Reklama

Reklama

Nekodžiru-só

  • Japonsko ねこぢる草 (více)
Animovaný / Krátkometrážní / Komedie
Japonsko, 2001, 34 min

Obsahy(1)

Mačacia polievka sa síce môže javiť ako veselá rozprávka o dvoch mačičkách, v skutočnosti je to však jedna veľká surrealistická odyseovská púť naprieč fantáziou plná nápadov, výtvarných inšpirácií, čierneho humoru, miestami typického a trochu absurdného japonského "ducha" a hlavne prekvapivých viac či menej voľných asociácií a symbolov. (Jordan)

(více)

Recenze (34)

Madadajo 

všechny recenze uživatele

Kreslený Andaluský pes, nebo spíš kočka:) No ale zde mě přišel daleko lépe provedený snový moment stavící na principu asociace, takže pokud bych o většině výjevů z Andaluského psa řekl jen "nesmysl" zde lze najít myšlenkvou nitku, nějaký příběh... ()

pabulator 

všechny recenze uživatele

Tak to bylo žrádlo, kočky navařili věru velmi hutný Rámen a kvalitními ingrediencemi vůbec nešetřili takhle má vypadat pořádná potrava pro duši. ()

VasaX 

všechny recenze uživatele

Příběh kočičky a duše jeho sestřičky, jak by vypadal jako existenciální halucinace na nejsilnějším LSD, co se v Japonsku dá sehnat... Asi jsem pochytil hlavní pointu a trochu i některé další scény, ale že bych se v tom celém kompletně zorientoval, to těžko. Jedná se o takovou specialitu, která asi hned tak někomu nesedne. Musím ocenit zpracování, ale jinak jsem měl problém to dokoukat, a to se bavíme o silnější půlhodince... ()

Spock 

všechny recenze uživatele

O co tady vlastně jde? To je mi ale otázka., na kterou asi hned tak nenajdu odpověď. Každopádně se mi ta snová realita, plná bizardních připodobnění líbila. Hlavně ten vodní slon byl velmi dobrý nápad. Sice velmi krátké, ale i tak hodně inspirující dílko v němž naleznete spoustu náznaků, které diváka můžou vést různými cestičkami, pokud se jimi nechá ovlivnit. ()

Brion.y 

všechny recenze uživatele

Big sis...my arm came off... :D Nečakala som nič a dostala dosť...dosť prekvapivých obrazov a situácii, na ktoré sa dobre pozeralo... ()

Burdock 

všechny recenze uživatele

Hustej úlet. Autor se namastil houbičkama a rozjel parádní animaci. Hledat nějakej velkej smysl či logiku tady asi příliš nejde :) ()

Clariss 

všechny recenze uživatele

Příjemná procházka po fantazijně surrealistické dráze, která nás nutí přemýšlet o společných jevech mezi volnými asociemi a přivádí nás do atmosféry japonských tradičních symbolik, námi patrné.Místy jsem se děsila kontrastu mezi infantilně a něžně se jevícími figurkami a jejich vražednými činy, kdy krev nestříkala, nýbrž volně plula.Stejně tak jako tvůrcův přemrštěný sled myšlenek. ()

gjk79 

všechny recenze uživatele

Krásný animovaný film o duši, smrti, lásce, zneužívání dobroty druhých a taky o času který se nám všem krátí. Tohle jsem v něm viděl a nejen to. I když vypadá jako pohádka pro děti, tak rozhodně pro ně není. ()

Sheevisnu 

všechny recenze uživatele

Pre mna najlepsie surrealne dielo na svete! Mirror Mask Neila Gaimana ci Nekonecny Pribeh, The Fall (2008) alebo zabery z podhodnoteneho filmu Cell... je to vlastne jedno, aj Salvador Dali bol tymto dielom prekonany. V 30 tich minutach uvidite obraz, budete pocut hudbu, pocitite strach a pride Vam smiesnu, bude Vam tajomno a cudne. A nakoniec? Mate pocit, ze ste nepochopili alebo pochopili tisicom sposobom az kym sa cely vesmir nevypne sam od seba - ()

tuberatanka 

všechny recenze uživatele

Alica v krajine zázrakov na speede. Bez akýchkoľvek klišé či slabých momentov. Pre fanúšikov japonských podivností povinnosť. ()

Reklama

Reklama