Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Dva bratři, pro které se americký sen změnil v noční můru.  Mannny je rozvedený, nezaměstnaný a pronásledován depresemi. Jedné noci ho probudí zvuky lupiče, který se dobývá do jeho bytu. Ke svému překvapení zjistí, že se ho snažil vykrást jeho vlastní bratr Dan, který za tři roky, po které se neviděli, zcela propadl drogám. Po prvním záchvatu slepé zuřivosti si Manny uvědomí, že jenom společně se oba mohou zbavit svých problémů a začít nový život. Chtějí se vyrovnat se svou minulostí, ale zaplétají se do pavučiny lží, zrady, a nakonec - vraždy. (Guild Home Video)

(více)

Recenze (7)

Pepinec 

všechny recenze uživatele

62% a Samuel L. Jackson... To jsem se zase jednou nechal nachytat. Jako bych nevěděl, do čeho všeho je Samuel schopen strčit čumák. V prví půlhodině odehrávající se na hřbitově jsem si ve skrytu duše přál, aby mě tam kluci nechali v klidu odpočívat a už mě dál nemučili. Pak to sice trošku vylepšili, ale tak vysoké hodnocení bude asi chybou serveru, ne? ()

MontyBrogan 

všechny recenze uživatele

Ťažký, depresívny film. A možno aj trochu nudný, ale to aj preto, že sa síce odohráva v tom najhnusnejšom americkom gete, ale príliš sa tam nestrieľa, ani sa nedejú veci, ktoré by ste v prostredí s tak vypätou atmosférou čakali. Čo je v podstate pozitívne, film sa miestami vyhýba klišé, ale na druhej strane má aj pomalý spád. Celý čas sa postava Tima Rotha vlastne potĺka so svojím feťáckym bratom tými najnechutnejšími časťami Bronxu, plnými špiny, odpadkov a zbúraných stavieb. Dá sa v tom vidieť možno aj nejaká kritika postindustrializmu, ale ono je to skôr len škaredá a bezútešná realita. No a čím viac majú hlavné postavy na dosah uniknutie z tejto špiny, tým viac je ich cesta vratká. Pretože v skutočnom živote mať niečo na dosah, neznamená takmer nič. A to všetko je na filme vierohodné, len by mu asi viac prospelo takých 80 minút, namiesto tých 103, ktoré reálne mal (aj keď na čsfd a imdb je iný údaj). ()

FFINS 

všechny recenze uživatele

Film byl velmi dobrý na svoje kvality, ovšem i přesto pár chybiček se bloudilo.. Ale co upřednostňuje film je osud dvou bratrů 1. feťáka a 2. chlapa co si žije celkem v normálu, akorát uhodí každého co vidí.. Za mě 65% ()

Stegman 

všechny recenze uživatele

V obsahu se můžete dočíst, že jde o "pavučinu lží", apod. V podstatě thriller, co? No, tak je to úplně jinak. Vypusťte to, co tam následuje po "ale", a bude se to blížit pravdě. Je to civilně pojatý příběh dvou bratrů, co se vzájemně potřebují, aniž si to chtějí připustit. Čas tu plyne pomalu, žádné násilné střihy nebo zběsilé přestřelky. Místo toho se tu dočkáte slušných hereckých výkonů a kritického realismu. Hodně o filmu napoví jméno výkonného producenta: Lawrence Kasdan. ()

Reklama

Reklama