Reklama

Reklama

Pro některé obyvatele New Yorku je Central Park místem procházek a nedělních pikniků, pro jiné domovem a posledním útočištěm. Romulus Ledbetter, dříve geniální hudební skladatel, takhle obývá už několik let uprostřed zeleného srdce New Yorku jeskyni. Opuštěn přáteli i dcerou tam žije sám, jen s fantaskními výplody svého pološíleného mozku. Jeho život se však rázem změní, když v den Sv. Valentina najde na stromě v blízkosti své jeskyně zmrzlého mladíka. Romulus se vydá hledat vraha...ale kdo by věřil šílenci, který vidí to, co jiní ne? (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (48)

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Samuel L. opět zaválel, o tom žádná. Zpočátku jsem byl z jeho postavy, z filmového příběhu i z jeho originálního způsobu vyprávění hodně nadšený, ale bohužel kvalita i hloubka filmu měla klesající tendenci a celkově cítím spíš zklamání ze zabřednutí do banality a všelijakých klišé. Každopádně ale film vymykající se běžnému dramatickému (thrillerovému) průměru a rozhodně se vryje do paměti. ()

Radko 

všechny recenze uživatele

Dredatá páchnuca ozruta žijúca v jaskyni uprostred veľkomesta (!) a bývalý hudobný génius v jednom. Nájde sedieť umrznutého chlapca na strome. Musí to vyšetriť. Aj keď všade vidí preludy a smrtiace papršleky. No ani jeho zjavne mimoidné správanie mu nebráni byť vyšetrovateľom. Dcéru ma policajtku a tak napätie medzi nimi plynúce z jeho vyšinutosti sa utrasie jeho presvedčivým odhalením. Kdeže originálne riešenie a artový film – predpovedateľná, k zmierlivému koncu mieriaca jednohubka so zjednodušujúcim náhľadom na život schizofrenikov. ()

Reklama

Radiq 

všechny recenze uživatele

Rozhodně zajímavej kus. Rozuzlení není teda nic překotnýho, ale o to tam ani tak moc nejde. Jde tam o Stuyvesanta, kterej si sedí v té své věži a vysílá na nás paprsky ypsilon a zet! Vlastně o toho tam taky moc nejde. Ale uvidíte, že jde. Jde tam o šílenou duši hudebního génia houmlesícího v jeskyni a snažícího se najít vraha a jde na to opravdu svým způsobem. Samuel L. Jackson s dredama musí být šílenej, když vzal takovou roli, ale udělal dobře. Z vedlejších postav mě velmi Ann Magnuson, která i ve svých letech vypadala eroticky přitažlivá. Colm Feore je pořád stejnej Colm Feore. A závěr: Serafíni božství a pomsty nemají rádi lži. ()

Spike86 

všechny recenze uživatele

Tento thriller je opravdu netradiční a originální dílko. Pološílený Samuel L. Jackson s dredy nakonec přijde na kloub vraždě. Možná trochu přitažené za vlasy, ale je to zajímavě natočeno. Realita protkaná záběry, které jsou buďto jen v jeho hlavě nebo jako zkreslená realita, anebo černobílými záběry. Toto ale na mě nepůsobilo zmatečně, dalo se to bez problémů odlišit a nevadilo mi to. Kromě kamery a střihu dále stojí za to určitě vypíchnout hudbu a hudební podkres, který ve filmu zní. Je to na lepší 4*. 80% ()

antragus 

všechny recenze uživatele

Na celkovou stopáž to, nejspíš i díky povíceru dějových linek, slušně odsejpá. Samuelovi bych uvěřil asi i ty paprsky, šílence hraje perfektně, rovněž hudba je skvělá, za tu má u mě film tu finální pátou hvězdu. Rozuzlení, které jsem rozhodně nečekal, celkově velice fajn dojem, který si zaslouží ty zbylé 4 hvězdy. ()

Galerie (18)

Reklama

Reklama