Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Po smrti rodičů dvanáctiletý Prosper a jeho šestiletý bratříček Bonifác utečou od kruté tety Esther do Benátek, magického města, o kterém jim často maminka vyprávěla neobvyklé příběhy. Když Bonifác onemocní a Prospero se pokusí ukrást lék proti kašli, zachrání je při zoufalém útěku tajemný chlapec Scipio. Zavede je do opuštěného kina, které je domovem osiřelých děti, jenž se živí krádežemi věcí, které prodávají starožitníkovi Barbarossovi. A ten jim jednoho dne nabídne lukrativní zakázku. Potřebuje pro svého klienta ukrást jistou neobvyklou věc. Scipio nakonec souhlasí a dobrodružství které je čeká se však ukáže být mnohem fantastičtější než si dokázali představit. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (14)

Morien 

všechny recenze uživatele

Ukázkový případ špatné adaptace knižního příběhu do filmového jazyka. Trvá snad polovinu celé stopáže, než se ukáže, "o co tam jde" a obecně se to strašně táhne. Tvůrci neumí vytvořit zájem o předkládanou mytologii nebo postavy a jejich osud. Navíc jsou tam z nepochopitelného důvodu hned dvě scény, kde je hlavní postava, kanonicky dvanáctiletý chlapec, do poloviny těla svlečený. Nepovažuji se za přehnaně prudérní, ale vzhledem k tomu, jak ho kamera zabírala a že se film odehrává v zimě v opuštěném baráku, připadalo mi to nelogické, nemístné a hlavně prostě fakt divné. ()

Ilicka 

všechny recenze uživatele

Děti bojují proti dospělým, protože dospělí jsou přece zlí a většina z nich postrádá fantazii. Ale Scipio se touží stát dospělým, být větším než jeho despotický otec.Vymyslí pro několik dalších dětí svět, kterému by sám rád věřil. Když se iluze rozplyne, má co dělat, aby si své přátele udržel... Poměrně věrná adaptace stejnojmenné knihy se sympatickými dětskými herci a kouzelnými Benátkami v pozadí, nesmí chybět ani absolutní happyend. Taková nekonfliktní pohádka. (Ve vánočním čase.) ()

sidzej 

všechny recenze uživatele

Ako fantasy to neobstojí (jedna scéna s kolotočom to nevytrhne i keď musím uznať že trikovo bola zvládnutá prekvapivo dobre), ako rodinný film dajme tomu. Decká sú nesympatické, výprava priam žalostná (benátske ulice skutočne vyzerajú takto otrasne?) a hudba len priemerná. Na druhej strane nebolo to ani vyložene trápne a dalo sa to bez problémov dopozerať. Malo to ako tak slušnú kameru a réžiu. Takže keď to zhrniem mierny podpriemer ktorý neurazí ani nenadchne. ()

Jaňo 

všechny recenze uživatele

Aj na nemecký film veľmi príjemná a dobre zvládnutá záležitosť. Ja zase výpravu chválim, pretože Benátky by bez svojich ošumelých ulíc neboli to pravé... Vrelo odporúčam na spríjemnenie nálady... (btw.: je to 1001 film, ktorý som ohodnotil a 150 komentár, ktorý som napísal :P) ()

DaUr 

všechny recenze uživatele

Poměrně oddechová záležitost, která znalce knižní předlohy sice nejspíš zklame, ale na druhou stranu potěší tím, že se jí podařilo vystihnout alespoň část kouzla, kterým kniha přetéká. ()

uiu 

všechny recenze uživatele

Ve své době bestseller mezi dětskými knihami si bohužel zasloužil béčkové zpracování a přitom mohl být druhým Harrym Potterem. Dětští hrdinové mají sice charisma (chvíli mi trvalo, než jsem si uvědomila, že Prospero je Kick-Ass), ale viditelné kulisy a poněkud naivní dospělácké postavy - soukromý detektiv a Ida - jsou trochu jako pěst na oko. Je to vyloženě fantasy pro děti s kouzelným kolotočem, který z dětí dokáže udělat dospěláky a z dospělých děti, ale mladší publikum pobaví a nenechá vydechnout napětím. Nejvíc mi vadila postava Bonifáce, což je typické malé děcko, které všechno vyzradí a dostává ostatní svou dětskou hloupostí do problémů, ale už jsem se smířila s tím, že ve filmech jsou děti buďto až moc přechytračelé nebo totálně hloupé. ()

popkec 

všechny recenze uživatele

Průměrný film s několika dobrýmí postavami (např Viktor), kvalitním soundtrackem, a překvapivě slušnými herci (pokud tedy nepočítám děti). Pokud by někoho film zaujal doporučuji přečíst i knižní předlohu od německé autorky Cornelie Funke. ()

Mr.Dogman 

všechny recenze uživatele

Nevím, kam mám tenhle krásně stylizovaný film zařadit. Jestli k fantasy, komedii, drama a nebo prostě k pohádce. Distributor to vyřešil dobře, když film uveřejnil jako rodinný. Patří tam vše, co by v rodinném filmu mělo být - fantazie, komedie a špetka dramatu. Film je na Evropské poměry velmi vydařený a proto mu uděluji 3 a půl hvězdy ;). ()

Obivan 

všechny recenze uživatele

Je tam vše, co by v rodinném filmu mělo být - fantazie, komedie a špetka dramatu. Působí velmi tajemně a hudba je moc dobrá. Doporučuji každému, kdo má rád fantasy v reálném světě s nádechem kouzel. ()

Blacker94 

všechny recenze uživatele

Docela ucházející rodinný snímek o sirotcích na útěku a partičce zlodějíčků. Je pěkné, jak se Scipio snaží udržet své přátele pohromadě, a přitom má sám dost veliký problém. Ale šťastný konec, kde zlí příbuzní prostě odejdou a nechají své svěřence jen tak jít je spíše pohádková záležitost. Na filmu nejvíce oceňuji hudbu. ()

Dickator 

všechny recenze uživatele

Knížní předloha? Splněna tak z 50%, nedostačující. Komediální kreace? Naprosto ubohé. Ještě, že jsem si knihu přečetl nejprve. Na to, o jak lehkou četbu se jedná, požívá u mne kniha vcelku značné obliby, což se ale o filmu byť jen z 10% říci nedá. ()

Izabela 

všechny recenze uživatele

Pěkný příběh, člověk si úplně představuje, jaké by to bylo, kdyby byl takovým svobodným dítětem, které zažije velké dobrodružství. Komu se film líbil určitě doporučuji přečíst si knihu a i naopak. ()

MarnieR 

všechny recenze uživatele

Děj filmu nic nového nepřináší,často měla jsem pocit, že podobné situace jsem viděla i v jiných filmech mnohokrát, ale dětští herci byli sympatičtí a dospělí uhráli zábavnou karikaturu našich neřestí. To vše v kulisách Benátek, které mě asi nikdy neomrzí. Takže: vcelku příjemná pohádka na začátek adventu. ()

starr64 

všechny recenze uživatele

Trošku jinak zpracovaný film, než by člověk na toto téma čekal, ale proč ne. Na nedělní odpoledne je to pohodový film. ()

Reklama

Reklama