tak pracovat divákovu představivost. Což se mi samozřejmě líbilo a díky tomu jsem si film i lépe vychutnával. Napětí pomalu houstlo a asi nejlepší pasáž celého filmu se odehrála ve škole. V těchto chvílích atmosféra gradovala a je jen velká škoda, že se celý film neodehrával v tomto duchu. Asi největší ikonou celého filmu se bezesporu stal Michael Ironside, který předvedl téměř bezchybný výkon. Jemu prostě ty role padouchů svědčí asi nejlépe. 60% ()

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

S filmovými adaptacemi příběhů Deana R. Koontze to je jako s jeho samotnými romány. Občas jako na houpačce. Pronásledovatelé patří ještě k tomu pohodovému (nad)průměru, kterému v mých očích hodně pomáhá osmdesátkový odér, velmi sympatický Corey Haim v hlavní roli (škoda toho kluka, měl slušně našlápnuto, s jednou z nejhezčích hereček z Pobřežní hlídky chodil, ale tak si to posral), sympatické postavy (matka, přítelkyně, i ten Michael Ironside) a neuvěřitelně ňuňu pes ve druhé hlavní roli. Ten pes byl prostě skvělý. Zábavnou vložkou je pak Jason Priestley s ještě šílenější verzí svého účesu z raných Beverly Hills 902 10 (taky je za to potrestán). Negativem filmu je pak jeho vodorovnost. On prakticky negraduje. Závěrečný střet je čitelný, nevyhnutelný ale nepřekvapivý, i ten pokus o twist nijak nezaujme. Za bod k dobru pak přijímám ještě starou dobrou ruční maskérskou práci ohledně monstra. Možná to vypadá levně a z dnešního pohledu směšně, ale pořád je to živější a plastičtější než dnešní chladná digitální plochá monstra bez koulí. ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Tuctovy pravom zabudnuty horor o vrazdiacej prisere, ktora ma tak blbu masku, ze ju po väcsinu filmu radsej neukazu. Za nieco stoji iba uz tradicne slizky zaporak Michael Ironside. Zvysok je nuda. A naviac tu zabili mladeho Brandona, parchanti. 4/10. ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

Dosť nevýrazný horor, ktorý atakuje aj mladých divákov a aj fanúšikov žánru. V oboch prípadoch však nemá čo ponúknuť. ()

Astaroth12 

všechny recenze uživatele

Zas ďalšia z rady monštrumových krávovin,bez výsledného efektu.Niektoré dialógy boli na úrovni primitivizmu.Ale ten pes bol zlatíčko,toho by som si adoptoval.Príbeh ako to povedať a nezahrešiť,veľmi debilný,neoriginálny a aj spracovanie bolo zaostalejšie ako som zvyknutý u takýchto filmov.A to monštrum bolo (ne)dokonalé a to hlavne jeho ruka,lebo jeho celého som videl asi raz na konci a to bola riadna tma.Kto si chce pozrieť efektný monster horor,nech tomuto šancu určite nedáva. ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Priemerna a nijak neobjavna x-ta napodobenina kultoveho Aliena, akych sa v 80. rokoch tocilo pozehnane. Sympaticke je to, ze monstrum likviduje zive osadenstvo mimo kameru, a divak si tak potom musi mnohe domysliet sam. Rezia Jona Hessa bola na urovni, strasidelna atmosfera mala obcas nieco do seba. 60 % ()

cariada 

všechny recenze uživatele

Zdálo se že to bude takový ten horor pro děti, vzhledem k hlavnímu protagonistu, ale to jsem se zpletl. Experiment který tajně dělá náká vládní organizace se vymkne a jakási zrůda uteče naštěstí ani není moc celý film vidět což je jen dobře a ještě je tu krásný inteligentní pejsek, taky vylepšený onou organizací co ho chce ta obluda zabít. Naštěstí tak krásnýmu psovi se nemůže nic stát, nebot by to asi díváci i já nerozdejchal. Obluda masakruje co se dá a co nezvládne ona spolehlivě dodělá dvojice agentů zvláště jeden z nich Michael Ironside (jako záporák je opravdu nekompromisní). Pěkný film, který funguje i dnes. Za zmínku stojí malá role Jasona Priestley jinak známého v BH 90210. ()

honajz2 

všechny recenze uživatele

Já s tím inteligentním psem, který plně rozumí lidské řeči, popravdě vůbec neměl problém. Je to takové divné, vidět to v hororu, který viditelně chce být horor, ale přišlo mi, že to aspoň vše ozvláštnilo a že i ten film se bere s takovou lehkou nadsázkou, která nesklouzne ani do komedie, ani do hororu pro děti, prostě tam je a přitom to chce být stále horor. Výsledek je takový podivný patvar, ze kterého je poznat, že je to americký film z osmdesátek (ale zase mu chybí ta pořádná "osmdesátkovost") a který je spíš mírně podprůměrný, ale i když bych tomu radši dal o hvězdu míň, stejně tomu tu slabou třetí hvězdu přidám, jelikož oproti jiným podprůměrným osmdesátkovým hororům tohle mělo aspoň nějakou originalitu, zapamatovatelnějsí atmosféru a u určitě si z toho budu pamatovat víc, než třeba ze Slizu... Slabé 3* ()

charge 

všechny recenze uživatele

Špatný film, ve kterém maximálně vévodí ovzduší doznívající éry 80. let a béček, kterých se v ní natočilo požehnaně. Tenhle nezábavný škvár by mohl bavit diváky možná o takových pěl let dříve ale v roce 89 kdy v podstatě běžel v zahraničních kinech nemohl žádného úspěchu dosáhnout, kromě toho víc než horor mi film připadá jako báchorka s vrahounských Irosnidem, který pronásleduje inteligentního psa z laborky, obluda je zde vlastně doplňkem a vyzněla spíš trapně, ani se nedívím, že zde ve větší míře není vůbec pozorovatelná. 25% ()

TO 

všechny recenze uživatele

Jeden z nejúžasnějších pejsků, který jsem kdy ve filmu viděl. Ten chlupáč hraje líp jak Mastroianni:-) A film je náhodou dost dobrý, originální příběh, napínavé akční a krvavé scény. Kdysi býval celkem populární, a má i Pokračování , o dost horší samozřejmě. Je pravda, že by ta příšera mohla vypadat lépe, ale vem to čert, mě se hodně líbí i tak. A „Brandon Walsh“ ve vedlejší roli je fakt boží. ()

xaver 

všechny recenze uživatele

Kdy si už režiséři vymyslí něco jiného, než mostrum, které uteklo z laboratoře. Pro obdobné snímky mám maximálně 1*, a to jen proto, že nerad dávám odpad. ()

Reklama

Reklama