Reklama

Reklama

Autorská komedie Roberta Townsenda o učiteli, kterého zasáhl meteorit a který je díky tomu obdařen nadpřirozenými schopnostmi.

Tato akční komedie o superhrdinovi prošla během postprodukce velkými úpravami a na střihu spolupracovali rovnou čtyři profesionálové, aby dostali film do výsledného tvaru. Townsend tuto „městskou pohádku“ napsal, režíroval, produkoval a zahrál si i hlavní roli jakožto Jefferson Reed, mírný suplující učitel v problémové čtvrti, které nekompromisně vládne gang peroxidových blonďáků v černém. Místní obyvatelé se už vzdali nadějí na to, že by se utiskovatelů mohli jednou zbavit. Ale potom zasáhne Jeffersona meteorit a nesmělý učitel najednou zjistí, že umí létat, má nepřekonatelnou sílu a dokáže si zapamatovat veškeré informace z knihy za pouhých třicet sekund. V důsledku této proměny se z Jeffersona, který se za normálních okolností bojí výšek a před nebezpečím utíká, stává překvapený a poněkud váhavý hrdina. O novém superhrdinovi se samozřejmě dozví i místí gang, který se rozhodne „svou“ čtvrť tohoto hodného bojovníka se zločinem zbavit. Ve filmu se před kamerou mihne řada známých tváří, mj. Bill Cosby, Luther Vandross, Sinbad, Big Daddy Kane nebo Nancy Wilson. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (7)

choze 

všechny recenze uživatele

Černošská rodinná komiksovka s plejádou černošských hvězd, v níž nejde o velkolepé efekty, ale o to, že nejhorší je lhostejnost dobrých lidí ke zlu, viz. krásně naivní a patetické finále. Stejně good-hearted jako pozdější Wayansovic BLANKMAN až nato, že se narozdíl od něj namísto Batmana zhlíží v Supermanovi, kterého ústřední hrdina svými superschopnostmi dokonce trumfuje - kromě supersíly, superychlosti, létání, neprůstřelnosti a rentgenovo-laserového zraku umí ještě mluvit se zvířaty a na 30 vteřin absorbovat obsah jakékoli knihy, které se dotkne. Hrdina (jehož představitel snímek i napsal a režíroval) byl sice dost ňoumovitej, ale z padouchů šel strach, celkově mě to překvapivě vtáhlo. ()

SeBig 

všechny recenze uživatele

Hrozná blbost s minimem vtipných scén. Townsend mě jako hlavní hrdina nebavil a celý to působilo dost suše. ()

MáŠa 

všechny recenze uživatele

Už si to moc nevybavuju, takže vlastně ničím výjimečná komedie spíše primitivnějšího ražení s pár vtipnýma momentama ()

Tommassi3 

všechny recenze uživatele

"Kdo jim, sakra, dělá vlasy ??" ;) Ne, tenhle Townsendův cirkus plný klišé a motivů z většiny jiných komiksáren skutečně nevypráví o meteorismu hlavního hrdiny, ačkoliv by jeden od vyloženě černošské taškařice, nejen dík Eddiemu Murphymu, čekal právě něco podobného.. To Robert Townsend měl nejspíš větry, protože si zkrátka coby autor, režisér i rádoby herec ukousnul příliš velký krajíc.. Spousta dobrých nápadů vlastně ztrácí svůj smysl pod tíhou jiných skutečně obludných a často trapných, mezi nimiž se vyjímá třeba herecká legenda James Earl Jones a jeho tragická hra s příčesky.. ()

foundation 

všechny recenze uživatele

kedysi by som tomu dal urcite 5 lebo som sa to pozeraval kazdy tyzden..pamatam si ako som si to v pozicovni pozical mozno 20 krat :D...s odstupom a chladnejsou hlavou to teraz hodnotim na 3..urcite sa na to da pozret v pohode ()

Reklama

Reklama