Reklama

Reklama

V ulicích New Yorku řádí bezohlední gangsteři, kteří unášejí lidi, zabíjejí je a odebírají jim vnitřní orgány, jež pak se ziskem prodávají. Hrdina příběhu Josh Baker, který se živí kreslením comicsů, se jednoho dne setká na ulici se ženou svých snů. Během rozhovoru se však ženě udělá špatně. Vzápětí přijíždí na místo záchranka a odváží ženu do nemocnice, kam však nikdy nedorazí. Když chce totiž Josh na druhý den ženu v nemocnici navštívit, dozví se, že nikdo takový tam přivezen nebyl. Nevědí o ní nic ani v jiných nemocnicích. Josh začíná být pevně přesvědčen, že tu něco nehraje. Policejní důstojník Spencer, s nímž si Josh o svém podezření promluví, však věří spíš na malířovu bujnou fantazii než na záhadnou sanitku. Více pochopení naštěstí nalezne u policistky Sandry Malloyové, která mu slíbí, že se bude případem zabývat. Josh nakreslí portrét zmizelé ženy, rozmnoží a kopie rozdává na ulici. Přitom se mu podaří seznámit s její spolubydlící. Když se i ta zakrátko ztratí, dostane Josh strach. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (88)

T2 

všechny recenze uživatele

Béčková delikatesa! Tak toto som si fakt užil a dostal som od toho viac než by som mohol čakať. Eric Roberts, James Earl Jones, či dokonca Stan Lee(ako šéf kresliarov v comicsovom štúdiu:)), plus ďalšie neznáme tváre skvele zapasovali do tohto horrorového béčka, kde dej ubieha ako na bežiacom páse a stále má čo vo svojom rozohranom príbehu o tajuplnej sanitke unášajúcich ľudí, čo ponúknuť a hlavne v dosť znesiteľnom prevedení, kde nechýba aj nejaké to vtipkovanie, akcia či aj "krvavá" brutalita, má to svoju atmosféru ktorá sa tu udrží po celý čas na načrtnutej úrovni zo začiatku filmu. /80%/ ()

tron 

všechny recenze uživatele

„Už dlho vás chcem osloviť na ulici, ale vždy mi zmiznete v dave.“ – „Dajte mi 30 sekúnd a urobím to zas.“ Dočerta ja to kašlem, toto ma bavilo! Eric Roberts ma bavil, dialógy a hlášky vtipnejšie ako v mnohých „normálnych“ komédiách, James Earl Jones a žuvačka, policajta krásna, atmosféra ponurá a zábavná zároveň, komiksy, Stan Lee, morbídny zmysel pre humor, strašidelná starodávna sanitka húkajúca do chladnej noci, svižne dopredu uháňajúci dej sa zbytočne nezastavuje, beriem to a dávam 80%, palec hore, veľká zábava, Larry Cohen (MANIAC COP, ONO ŽIJE, PENA, TELEFÓNNA BÚDKA) vie byť skvelý, čo neznamená, že aj vždy JE skvelý, ale v AMBULANCII je. ()

EdaS 

všechny recenze uživatele

Totálně ujetá a zatraceně dynamická béčková jízda, která ani chvíli nenudí. Eric Roberts vypadá celou dobu jako na drogách, stejně jako James Earl Jones, ale to bude asi umělecký záměr. Na Larryho Cohena se budu muset zaměřit! ()

dobytek 

všechny recenze uživatele

Když se u filmu, kterej je prezentovanej jako horor, akorát nudim a dívám se na hodinky, kdy už bude konec, tak je něco špatně a podle mě je takovej film na hovno. ()

choze 

všechny recenze uživatele

Larry Cohen umí pohodová béčka se sympatickými postavami, odsýpajícím dějem a svižnými dialogy (viz. MANIAC COP I a II) a to je i případ AMBULANCE, založené na mezinárodní urban legend o sanitce, co unáší lidi. Eric Roberts má šarm a slušný komediální potenciál a za zmínku stojí komiksové zázemí jeho postavy a s tím spojené cameo komiksového guru Stana Lee (asi jeho vůbec největší), coby Robertsova šéfa. Škoda, že zůstalo jen u jednoho výjezdu, po zmutovaných miminech a šíleném zombie-poldovi to mohla být další pěkná série... Taky si Cohen mohl vzít na paškál hasiče - co takhle thriller o požárním autě, co zakládá požáry? ()

TheRaven 

všechny recenze uživatele

Věčná škoda. Naprosto dokonalý námět, ale tak moc nevyužitý. Chopit se toho třeba Carpenter, už vidím tu pětihvězdnou podívanou. Ale i přes všechny dějové a herecké neduhy jsem se královsky bavil a na Ambulanci si rád vzpomenu jako na pekelně koukatelné béčko plné křečovitého humoru a nedotaženého hororu, přesto velmi napínavé a tím trochu trapným humorem velmi vtipné. Až k neuvěření tak nízké hodnocení, ale stále jsem v euforii a musím se smát, zárověň doufat, že ho na MGM brzy zopakují i s tím šíleným dabingem, protože jsem si jist, že v originále tento film ze svého kouzla jistě něco ztratí. ()

betelgeuse 

všechny recenze uživatele

Jeden z těch filmů, u kterých máte pocit, že se jeho natáčením všichni prohulili - spíš ulítlá komedie než horror, bohužel nevtipná. ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Tento americký film som videl prvý krát niekedy začiatkom deväťdesiatych rokov. Vtedy to bola novinka, ktorú na tuzemský trh dotiahla, dnes už neexistujúca, spoločnosť Intersonic. Bol som puberťák, čo toho ešte nemal moc napozerané a tak som bol s týmto snímkom viac ako spokojný. Teraz po takmer štvrťstoročí som si ho pozrel znova. No a môj názor naň sa výrazne zmenil. Je to nudné a naivné. "Ambulancia" je slabý béčkový thriller ku ktorému sa už nikdy viac nevrátim. Nezachránil to ani Eric Roberts, starší ale výrazne menej talentovaný, brat slávnej herečky Julie Robertsovej, ktorý stvárnil hlavnú mužskú postavu. ** ()

Cappuccino 

všechny recenze uživatele

Vážne bravúrne, Béčkové eso! Nízkemu hodnoteniu sa nedivím, pretože tento film môže oceniť asi len málokto. Pokladám sa za jedného z mála. Eric Roberts vo filme naozaj exceloval . Jeho hlášky ma dokázali rozosmiať aj o druhej ráno. Vtedy film práve začínal a predsa som vydržal až dokonca, bez toho aby ma napadlo čo len okom pozrieť na hodinky. Inak povedané – žiadna nuda. Starý známy James Earl Jones bol v roli šéfa miestnej polície dokonalý a zo zvuku prekliatej sanitky mám ešte dodnes strach. ()

Ruut 

všechny recenze uživatele

Mám nakoukáno s poslední doby celkem dost béček co u nás v 80-tých a 90-tých letech byly vydávány jak na běžícím pásu na videokazetách. Většina z nich je trapná, nudná a hloupá. Ambulance neoplívá zrovna nijak skvělou zápletkou a místy je spíš sranda než horor. Rozhodně si ale drží slušné tempo od začátku až do konce. V tomto filmu nejsou vpodstatě vůbec žádné nechutnosti a ani pro získání a udržení pozornosti nejsou potřeba. Je to film na který se dá i po letech koukat a neurazí. Klidně bych se nebál ji zařadit vedle Tremors, Maniac Copa a podobných kultovek. ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Snímek, z něhož jsem byl značně zklamaný. Slibný potenciál se ve špatné režii Larryho Cohena proměnil v trapnou frašku. A Eric Roberts naposledy zazářil a definitivně zhasl. No, nedivím se, když bral účast v každé kravině. 20% ()

hladass 

všechny recenze uživatele

Ale proč ne? Děj, založený na městské legendě o tajemné sanitce, která unáší lidi, nám pěkně odsýpá, atmosféra je správně béčková a Eric Roberts je sympaťák s několika hodně slušnýma hláškama... Co na tom, že je to spíše komedie než horor a v dnešní době film už asi nikoho moc nevystraší... Já se bavil docela dobře... ()

LION-MR.T 

všechny recenze uživatele

Solidní triller s lehou dávkou humoru,Eric Roberts híří vtipem a šarmem. Larry předvedl z čeho bychom měli mít strach,nikdy nevíte co s vámi doktoři udělaj nebo dělaj. Nikdy nevíte zda nepadnete do rukou nějakému šílenci,o nějakou tu akčnost tady zakopneme,stejně tak i na zajimavý konec. Dávám mu za 4 hvězdičky,protože při prvním sledování jsem byl napnutej jak struna na kytaře. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Toto mal kamoš kedysi na videu a videli sme to snáď desaťkrát. Už vtedy mi to však pripadalo ako čisté béčko. Čo iné ale čakať od filmu, kde hrá hlavnú úlohu Eric Roberts (tu s futbalovým účesom). ()

WANDRWALL 

všechny recenze uživatele

Gangsteři nepracují obvykle v rukavičkách, ti v tomhle filmu zabíjejí lidi, aby se dostali k vnitřním orgánům a prodávali je, kde je zájem. Díky tomu se mohou věnovat pak plně svým koníčkům. ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Spíš než horor bych tenhle film označil za průměrnou detektivku (krimi) řízlou thrillerem. Své pozitiva tenhle film však má. Je zde k vidění asi jeden z nejlepších výkonů Erica Robertse jenž jinak zrovna moc neválí a své sestře nesahá ani po kotníky. Kromě něj se mi líbil i starý děda novinář. slabší 3* ()

mm13 

všechny recenze uživatele

Presne ten pripad kedy seriete kocky ledva si precitate obsah a pri sledovani vas potom obliehaju mdloby, co ze to za pi*ovinu zase ktosi pustil do sveta. Dva hviezdicky za nechutnu megazuvku Jamesa Earl Jonesa. ()

Reklama

Reklama