Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Bývalý policista John Shepherd je nyní vyhledávaným soukromým detektivem. Zabývá se zejména pátráním po pohřešovaných osobách. S žádostí o pomoc se na něj obrátí Elizabeth Tellerová, neteř známého brusiče diamantů Isaaca Tellera. Isaac je již starý, dávno už nebrousí. Veškeré znalosti předal Elizabeth. Stále je ale vyhledávaným konzultantem. Jednoho dne zmizí. John a Elizabeth se pustí do pátrání a vyjde najevo, že byl Isaac v koncentračním táboře i s celou rodinou, o kterou tam přišel. Pracoval jako brusič diamantů a podařilo se mu přežít. Po válce si změnil jméno a odstěhoval se do Ameriky, kde pokračoval v práci brusiče. Minulost ho ale dostihla i zde. Bývalý důstojník SS Speerman si nechá na zakázku ukradnout v Egyptě takzvaný Aaronův náprstník, ve kterém jsou kromě jiných vzácných kamenů i dva obrovské nevybroušené diamanty. Jediný člověk na světě, kterému je ochoten vybroušení těchto skvostů svěřit, je právě Isaac. Dá ho tedy unést a pod pohrůžkou neteře ho nutí brousit. Isaac se snaží práci zdržovat... (TV Prima)

(více)

Recenze (49)

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Chuckova labutí píseň, kromě pozdější malé účasti v Expendables se na to tímhle filmem vlastně vyfláknul a musím říct že udělal dobře. Je důležité zachovat si nějakou soudnost a to Chuck, přestože nehrál ve skvělých filmech, ale často ve spíše průměrných, uměl. Musím říct že v jeho filmech je na něm jednoznačně vidět skromnost, snaha i dobrý charakter, kdy se často staví bez váhání na stranu utlačovaných, aby potrestal nepravost a zlo bylo potrestáno. Z jeho filmů budu mít vždy nejraději Nezvěstné v boji nebo Delta Force. Cutter: 30% ()

otík 

všechny recenze uživatele

Tohle těžké béčko mohlo dopadnout i hůř. Když si vezmeme, že hlavní roli hraje pětašedesátiletý herec, který vypadá sice sešle, ale ještě přijatelně a sem tam se s někým pomlátí tak, že to vypadá docela reálně, klobouk dolů. Ale konec s chválením, příběh o brusiči diamantů a jeho svěřenkyni, které dostihne minulost a bývalý nacista, jenž chce vybrousit drahé kameny, není sám o sobě nijak přitažlivý. A nenapraví to ani bývalý polda Norris, který v prvních záběrech pěkně prodrbe jemu svěřenou záchrannou akci (prostě přijde pozdě), pak hodinu pátrá a hledá stopy, až se konečně ve finále střetne s hlavním nacistovým poskokem, dostane přes držku, a přesto vyhraje. Film je plný hloupých řečí, scén i záběrů. Jediné, co stojí za řeč, je slušný dabing a dvě celkem ucházející karate scény. Přesto všechna čest tomuto akčnímu veteránovi, že ještě povstal z popelu a natočil cosi jako film. Na druhou stranu - představa, že do tolika let jako Chuck se budou na našich obrazovkách prohánět Seagal či Van Damme, není vůbec povzbudivá. ()

Reklama

sniper18 

všechny recenze uživatele

Je to priemerný akčný film s Chuckom Norrisom, ktorý patrí medzi jeho horšie filmy. Má obyčajný príbeh o súkromnom detektívovi, ktorý prijme ponuku nájsť starého brusiča diamantov, keďže práve načakane zmizol a čoskoro zisťuje, že bol unesený zlodejom vzácnych diamantov pracujúceho pre nacistického zločinca. A tak spolu s jeho vnučkou urobia všetko preto, aby ho zachránili, lenže stoja proti schopnému protivníkovi. Spracovanie nie je zlé, ale ani ma výraznejšie nezaujalo. Už na prvý pohľad mi táto zápletka príde v rámci žánru dosť nevhodná, predsa len zaraďovať postavy spojené s Osvienčimom do akčného filmu, pričom sa film snaží týmto aj zapôsobiť mi nepríde práve najsprávnejšie, ale aj celkovo tomu úplne chýba ten správny náboj a aj napriek krátkej dĺžke si po celý čas drží skôr len také pomalšie tempo a navyše moc neobľubujem, keď hlavný hrdina nestojí proti celej organizácii, ale len proti pár zločincom. Ale zase dá sa na to bez problémov pozerať, občas to aj celkom zaujme a navyše chémia medzi hlavným hrdinom a záporákom je celkom slušná a práve tá tento film ťahá najviac. Akcie je tu priemerné množstvo a síce mohla byť aj lepšia, ale nie je zlá. Určite mohla byť lepšie natočená a hlavne nápaditejšia, keďže tu chýba jediný výraznejší moment, no hlavne súboje ma aj napriek obyčajnej choreografii a chýbajúcemu stretu s presilou celkom bavili, predsa len Norrisa v akcii vždy rád vidím. Ale prestrelky a ani naháňačky ma už moc nebavili. Najviac sa mi páči celá situácia v autobuse. Herecké obsadenie je celkom slušné, Chuck Norris mi tu vyhovuje, k tomu Daniel Bernhardt ako hlavný záporák, ale okrem nich už nie je o koho stáť, brusič, jeho vnučka a ani tých pár zvyšných postáv ma už vôbec nebavili. A čo sa týka réžie a technickej stránky, celé to pôsobí až príliš televízne po všetkých stránkach, takže určite nie som moc spokojný, ale zase pozerať sa na to dá. Škoda, Chuck Norris by si určite zaslúžil lepšiu poslednú hlavnú úlohu, ale nie som ani moc sklamaný, na ten priemer mi to hlavne kvôli nemu, záporákovi a súbojom stačí. 54% ()

TO odpad!

všechny recenze uživatele

Stálo to za starou bačkoru. Málo akce, bez nápadu, bez napětí, pouze móře řečí o holocaustu a Osvětimi. Norris toporný s tupým výrazem v obličeji. Ty tam jsou časy, kdy mi napínal nervy k prasknutí jako Osamělý vlk McQuade, dnes mi na ně akorát leze. Alespoň, že tam hraje Joanna Pacula a taky Tracy Scoggins . Suchý, nezajímavý film ()

KoRner 

všechny recenze uživatele

Tak na 2 a pol to vytiahol najmä Chuck Norris. Páčil sa mi sľubný námet o diamantoch a holokaustu, prevedenie ale už bolo horšie. Chuck má skvelú kondičku, to bez debaty a viem, že scenáristi sa veľmi nenadreli s vymýšľaním zaujímavých postáv, ale prečo sa musia za každú cenu chovať tak debilne? Prikloním sa k vyššiemu hodnoteniu keďže Chuck tu dokonca 2x dostane na frak! ()

Galerie (44)

Zajímavosti (4)

  • Filmové štúdiá si projekt pohadzovali ako horúci zemiak. Trvalo desať rokov, kým sa dostal do produkcie a scenár bol za ten čas prepísaný minimálne päťkrát. (m.a.t.o.)
  • Rozpočet: 6 000 000 dolárov. [Zdroj: IMDb] (m.a.t.o.)
  • Natáčalo sa v novembri 2004 v meste Spokane, Washington, USA. (m.a.t.o.)

Reklama

Reklama