Reklama

Reklama

Amazonia vertical

Trailer

Obsahy(1)

Auyan Tepui... Najväčšia stolová hora Amazónie... Indiáni veria, že na jej vrchole sídlia démoni... Beckovi Ondrejovičovi sa podarilo prejsť prvý kompletný prechod hory. Jej vertikálne línie mu tak učarovali, že sa pod horu vrátil aj s priateľmi, aby vyliezli nikým nedotknutú panenskú stenu. Amazonia Vertical - film o sile prírody a dobrodružnom objavovaní strateného sveta. Film, ktorý osloví tú krehkú časť v nás... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (65)

vojo 

všechny recenze uživatele

Genetique úplne vystihol čo som chcel napísať, tak snáď už len toľko, že vďaka zdravému bláznovstvu sa môžete aj vy vydať aspoň prostredníctvom obrazovky na výpravu na ďalšie miesta zatiaľ neskazené civilizáciou.. ()

dakarin 

všechny recenze uživatele

Velmi příjemné překvapení, poutavě a velmi neformálně stylizováno ;-) Takže zaprvé mimořádně zajímavě natočený dokument plný nádherných originálních záběrů a zajímavých informací, ale zadruhé také poutavě vyprávěný příběh sympatické party lidí. Becko je slušnej pohodář - jen tak mimochodem schrastí 15m ze stěny stolové hory, otřepe se, zašije se a jde dál :-) ... a to jsem ještě v tuto chvíli neviděl, jak ho v Etiopii (OMO - Cesta do pravěku) uštkl jeden z nejjedovatějších hadů.... ()

mi-ib 

všechny recenze uživatele

Sice to působí jako homevideo, ale sakra akční, zajímavé, obdivuhodné a s nádhernými záběry, které absolutní většina z nás naživo nikdy neuvidí. Navíc ta homevideočtina přidává snímku na autenticitě. A nakonec přijde i nějaká hlubší myšlenka. Takže já byl spokojenej. ()

Hightower 

všechny recenze uživatele

Nižší hodnocení nemohu dáti. Co víc by člověk, od dokumentu tohoto rázu, mohl chtít. Autenticita, nádherné prostředí, fajn komentář a jako takový bonus, odvážná Janka. Málo je takových holek. No a na konci se ukázalo, co všechno něktěří lidé z bájné civilizace dělájí. Chytají zvířata jen proto, že chtějí mít stejný život jako my! A přitom něktěří z nás, by chtěli vést podobný život jako oni; jak smutné. ()

Gardenboy 

všechny recenze uživatele

Bohužiaľ ani zďaleka nie také dobré ako Pururambo alebo Mamberano. Cez to všetko však stále absolútna špička Slovenského dokumentu. Asi si to pozriem ešte raz, možno budem mať z toho lepší zážitok, zatiaľ dobré 4*. ()

Ivo 

všechny recenze uživatele

Amazonská džungle mě fascinovala odmalička a byli jsme před pár lety dokonce na jejím okraji ... Dokument je to zajímavý, i když po vizuální stránce ne úplně umělecky a sofistikovaně vybroušený a místy možná až příliš monotónně popisný. Při jeho sledování je ale stále přítomná otázka do jaké míry je vlastně rozumné podstupovat až tak extrémní hazard a naplno si zahrávat s trvalým poškozením těla a zdraví - s holýma nohama se naivně prodírat džunglí, riskantně tam šplhat po extrémních nepřístupných skalách atd. (jen proto abychom se pak mohli pochlubit jiným). Že dva členové výpravy to odnesli malárií asi není překvapivé a asi to nebyly zdaleka jediné "suvenýry" z této cesty. Extrémy za každou jsou dnes ale populární a vymýšlejí se stále nové a nové (a asi není překvapivé že mnoho online aspirantů pak skončí v jejich důsledku na zbytek života těžce offline). Vzpomněl jsem si v této souvislosti na moudrou Senecovu poznámku: "Ducha musíš změnit, ne povětří":) Ne že by mě samotného nebavilo objevovat krásná odlehlá místa v našem světě - ale snažím se až tak si zase nezahrávat. Každý příběh nakonec rychle a beze stopy pomine (a i to co jsme prožili včera už vlastně neexistuje a proto stále běháme za dalšími a dalšími zážitky, které budou mít ale v součtu úplně stejný osud), ale v pohodě fungující tělo až do konce naší malé mise zde je myslím hodně praktické a důležité. Samozřejmě že nám může kdykoliv spadnout na hlavu cihla apod., ale i tak ... :) ()

wito 

všechny recenze uživatele

dalsie uzasne adrenalinove dobrodrustvo, v ktorom nie je priestor pre kaskaderov a specialne efekty, ale pre ozajstny boj s prirodou a so samym sebou...dalsi dokument demonstrujuci vasen ucastnikov k neposkrvnenej prirode a nesputanej slobode. ()

Miagy 

všechny recenze uživatele

Rýchle, svižné, akčné, poučné, trochu vtipné, také ako má byť! ( ale musel by som byť na práškoch aby som mal takú odvahu ako tá baba) ()

Queendom 

všechny recenze uživatele

Bravo, takhle nějak si představuju kvalitní dokument. Jedna hvězdička dolů za horší kvalitu obrazu - dost možná neoprávněně, možná jsem viděla blbou kopii. ()

Brano 

všechny recenze uživatele

V tomto dokumente sme spoznali život iných kultúr, čo bolo viac než zaujímavé. Škoda len, že bol ten dokument miestami dosť statický. Pretože stále to bolo o tom istom dookola. Ale za pozretie to určite stálo a možno si neskôr pozriem aj ostatné dokumenty s Barabášom. Ja sa len čudujem ľudom, ktorí sa na takéto výpravy dajú. Ani ma neprekvapuje, že dvaja zo štábu dostali maláriu. ()

pierre9 

všechny recenze uživatele

Zachytenie skutočného cestovateľského dobrodružstva, ktoré je rozprávané pôsobivým Mariánom Geišbergom. Obrázky to boli naozaj veľmi krásne, ale pri pohľade na všetky tie hady a iné nástrahy, ktoré som tam videl, ma chuť na dobrodružstvo a amazonskom pralese veľmi rýchlo prešla. ()

Fericious 

všechny recenze uživatele

Možno by si niekto pomyslel, že celý dokument vznikol kvôli scéne, v ktorej partia Slovákov, po vyšplhaní na Ayuan Tepui vytiahnú bošácku slivovicu a začnú spievať Okrééésny stavebnýý úúraaad....... Ale pravdou je, že tento dokument sáčkuje jeden silný moment za druhým. Od začiatku do konca je to celé veľmi dômyselne vyskladané a nechýba tomu absolútne niˇ, možno škoda, že je to iba hodinka. Človek by sa na to pozeral aj 5 hodín. ()

robfi 

všechny recenze uživatele

2 princové a jedna princezna nakonec tu audienci u krále stolové hory ustáli, ale nejlépe se na to kouká z pohodlí gauče. Díky za ten film, dobrá práce. ()

Desmi 

všechny recenze uživatele

Absolutně nezáživný. Možná, kdybych si to pustil bez zvuku, dám tomu víc, ale ten monotónní vypravěč byl prostě příšernej. ()

Sunwheel 

všechny recenze uživatele

Komorný a veľmi záživný dokument, ktorý prekvapí svojou (ne)kompozíciou a ľudskou stránkou. O "prvovýstupoch" Slovákov v Amazónii som sa dozvedel prvýkrát. Ich absencia strachu a skúmanie "strateného sveta" ma vtiahlo do deja okamžite. Geišberg v úlohe rozprávača sedí dokonale. ()

Wroclav 

všechny recenze uživatele

Nejlepší outdoor film co znám (spolu s expedicí po OMU). Jen nechápu, jaktože P.B. zatím při těchto akcích neutopil a nerozbil kameru, kouzelník. ()

Reklama

Reklama