Reklama

Reklama

Gekidžóban Fate/stay night: Unlimited Blade Works

  • Japonsko 劇場版 フェイト/ステイナイトアンリミテッドブレイドワークス (více)

Obsahy(1)

Stejně jako seriál Fate/stay night vychází tento film z počítačové hry společnosti Type-Moon. Zpočátku se děj vyvíjí stejně jako v seriálu, avšak dojde k několika zvratům, které příběh vychýlí na jinou kolej. Opět sledujeme bitvu sedmi Pánů o Svatý Grál a opět je tu plno napínavých soubojů mezi jejich Služebníky. Tentokrát se ale do popředí dostává Služebník Archer. Dozvíme se více o jeho minulosti (a budoucnosti) a možná i to, proč se opakovaně pokouší zabít hlavního hrdinu, Pána jménem Emiya Shirō. (Monoxid)

(více)

Recenze (27)

Subjektiv 

všechny recenze uživatele

Tuna vcelku efektních soubojů, v které aby se prase vyznalo. Nevidět seriál, naprosto bych se v tom náhlém míhání všelikých postav ztratil. Některé se objeví na pouhých pár vteřin. Kdyby film začal promítnutím větičky: "Víme, že máte tyhle postavy děsně rádi, tak jsme si dovolili nějaké ty vizuálně magickomydlivé souboje v prima animaci," bylo by to poctivější. Scény by se oddělily mezititulky: "Archer vs. Berserker," "Saber vs. Rider," atd. Nic víc netřeba. Budovat děj takto uspěchaně je absurdní, znalí jej stejně znají, neznalí se nezorientují. ()

Flipnic 

všechny recenze uživatele

Excelentní anime-řežba pouze však pro příznivce původního seriálu. Ostatní diváci se asi vůbec nevyznají v tom, kdo je kdo a proti komu, ani v ději atd. Ale o děj zde oproti geniálnímu seriálu ani nejde. V podstatě se jedná o přes 100 min dlouhou non-stop řežbu těch největších bojovníků historie lidstva, kouzla, magie, krev, nečekané zvraty ... Komu se líbila akce v seriálu, tohle ocení jako já ... kdo preferoval děj, bude zřejmě zklamán ... (Některé souboje a útoky jsou fakt neuvěřitelné masakry ...). Paráda!!! ()

Hitman_47 

všechny recenze uživatele

Tak jako správná odreagovačka na večer, když není co robit, je to super... navíc, když se vám líbil i seriál, tak není co řešit... animace je top notch, takže všechny souboje vypadají zatraceně efektivně a spolu se skvělým hudebním podkresem působí i pořádně epicky ! A ne, není to jenom seriál narvaný do filmové stopáže... je to něco úplně jiného, takže neváhejte a jděte do toho ! ()

sheen 

všechny recenze uživatele

Je to brané hrozně z rychlíku, to seriál (Unlimited Blade Works) je někde úplně jinde, díky jeho znalosti jsem byl schopen vnímat :) Každopádně špatné to nebylo, perfektní bitky, hudba. ()

prome 

všechny recenze uživatele

Jsem celkem dost zklamán. Hru jsem nikdy nehrál, ale seriál Fate/stay night patří mezi mé nejoblíbenější. Těšil jsem se, že se opět přenesu do toho světa, setkám se znova se svými oblíbenými postavami a užiju si propracovaný příběh. Jenže dostal jsem značně uspěchaný děj, zmatené souboje a nevyvážené tempo. Místy jsem si přál, aby byl už konec. Díky výbornému audiovizuálnímu zpracování přidávám jednu hvězdičku. Škoda. Opravdu jsem se těšil, hlavně na Saber. ()

mandelbrot 

všechny recenze uživatele

Jako seriál to mohlo být výborné, ale zhuštění příběhu do jednoho filmu opravdu nedopadlo dobře - výsledkem je jen sled (patrně) zásadních momentů a soubojů poslepovaných za sebe, ale zdání souvislého děje to příliš nevytváří. A omlouvat to primárním zacílením na fanoušky videorománu lze podle mě jen částečně - tahle adaptace je prostě poněkud nešťastná. Přes tyhle výtky se ale pořád jedná skvělou audiovizuální podívanou, o to více ale zamrzí promarněný potenciál. ()

Hees 

všechny recenze uživatele

Fúha no povedzme si jasne čo toto je tento film. Tento film je dá sa povedať trochu zbytočný. Momentálne je zbytočný lebo existuje Fate/stay night: Unlimited Blade Works (http://www.csfd.cz/film/389227-fate-stay-night-unlimited-blade-works/) čo je už vážna kvalita (jasné chápem v roku 2010 zbytočný nebol). Dôvod je jednoduchý všetko je v tomto filme ako keby zrýchlené a na nič sa nekladie dôraz. Príbeh je plochý a nezaujímavý. Súboje sa prelievajú z jedného do druhého. Jediné čo dokáže ako tak zaujať je to, že sa dozvieme viac o tom kto je Archer dovtedy neznámy služobník Rin Tohsaky. Nevravím tým, že sa tomuto treba vyhnúť, len som si istý tým, že väčšina fanúšikov bude sklamaná a to hlavne tí čo očakávajú kvalitu aká bola v anime. Kvalita animácie celkom ujde a hudba je v poriadku. ()

Monoxid 

všechny recenze uživatele

Vážně kvalitní. Stylový. Nad očekávání. Narozdíl od seriálu tady hlavní hrdina stál za víc než starou bačkoru. Samozřejmě byste se ale na ten měli podívat nejdřív. Příběh byl pro mě osobně dostatečně přehledný a nahuštěný na stominutovou délku tak akorát. Škoda toho konce, za tu přeslazenost nedávám 100% ! (ale jenom 99, protože to je to poslední, o co tu jde) ()

Ceres 

všechny recenze uživatele

Tvůrci jeli podle scénáře - vemem základ z původního seriálu, osekáme děj, uděláme tam pořádné twisty v ději a ono to bude pořád vypadat cool, hlavně když Saber ukážem v šatech. Ne takhle to opravdu fungovat nebude!!! Je to zklamání, co za paskvil z toho vznikl, toto se mi vůbec nezamlouvalo. Zlatý původní seriál z roku 2006, tam na vše byl krásně čas, film v porovnání s tím stojí za nic. Kromě vizuálu toto nemá nic. I ten recyklovaný OST stál za hovno a byl nevýrazný. ()

3 AM Code 

všechny recenze uživatele

Bez znalosti puvodni FSN (a pokud mozno i videoherniho projektu) na to ani nemyslete. I tak je to pouhy zkomprimovany rehash serialu ktery vam odkryje jen jednu novou informaci. Grafika a souboje sou slusne, ale to je vse - k celemu prekotnemu deji i postavam sem mel nulovou emocionalni odezvu - to je u anime ekvivalent vypadku obrazu v kine. Stavim tenhle kousek po bok Escaflowne:The Movie - je to proste zbytecnost. Proc jen proc tyhle veci toci? ()

Roby 

všechny recenze uživatele

Když se na anime podíváte a za dva nebo tři dny si pustítě tento film tak nebudete mít z toho takový zážitek jako já, který čekal přes 4 roky. ()

Cracker 

všechny recenze uživatele

Jedna otázočka. Prečo preboha, nepoužili tento príbeh pre pôvodný seriál? Je mnohokrát lepší, zaujímavejší a hlavne obsahuje ten dôležitý zvrat, ktorý chýbal pôvodnému seriálu. Nakoľko som bol veľmi spokojný s dejom, na druhej strane ma neuveriteľne vytáčalo, že autori sa spoliehali na to, že divák videl Fate/stay night. Film vynecháva neskutočné množstvo informácii a tým pádom pôsobí pre diváka, ktorý nemal možnosť zhliadnuť seriál neúplne a dokonca až hlúpo. Pre mňa, za mňa mohli autori minutáž pokojne predĺžiť a z kvality by vôbec neubudlo. ()

Fordzy odpad!

všechny recenze uživatele

Dnes už naprosto zbytečný film. Zkratkovitý, animačně zastaralý a s předlohou si vytírající pozadí. Radši se podívejte na novější a věrnější adaptaci od studia Ufotable.Zde ()

D.Snake 

všechny recenze uživatele

Je to očividně pro lidi, co už "hráli" vizuální novelu (v češtině to zní nějak divně :/), protože já jsem si například užil každou sekundu a můžu říct, že se mi to líbilo víc než seriál. Hlavní důvod je to, že narozdíl od něj se tento film vcelku držel originálu (i když osekává co se dá). Druhý důvod je ta vizuální stránka... UBW u mě pravděpodobně zůstane na dlouhou dobu jako film s nejlepšími akčními scénami vůbec. Abych byl ale fér, tak pro ty co VN nehráli to opravdu musí být pořádně zmatené, protože tvůrci se nezdržovali vysvětlováním ani těch nejzásadnějších a na první pohled nesmyslných věcí. Rozhodně doporučuju nejdřív přečíst UBW nebo se aspoň podívat na původní seriál, protože sám o sobě by film v žádném případě neobstál. Já to beru jako doplňkový materiál k originálu - akční scény, které jsem si vždy přál vidět poslepované nějakými osekanými řečmi, které nedávají smysl (zkuste nacpat dobrých 50 hodin materiálu do jednoho filmu) Takže... Pro nezasvěceného diváka by to bylo tak 7/10. Nicméně pro mě, jakožto uber Type-Lunatica to je minimálně 9/10. Nemůžu si pomoct, protože takhle jsem se u filmu už dlouho nepobavil. ()

DaeGurth 

všechny recenze uživatele

Druhá možnost jak mohl dopadnout děj hry Fate stay night. Tentokrát není důležitý boj s okolím, ale "vyrovnání se":) sám se sebou. Doporučuji shlédnout krátce po prvním serálu, protože film ukazuje pouze změny v dějové lince. ()

Echelon1 

všechny recenze uživatele

KOMENTÁR OBSAHUJE SPOILERY Predĺžiť stopáž o 30 min. pre podrobnejšie objasnenie vecí a zoznámenie sa s postavami (mnohé prídu a odídu hodne rýchlo, Saber je len do počtu, čo je ale trochu pochopiteľné, keď sa to sústreďuje na Archera - ale v deji nemá žiadnu rolu) a bolo by to ešte pútavejšie než seriál, keďže ten bol mal občas problémy s pomalým tempom. Úvodná akcia Saber vs Berserker veľmi dynamická, čakal som, že akcia bude podstatne nadupanejšia a dravejšia v celom filme, nanešťastie je dosť skratkovitá. Alternatívna verzia deja sa mi moc nepáčila, pôvodný seriál postavami a ich pohnútkami vedie. Film je oproti nemu aj drsnejší a krvavejší. Seriál bol ďaleko čistejšia verzia dobro vs zlo. A hlavne, je tu viac (k tomu zbytočnej) krvi a občasná brutalita, smrť Illye – neviem ako v Japonsku, ale Európan má vo zvyku sa veľmi rozhorčiť nie len na zápornú postavu, ale i tvorcov, keď dieťaťu je vytrhnuté srdce...ryžiaci, neštvite ma a uvedomte sa, kreténi. Dobre že ste z toho nespravili Akame ga kill. Gilgamesh je oblečený celý čas ako emák (kde má svoje zlaté brnenie?) a tu poriadne nevie bojovať s mečom? A čo to sakra malo byť s tým Svätým grálom, to jak tu vypadal? ()

Five By Five

všechny recenze uživatele

Myslel som, že sa to bude dať sledovať aj bez akýchkoľvek znalostí príbuzného seriálu, ale zrejme som sa mýlil... Takto je to iba hromada nezmyselných (i keď efektných) súbojov a na pozadí nepochopiteľný príbeh... Nedokázal som to ani dopozerať, takže tentoraz nebudem ani hodnotiť... ()

fr3ak 

všechny recenze uživatele

No.....těžko nějak objektivně hodnotit. Seriál mám i přes jeho nedostatky velmi rád a to je u tohoto filmu důležité. Pokud seriál nemusíte, tak se na tohle vybodněte a hledejte jinde, protože tahle záležitost je jen pro zvané. ()

Secretus 

všechny recenze uživatele

Audiovizuální orgie, hustodémonsky krutopřísné souboje - asi ty nejlepší, jaké lze v anime vidět. Ale má to háček: Epické selhání ve vypravování a extrémní skoky ve střihu. Příběh je podán neuvěřitelně zkratkovitě a "z rychlíku", nedává moc smysl, natož aby něco příliš objasňoval - jak jinak, když 10 hodin zkrátili na dvě... Je to alternativní scénář (ve hře jsou tři, seriál popsal první, tenhle film jede po druhé lince), takže se v tom nemůže pořádně vyznat ani ten, kdo viděl seriál. Ale koukat se na to dalo, souboje byly moc pěkně vyvedené (teda než tam začaly létat meče po stovkách, jsem moc staromódní, když si myslím, že by se mečem mělo sekat, bodat, parírovat?) Pohnutky Archera mě potěšily, ale konec to zkazil, navíc se vyskytla pitomá deus ex machina. Jako film to nefunguje, ale jako předehra k přečtení plotu (i toho třetího scénáře) to použít jde. Plot jde najít na anglické wiki. ()

Reklama

Reklama