Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Bývalý policista John Shepherd je nyní vyhledávaným soukromým detektivem. Zabývá se zejména pátráním po pohřešovaných osobách. S žádostí o pomoc se na něj obrátí Elizabeth Tellerová, neteř známého brusiče diamantů Isaaca Tellera. Isaac je již starý, dávno už nebrousí. Veškeré znalosti předal Elizabeth. Stále je ale vyhledávaným konzultantem. Jednoho dne zmizí. John a Elizabeth se pustí do pátrání a vyjde najevo, že byl Isaac v koncentračním táboře i s celou rodinou, o kterou tam přišel. Pracoval jako brusič diamantů a podařilo se mu přežít. Po válce si změnil jméno a odstěhoval se do Ameriky, kde pokračoval v práci brusiče. Minulost ho ale dostihla i zde. Bývalý důstojník SS Speerman si nechá na zakázku ukradnout v Egyptě takzvaný Aaronův náprstník, ve kterém jsou kromě jiných vzácných kamenů i dva obrovské nevybroušené diamanty. Jediný člověk na světě, kterému je ochoten vybroušení těchto skvostů svěřit, je právě Isaac. Dá ho tedy unést a pod pohrůžkou neteře ho nutí brousit. Isaac se snaží práci zdržovat... (TV Prima)

(více)

Recenze (49)

sniper18 

všechny recenze uživatele

Je to priemerný akčný film s Chuckom Norrisom, ktorý patrí medzi jeho horšie filmy. Má obyčajný príbeh o súkromnom detektívovi, ktorý prijme ponuku nájsť starého brusiča diamantov, keďže práve načakane zmizol a čoskoro zisťuje, že bol unesený zlodejom vzácnych diamantov pracujúceho pre nacistického zločinca. A tak spolu s jeho vnučkou urobia všetko preto, aby ho zachránili, lenže stoja proti schopnému protivníkovi. Spracovanie nie je zlé, ale ani ma výraznejšie nezaujalo. Už na prvý pohľad mi táto zápletka príde v rámci žánru dosť nevhodná, predsa len zaraďovať postavy spojené s Osvienčimom do akčného filmu, pričom sa film snaží týmto aj zapôsobiť mi nepríde práve najsprávnejšie, ale aj celkovo tomu úplne chýba ten správny náboj a aj napriek krátkej dĺžke si po celý čas drží skôr len také pomalšie tempo a navyše moc neobľubujem, keď hlavný hrdina nestojí proti celej organizácii, ale len proti pár zločincom. Ale zase dá sa na to bez problémov pozerať, občas to aj celkom zaujme a navyše chémia medzi hlavným hrdinom a záporákom je celkom slušná a práve tá tento film ťahá najviac. Akcie je tu priemerné množstvo a síce mohla byť aj lepšia, ale nie je zlá. Určite mohla byť lepšie natočená a hlavne nápaditejšia, keďže tu chýba jediný výraznejší moment, no hlavne súboje ma aj napriek obyčajnej choreografii a chýbajúcemu stretu s presilou celkom bavili, predsa len Norrisa v akcii vždy rád vidím. Ale prestrelky a ani naháňačky ma už moc nebavili. Najviac sa mi páči celá situácia v autobuse. Herecké obsadenie je celkom slušné, Chuck Norris mi tu vyhovuje, k tomu Daniel Bernhardt ako hlavný záporák, ale okrem nich už nie je o koho stáť, brusič, jeho vnučka a ani tých pár zvyšných postáv ma už vôbec nebavili. A čo sa týka réžie a technickej stránky, celé to pôsobí až príliš televízne po všetkých stránkach, takže určite nie som moc spokojný, ale zase pozerať sa na to dá. Škoda, Chuck Norris by si určite zaslúžil lepšiu poslednú hlavnú úlohu, ale nie som ani moc sklamaný, na ten priemer mi to hlavne kvôli nemu, záporákovi a súbojom stačí. 54% ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Keď som si pustil tento film, tak som hneď na začiatku trocha zneistel. Kombinácia brakovej filmovej spoločnosti Nu Image a klišoidne zosmiešňovaného herca Chucka Norrisa ma mala pripraviť na nehorázne lacnú somarinu. Ale nedal som sa odradiť a nepodľahol som predsudkom. Zároveň som však vypol moje tradičné silne kritické vnímanie a zmiernil prísne hodnotenie. Tým pádom som sa pri snímku "Krvavé diamanty" celkom dobre pobavil. Chuck Norris stvárnil úlohu súkromného detektíva Jacka Shepherda, ktorý sa nemazná so žiadnym gaunerom, čo sa mu postaví do cesty. Mláti ich hlava nehlava, a popri tom trúsi drsné hlášky. Tak napríklad: Jedného zákerného tlustoprda vyhodil zo zatvoreného okna na druhom poschodí, a keď sa ho pýtali prečo to urobil, tak len mykol plecom a s kľudom povedal, že tam bol zlý vzduch, tak vyvetral. No nie je ten Chuck borec? ** ()

Reklama

Andersis 

všechny recenze uživatele

Po technické stránce je to slabší, až televizní. Chuck Norris je stále stejný jako před 20ti lety. Už ale není ten starý neporazitelný a celkově myslím, že ten film ty vtipy o Chuckovy celkem solidně vyvrací. Několikrát tu dostane sodu, už není všude první, není ve všem nejlepší. Akce by snad zasloužila nasnímat trochu líp, ale není nejhorší. Potěšila mě i malá role Aarona Norrise, bráchy Chucka, střihne si tu taky menší bojové čislo které má i grády. Scénář, střih a kamera, to je to oč tu běží, to je to proč dávám jen za dva. ()

anderson 

všechny recenze uživatele

TECHNICKÁ POZNÁMKA (pre "expertov" na pridávanie názvov): Cutter = názov použitý v českej verzii na oficiálne distribuovanom DVD od MAGIC BOXu. Cutter - Krvavé diamanty = názov na TV BARRANDOV (paradoxne vraj s totožným dabingom ako na DVD). (7.10.2010) ()

imf 

všechny recenze uživatele

Těžce vydřené dvě hvězdičky... Chuck Norris se sbírkou jizev, o kterou by mělo zájem i pražské Národní muzeum, honí nacistické pohlaváry, diamanty velké jako pěst a švýcarského taekwondistu, který si střihnul vedlejšák v Matrix Reloaded. Mohla to být celkem zábava, nebýt televizního looku, zmateného scénáře, ve kterém se věci řeší samospádem, a... Chucka Norrise. Sice je v lepší formě než Seagal a Van Damme dohromady, ale už to není ten Chuck Norris, který nutí vesmír neustále expandovat... všechno a všichni před ním totiž ve strachu utíkají. Zkuste to taky, až zahlédnete Cuttera ve vaší oblíbené videopůjčovně. ()

Galerie (44)

Zajímavosti (4)

  • Rozpočet: 6 000 000 dolárov. [Zdroj: IMDb] (m.a.t.o.)
  • Filmové štúdiá si projekt pohadzovali ako horúci zemiak. Trvalo desať rokov, kým sa dostal do produkcie a scenár bol za ten čas prepísaný minimálne päťkrát. (m.a.t.o.)
  • Natáčalo sa v novembri 2004 v meste Spokane, Washington, USA. (m.a.t.o.)

Reklama

Reklama