Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Členmi Expedície Sibír Smädný mních sú nielen Majsterky sveta v raftingu, ale aj ľudia, ktorý v rafte nikdy nesedeli. Účasť na expedícii jednoducho vyhrali. Ich cieľom je Rusko, pohorie Altaj, kde vyviera ľadovcová rieka Čuja. Podľa vodákov je 5-teho stupňa obtiažnosti. Na jej brehoch nájdete mnoho kovových tabuliek s menami ľudí, ktorí v studenej vode našli svoju smrť. Veľa z nich zomrelo od strachu. Ten je tu však nevyhnutný. Kto sa tu nebojí, podceňuje silu prírody a preceňuje sám seba.... Kto bude mať väčší rešpekt z perejí rieky? Majsterky alebo nováčikovia? (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (13)

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Viacerí nadobudame pocit, že sme sa asi dostali do skupiny samovrahov." Řeka Čuja mne nenalákala k usednutí raftu. Viděl jsem totiž, jak z raftu hravě vyhodila slovenské amatéry i ruské průvodce a topení není mou oblíbenou disciplínou. S holkama z Geronima bych samozřejmě jel, protože ty by mne dovezly suchého a možná i živého. Jinak se mi v Altaji samozřejmě líbila příroda, ale toho kecání bylo tentokrát o trochu víc než zajímavých záběrů. ()

Tomco 

všechny recenze uživatele

Tomuto sa už veru môže hovoriť adrenalínová záležitosť. Vypadnúť z raftu do zbúrenej vody nie je sranda. ()

jojinecko 

všechny recenze uživatele

Pripomenulo mi to splavovanie pokojnej rieky Orava, kde boli pereje asi na 20 metrovom úseku:) Barabáš opäť nesklamal a tento mini-dokument zaujme nielen adrenalínovou jazdou rafterov, ale aj nádherným prostredím Altaja. Dal by som si povedať... ()

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

Ďalší s dokumentárnych filmov Pavla Barabáša, ktoré ukazujú súboj ľudí s prírodou v extrémnych podmienkach, ktoré predstavuje rieka Čuja a jej pereje. Ako sme pri týchto filmoch zvyknutí, je to prevážne o pocitoch zúčastnených, ktorý rozprávajú o svojich očakávaniach. Tie sa nie vždy naplnia. Keď sa tí, ktorý splavujú rieku po prvýkrát, dostanú pod vodu, tak ich výpovede sú plné nadšenia a strachu, ktoré vzbudzujú rešpekt a zároveň radosť. Scéna, kedy kameraman v rafte natáča cestu perejami až do prevrátenia je jeden z najlepších záberov celého dokumentu. Jeden z tých, ktorý vás či chcete, alebo nie vtiahne do diania. ()

Marek1991 

všechny recenze uživatele

Dokument plný pozitívnej energie, zábavy, adrenalínu, ktorý vo vás môže vybudiť aj autentická kamera, no v celku je to len taký dokument z výletu za extrémnym športom, ktorý nemá nejakú ústrednú líniu, točí sa to najmä okolo výpovedí účastníkov ako si to užívali a zápasili s vodou. O žiadnu komplexnú vec sa nejedná. ()

dANo 

všechny recenze uživatele

Milý dokument o jednej raftovej výprave, ale hlavne o našich (fakt výborných) majsterkách sveta, ktoré zaujmú hlavne svojou profesionalitou na vode, ale aj sympatickosťou mimo nej... Chválim aj hudbu, ktorú vybral Marcel Forgáč. ()

mirec88 

všechny recenze uživatele

Úžasný dokument o strachu, adrenalínu a raftingu. Ja osobne by som sa na takéto niečo nikdy nedal, príliš si cením svoj život. ()

Angelino 

všechny recenze uživatele

Po zhliadnutí tohto dokumentu si na toto leto vyberiem trošku náročnejšiu rieku ako obyčajne. Príjemne inšpirujúce a pre tých čo vodu trochu poznajú verím že i motivačné... ()

unagi 

všechny recenze uživatele

Už z dokumentu viem, že na takýto šport, alebo žiť tento životný štýl by som neskúsil. Áno z brehu pozerať ako vypadávajú do rozbúrenej rieky, ako im vypľuje raft s nejakého kotla a polovica posádky sa nesnažia vyplávať, ale snažia sa všetkými silami vystrčiť nos a nadýchnuť sa, kým ich bude rieka Čuja premieľať vo svojich útrobách. Slovenské majsterky si viedli skvelo. Krásne splynutie s riekou, vychutnávali si to. Už len s dokumentu vidno, že sa jedná o náročný a adrenalínový šport nie pre hocikoho. Perfektné ! ! ! ()

bidja 

všechny recenze uživatele

Prostředím a výkonem neuvěřitelné, co se domuntu týče trochu mi to skřípalo. I když klobouk dolů před kameramanem, že vůbec něco natočil, ale opakované sekvence již trochu nudily. ()

Boulderman 

všechny recenze uživatele

Celkem dobrý dokument, ale postrádá jistou vyváženost. Občas jsem se v tom ztrácel, kameraman odvedl sice vynikající práci, ale často se opakující stejné záběry, zrychlování a podobné nesmysly, byly spíše rušící. Pro mě to je nejslabší dokument od Barabáše. Lepší jsou i dokumenty běžící ráno na Nově... ()

dank011 

všechny recenze uživatele

Na filmy P.Barabáše ( viděl jsem hromadu jeho pozdějších) trošku stereotypní, rozhodně jeden z jeho slabších, je diskutabilní, na kolik je to jistou monotónností samotné akce. Stopáž 36-ti minut je maximální snesitelná. ()

Reklama

Reklama