Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Gladiátor Germanus sľúbi krutému hrdinovi arény Lagosovi pomstu za smrť svojho brata Ceradoca v nespravodlivom súboji. Germanusa i Lagosa kúpi bohatá Albina a vezme ich so sebou de severných provincií Rímskej ríše. Ešte pred nalodením nájde Germanus na trhu otrokov opäť svoju dlho stratenú sestru Rhihannu a presvedčí trénera Palestria, aby ju kúpil a urobil z nej gladiátorku. Lagos sa začne po príchode na sever na veľkú zlosť jeho milenky Albiny i samotného Germanusa zaujímať o Rhihanu. Germanus sa snaží pred svojou sestrou zatajiť pravdu o smrti ich brata, ale Rhihana sa to dozvie a jednej noci sa pokúsi Lagosa zavraždiť. Pre silného gladiátora ako Lagos je však ľahkou korisťou a preto sú Germanus a Rhihana nútení utekať. Po tom, čo ich opäť chytia, pripraví žiarlivá Albina pre neposlušných otrokov strašnú smrť... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (32)

cyright 

všechny recenze uživatele

Dílo k pousmání. Inspirace Gladiátorem je neoddiskutovatelná. Nu což, to bych ve své nesmírné blahosklonnosti i přehlédl. To by ovšem film po obsahové stránce nesměl působit jako dílo náctiletého fanouška. Je znatelná veliká chuť vyprávět jakýsi příběh, ale zároveň zcela chybí cit pro vyprávění. Film je protkán nemohoucností prokreslit to podstatné a vystříhat to nepodstatné. Výsledkem je kostrbatý příběh, který sám sebe bere tak pateticky vážně, až je to směšné. To ještě umocňují použité výrazové prostředky včetně hudby, které skvěle fungovaly u dobře vyprávěného Scottova Gladiátora. Jenže ono nestačí zkopírovat formu, když obsah je plytký. Ani v soubojích není film nijak oslnivý a například první souboj s mědvedem byl odpudivý. Čekal jsem, kdy se v aréně objeví Cibulka se zbylými pěti medvědy na koloběžkách. 2*, i když vlastně ani pořádně nevím proč. Snad proto, že šlo o televizní produkci. ()

Janega 

všechny recenze uživatele

Nemčúri sa po úspechu Gladiátora (2000) rozhodli natočiť svoju vlastnú verziu a dopadlo to tak, ako to dopadne zakaždým, keď sa nemecká produkcia snaží napodobniť Hollywood. Lacno a trápne. Ridleyho Gladiátor nebol úspešný kvôli tomu, žeby diváci zrazu zatúžili po antických filmoch, ale jednoducho preto že je to skvelý film. Tento film som videl a hodnotil už dávnejšie, no viem že moje pocity z filmu boli veľmi podpriemerné. ()

Reklama

L3G1ON4R 

všechny recenze uživatele

Zprvu se tento snímek tváří akčně a dramaticky, ale opak je pravdou. Tento snímek nepřinesl nic nového až na pár zajímavých akčních scén v samotné aréně nás nic nového nečeká. Dva germánští bratři, kteří se ocitli v otroctví z toho jeden zahyne v aréně rukou spartského bojovníka Lagose, kde jeden z bratrů přežije a jediné co ho drží při životě je myšlenka pomsty. Děj, obsazení a Koloseum je zahanbením epického filmu, který se snaží mapodboit Gladiátora Ridleyho Scotta. ()

Rafa 

všechny recenze uživatele

Plusy: Prišli mi veľmi sympatické mnohé postavy vrátane hlavného hrdinu i záporáka, pri bojových scénach som sa pobavil. Ale čo je podstatné, na konci filmu som mal to správne hriatie na duši. Preto som sa rozhodol pre vysoké hodnotenie. Mínusy: Neoriginálnosť a miestami až plagiatorstvo. A to naozaj nemám rád ()

Nick321 

všechny recenze uživatele

Nemyslím si, že by to bylo inspirováno filmem Gladiátor. Pro srovnání, Maximus z Gladiátora byl generálem římské armády, kterého otcovrah a uzurpátor trůnu poslal na smrt. Germanus zde byl zajatec, který se svými sourozenci bojuje o svobodu. V Gladiátorovi Maximus prakticky nemusí podstupovat žádný výcvik, naopak on je ten, kdo své druhy vede do boje, kdežto Germanuse zde rovnou na začátku vrhnou do boje proti zabijákovi, proti kterému nikdo nemá šanci. Zase jako nepleťte si pojmy s dojmy. A nyní můj verdikt- do "nejlepšího" má ten film daleko, ale chvalitebný rozhodně je. Čas od času si ho rád pustím. Na výbornou hodnotím hudbu, bojové scény, děj. Dialogy byly občas slabší. ()

Galerie (19)

Reklama

Reklama