Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Jeho dětství s přelétavým a nezodpovědným otcem se brzy změnilo na cestu do pekel, lemovanou alkoholem a bezuzdným násilím. Dnes je z něj obávaná hrozba edinburských ulic. Přesto i on touží změnit svůj život. Nezávislý debut britského režiséra Richarda Jobsona získal několik mezinárodních ocenění, mezi nimiž nechybí ani prestižní Cena Douglase Hickoxe. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (9)

KevSpa 

všechny recenze uživatele

Hodně zvláštní film, který ale i přes místy trochu otravné režijní "nápady", dokáže vyvolat silné emoce. Na tom má samozřejmě velký podíl zejména Kevin McKidd, který v tomhle skotském nezávislém snímku vystřihl parádní herecké sólo. ()

Skeksis 

všechny recenze uživatele

Nuda, nuda, nuda!!! Dej sa vlečie ako alkoholik s troma promile, do toho padajúce "múdrosti" snažiace sa vystihnúť niečo objektívne (to sa bije s dejom)... Mohol to byť celkom dobrý film, len by som asi upravila scenár a vymenila režiséra. ()

kisha 

všechny recenze uživatele

Nejspíš to měla bejt pocta Mechanickýmu pomeranči, ale mě to naštvalo snad ještě víc, než fakt, že mi dneska o bod odolala zkouška ve škole. Chlapeček, kterej má asi podle všeho působit a vypadat drsně, si sežene tři další hošánky, všichni si koupí pěkný černý kabáty, uplý kalhoty a nožejčky a jdou si hrát na to, co viděli v Kubrickovi. Pak se jako zázrakem pseudoAlex deLarge obrátí na dobrou cestu, však jeden z jeho bývalých kumpánů ho chce v rámci svý ublíženosti přinejmenšim zabít, zapletou se do toho postupem filmu dvě přitažlivý černovlásky, přičemž jedna je nakonec neprávem zapuzena za nevěru. No a když si náš hlavní rek chudák uvědomí, že ji vlastně miluje, dostihne ho konečně onen kamarádíček z bývalé rváčské partičky. No ne, jak originální a neklišovitý. ()

klukluka 

všechny recenze uživatele

Tentokrát na to půjdu opačně a zmíním se nejdřív o tom, co se mi líbilo. To byla v první řadě určitě muzika. K hlavnímu hrdinovi byly výborně nacastovaný ty jeho přítelkyně, ta první sice dokonale krásná, ovšem nehodící se, ta druhá možná víc obyč, ale dokonale typově sladěná. Pak se mi líbila poetika toho filmu, ale...a tady už se dostávám k výhradám, někdy už jí tam bylo moc a působilo to značně teatrálně. Dost se to tam hemžilo různými klišé, některé scény ten film už činily značně nereálným. Přesto mě celkově v pozitivním smyslu slova zaujal a odnáším si z něj převážně dobrý pocit. ()

B4TM4N 

všechny recenze uživatele

Nevím, kde se tu vzalo srovnání s Mechanickým pomerančem, jistě by se dalo najít více filmů kde někdo zmlátí hlavního hrdinu a třeba by se protl i něčím jiným, než tímhle. Sixteen Years se ubírá zcela jiným směrem a to úvodní rozbušce zloby a nenávisti - mezilidským vztahům. Jeho pojetí mi však přišlo velmi toporné a místy velmi složitě našroubované, až celý smysl tohoto filmu nějak vyšuměl do ztracena spolu s neustále upadajícím tempem. ()

jafuska 

všechny recenze uživatele

tenhle film se vůbec nepovedl začátek ještě ušel ale nechápu, proč za každou cenu se musí dávat do filmů písničky, kor u tohoto filmu to vůbec není vhodně, a navíc je to zmatené, až trapné, co tam herci předvádějí. ()

kikulin 

všechny recenze uživatele

Britská cena nezávislého filmu 2003: Nejlepší herečka ve vedlejší roli; Cena Douglase Hickoxe pro Richarda Jobsona; Britský filmový festival v Dinardu 2003: Cena firmy Kodak za Nejlepší kameru. ()

Nut 

všechny recenze uživatele

Konečně zase jednou film, který je o něčem. Všichni máme své třinácté komnaty a těžko je otevíráme před ostatníma, ale i před sebou samými. Ne každý sice řeší své problémy takovým způsobem jako Frankie, ale o to tady v podstatě nejde. Důležitá je snaha změnit svůj život "k lepšímu." Kromě kvalitního scénáře je film perfektně natočený, herecké výkony jsou více než dobré, hudební doprovod je slušný. Vlastně tomuto filmu nemám co vytknout, vážně se mi moc líbil. Jen tak dál. ()

Reklama

Reklama