Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Můžete mít kuráž postavit se komukoliv, kdo se prohlašuje vaším nepřítelem. Své pověsti však stejně neuniknete.
Do malého jižanského městečka v povodí řeky Mississippi přichází z kraje léta mladý muž Ben Quick, aby se tady, daleko od pomluv, které ho většinu života neprávem provázely, pokusil o nový život. Ve městě, kde téměř všechno patří jedinému člověku, je nutné získat respekt toho pravého. Will Varner by rád ještě před tím, než odejde na odpočinek, vybral pro své impérium dědice. Syn Jody se ženou Eulou ale stále nemá potomka a starý Will se tak upnul k dceři Noel, pro niž hledá vhodného ženicha. Ačkoliv pověst Bena Quicka pronikne až sem, Will Varner si přímočarého cizince oblíbí.
Televizní remake podle námětu jednoho z nejznámějších představitelů tzv. Ztracené generace Williama Faulknera se oproti původnímu filmovému zpracování z roku 1958 s Paulem Newmanem a Orsonem Wellesem v hlavních rolích vyznačuje především rozmáchlejší stopáží, kombinovanější zápletkou a vyšším počtem zúčastněných postav. (dopitak)

(více)

Recenze (19)

FilmFan24 

všechny recenze uživatele

Jako fanoušek kriminálního seriálu "Miami Vice" jehož hlavní hvězdou byl Don Johnson, nemohl jsem si nechat ujít v premiéře v roce 1986 ve vysílání rakouské televize ORF právě tento film. Čistá VHS-ka ( tehdy nedostupný to artikl v našich obchodech sehnaný), videorekordér nachystaný...Zklamaný jsem nebyl a několikrát jsem jej opakovaně shlédl. Potěšilo ne zrovna po dlouhém horkém uvedení v programu Československé televize. Nebudu daleko s tvrzením, že se jedná v kariéře Dona Johnsona o nejlepší roli, jakou ztvárnil. No po Miami Vice, samozřejmě. ()

Aky 

všechny recenze uživatele

Košatý příběh o složitých vztazích rodičů a dětí, kterému nechybí napětí, překvapivé zvraty, uvěřitelnost... Přebývají mu minuty. ()

eLeR 

všechny recenze uživatele

To leto bolo naozaj long, lebo 200 minút je celkom palba. A bolo aj hot, lebo Don bol neustále do pol pása vyzlečený, nehovoriac o tom, že jeho obnažené telo sa lesklo od potu. Asi jediný sa v tom filme tak výrazne potil. Ale sebavedomého frajera so zlou povesťou a dobrým srdcom, ktorý to vie so ženami, ale aj s mužmi, a ktorému je krivdené, dal dobre. Myslím, že toto je celkom vydarená rodinná sága Varnerových, kde sa nájde všetko ... peniaze, moc, dobabrané rodinné vzťahy, vražda, krivda, podpaľačstvo, ale aj láska. 3,5* ()

dopitak 

všechny recenze uživatele

Ačkoliv televizní verze má atmosféru, jejíž absenci jsem nedávno vyčítal filmové adaptaci, stopáž je opravdu jen pro trpělivé a hodí se spíš na dvě víkendové letní horké noci. Don Johnson dělá všechno pro splnění fantazií divaček, o jeho mužnost se dbá v každém záběru. Ale co muži, kteří se musí spokojit s půvabnou Cybill Shepherd, zatímco hlavní postavu ztvárňuje kaktus Judith Ivey. Benovi, Eule i Noel je přes třicet, což nevadí jen v případě Dona, ve filmu se však deklaruje, že ženám ještě není třicet, a tahle lež je sakra vidět. Objektivně je film na tři a půl, ale za jižanské moskyty a bažinky přidávám. Původní verzi ale stavím o něco výše, byť není tak horká. Dobrý dabing Petra Kostky i Svatopluka Skopala. ()

Necrotongue 

všechny recenze uživatele

Pokud srovnám tento film s jeho o téměř třicet let starším předchůdcem, víc než třemi kousky hodnotit nemůžu. Tvůrci novější verzi sice doplnili o nové postavy i dramatické zápletky, ale že by mě tím nadchli, to se říct nedá. Nemám nic proti obsazení, ale Paul Newman, Orson Welles i Joanne Woodward své zdejší protějšky jasně přehrávali. Navíc mi silně vadily původní dialogy, které se tu čas od času vynořovaly- při zasazení do osmdesátých let působily nepatřičně až absurdně. Ve výsledku nešlo o špatný počin, mě ale zůstává bližší původní verze. ()

Falcor 

všechny recenze uživatele

Když Tě provází pověst rebela a žháře, nemáš to lehký, ať se hneš kam chceš, ale zase to tak trošku ospravedlňuje, když třeba vykradeš místní banku. Přitom vysmekneš nějakej ten hrdinskej kousek a dokážeš, že se s problémy dokážeš poprat. Pokud se ale navíc zamiluješ do nevhodné dívky, může Ti být opravdu dusno. ()

pakobylka 

všechny recenze uživatele

Musím přiznat, že léto, ač zůstává dlouhé a horké, přece jenom s přibývajícími roky ztrácí část svého žáru - a není už takovou absolutní peckou jako kdysi. Přesto dokáže spolehlivě zahřát - skrývá se v něm víc než jen originální a napínavá kriminální zápletka přitažlivě zkombinovaná s romantickou linií. A Don Johnson v nezapomenutelné roli Bena Quicka, muže se špatnou pověstí, je pořád tím chlapem, kvůli kterému bych lehce ztratila hlavu. Objektivně vzato by to měly být spíš silné 4* nežli slabších 5*, ale tentokrát jsem se rozhodla objektivitu poslat k šípku, protože jsem právě prožila velmi milé a svým způsobem intimní setkání s hrdiny příběhu, který se mi před lety vryl hluboko do paměti - a taky do srdce. ()

majo25 

všechny recenze uživatele

Z námetu síce cítiť, že už je zastaralý a v 80. rokoch by sa už odohrať asi nemohol - vykreslenie zaostalého južanského mestečka, ktoré celé spravuje jedna rodina, kde vidláci berú nielen pušky, ale aj laná do svojich rúk, a kde od podpaľača je horší už len vrah ('oh mon dieu'), je mimo tejto doby. Ale scenár je natoľko solídne spracovaný, postavy dobre obsadené (hlavne Robards bol výborný) a vyústenie natoľko zaujímavé, že výsledok vyzerá naozaj dobre. O to viac, keď berieme do úvahy, že ide iba o televízne spracovanie. A to nielen kvôli zvučnému hereckému obsadeniu. Akurát do role intelektuálnej Noel by sa hodil fakt niekto mladší a krajší, aby mal o ňu záujem aj Rýchly Ben. ()

mandlova 

všechny recenze uživatele

Škoda, že nějaká naše TV se neumoudří a nezařadí tento film do svého vysílacího času...rozhodně by si to zasloužil film i my :) naštěstí já ho mám ještě na VHSce. Snad Donova nejlepší role. ()

pjotr76 

všechny recenze uživatele

Lepší než původní film s Paulem Newmanem a jeho manželkou J. Woodwardovou a to říkám i přesto, že Paul Newman je můj oblíbenec. Věřte mi, nebo nevěřte, ale tento film je opravdu excelentní. Psychologické drama jako "noha". ()

Odpadlik 

všechny recenze uživatele

U nás v televizi běžel tenhle film pod názvem "Dlouhé horké léto". Neviděl jsem stejnojmenný film z roku 1958, ale tohle nebylo vůbec špatné. Je tu dusná letní atmosféra amerického jihu, hrozba lynče, ale také romantika a krásná Cybil Shepherdová, která není ani zdaleka tak studená jako v Měsíčním svitu :-) ()

Trixi 

všechny recenze uživatele

Už je to dlouho, co tenhle film běžel v televizi a myslím, že jeho repríza by určitě nebyla ztrátou času. Kromě Dona Johnsona a Cybill Shepherd se mi výrazně vybavuje i William Forsythe.....výbornej. ()

Rodin 

všechny recenze uživatele

Výborná televizní záležitost, která snese beze zbytku měřítka filmového zpracování. Don Johnson se tady vydal z toho nejlepšího, co se v něm nachází, a že toho není málo. Škoda, že svůj talent poměrně rozmělňoval v různých průměrných šarádách, které prošumí a zmizí beze stopy. Tento film je naprosto srovnatelný s verzí z roku 1958, a přestože jsem se bál soupeření Dona s téměř vždy vynikajícím Paulem Newmanem, zjistil jsem, že nebylo čeho. Žádné kopírování neproběhlo a od pěti * v mém případě dělí toto zpracování opravdu jen kousek. I za Jasona Robardse minimálně 85%. ()

natalanka 

všechny recenze uživatele

Nádhera tenhle film. Skvělé přestřelky mezi Benem a Noel. Tenhle film je pro mě lepší než původní z 58 a to mám Paula ráda. je to filmem. Lépe vystihuje vztahy..... je tak nějak srozumitelnější. Škoda, že Noel nezatraktivnili o kousek víc, je ostrovtipná, tvrdohlavá,krásně svá, ale na ne příliš hezká. Přesto je to pro mě překrásný film, ke kterému se ráda vracím. :-) ()

solver 

všechny recenze uživatele

Pamatuji si větu naší učitelky: "Tak tohle bylo opravdu slabé." Údajně porovnávala s knihou, možná i s filmem s P. Newmanem. Pro nás puberťáky tohle bylo The best, co v TV tehdy běželo. Málokterý film se mi tak líbil. ()

juvelinokivi 

všechny recenze uživatele

Mám pocit, že tohle jsem snad viděla v ČT ještě za socialismu (Jak se to do ČSSR dostalo?) v dvoudílné podobě. Ve srovnání s ostatní tvorbou, kterou ČT tehdy nabízela, to bylo hotové zjevení. Po x-letech jsem znovu shlédla a konstatovala, že atmosféra pořád funguje. Objektivně by to bylo spíš na 3 hvězdy, jednu přihazuji z nostalgie a také za výborný scénář. Škoda toho nepříliš zajímavého televizního zpracování a poněkud úsměvné snahy tvůrců svlékat zpoceného hlavního hrdinu při každé vhodné i nevhodné příležitosti do půl těla. :) ()

Reklama

Reklama