Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Yan je veľmi príťažlivá žena, ktorá na svoje okolie pôsobí pomerne nežným dojmom. Zdanie však niekedy môže klamať. V jej tele sa ukrýva tichá, no zato bezcitná vrahyňa, ktorá so svojimi obeťami nemá zľutovanie. O jej krutosti sa ako prvá presvedčí mladá prostitútka, ktorej identitu chce Yan využiť na legálne presťahovanie sa do Hong Kongu. Po úspešnom prejdení pasovej kontroly spoznáva mladého, osamelého taxikára, ktorý ju s dobrými úmyslami pozve do svojho bytu. Následne sa spúšťa sled udalostí, ktoré navždy zmenia jeho život. A nielen jeho... (*CARNIFEX*)

(více)

Recenze (13)

Astaroth12 

všechny recenze uživatele

Očarujúca snímka, lebo hneď od začiatku rozpútava prepracovaný spletenec, aby to na konci zavŕšil dokonalým finále. Musím zdôrazniť, že som čakal svižnejší dej a aj väčší masaker, ale ako film postupoval aj moje nadšenie rástlo, lebo film sa opiera o veľmi zaujímavý a naozaj vynikajúco prepracovaný príbeh. Je znepokojivý, ale aj citlivý, je krutý, ale aj nežný. Film hra na estetiku, pekný vizual, ťahajú ho dobre hrajúci herci, len toho psa mi bolo ľúto. V polovici filmu som premýšľal o 3*, ale to finále ma skolilo i rozobralo a tak dávam veľmi silné 4*. ()

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Výborný hororový thriller. Řemeslně super, krásná kamera (kameramen Siu-keung Cheng má na svědomí hodně filmů, například i nedávnou výbornou Drogovou válku). Solidní příběh, film celkově atmosférický i násilný a přitom vůbec ne lacinný (jak u exploiťáků bývá skoro pravidlem). Tohle vážně není jen nějaké takové prachem zapadlé a zapomenuté hororové béčko, tohle je kvalitní filmařina. Fanouškům hororů doporučuju bez váhání. Bát se myslím nemusí ani ti, kterým asijské násilnosti příliš nevoní - Hung bou gai se drží s hysterií při zemi, násilí je poměrně realistické a dětinský humor se tu nevyskytuje ani náznakem. ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Temný a znepojivý HK CAT III ! Wu Chien-Lien je efektivní jako nemilosrdný female serial killer,který zabíjí psy,děvky,babičky a muže. Vyvrcholení filmu je napínavé,krvavé a děsivé. Velmi obstojný Exploitation. 75% ()

Flipnic 

všechny recenze uživatele

Tento hongkongský horror patřící do tzv. ranku CAT III exploitation horrorů je jeden z nejlepších, jaké jsem kdy viděl, i když postrádá jistou porci té klasické atmosféry, která panovala v cat III exploiterech počátkem 90. let a jejímž hlavním představitelem je asi nejkultovnější a jeden z nejdrsnějších horrorů všech dob The Untold Story (1993). Tento film si bere z kultovní klasiky hned na první pohled trochu inspirace. Hlavní postavou je krásná dívka, která zabije svoji přítelkyni, sfalšuje její doklady, aby vypadaly jako její a nelegálně uprchne z Číny do Hongkongu. Zde pak pod dosti bizardní záminkou (i když logickou) vyhledá jednoho muže, kterému nejdříve přejede nohy, takže je později upoután na vozík, navštíví jeho dům, celého ho oblepí izolepou, mučí ho nejrůznějšími způsoby, šroubovákem před jeho očima ubodá jeho matku, umlátí židlí psa-německého ovčáka barovou židlí a začne si brousit zuby i na jeho 4 letou dcerku, o kterou se starají starší pěstouni ... Film okamžitě od začátku chytne a nepustí do samotného konce. Od většiny filmů patřící do stejného ranku obsahuje "lekačky", stále se ztupňující napětí a absolutní absenci humoru. Těžkotonážní nátlak na diváka s úžasnou atmosférou plnou nočních záběrů, deště, bláta, modré barvy, nepříjemné atmosférické hudby, krve, gore, týrání, mučení a úžasného zpracování ... Jak jsem již napsal, ten posun o pár let dopředu a jiný režisér, mladší film než právě ty klasiky z počátku 90. let, jiní herci, atd., způsobují trochu odlišný dojem, než klasiky tohoto subžánru. Ale i tak se jedná o špičkový a nekompromisní cat III horror-thriller. Opravdová pecka!!! Jen pro otrlé diváky!! ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Yan je veľmi príťažlivá žena, ktorá na svoje okolie pôsobí pomerne nežným dojmom. Zdanie však niekedy môže klamať. V jej tele sa ukrýva tichý, no zato bezcitný vrah, ktorý zo svojimi obeťami nemá zľutovanie. O jej krutosti sa ako prvá presvedčí mladá prostitútka, ktorej identitu chce Yan využiť na legálne presťahovanie do Hong Kongu. Po úspešnom prejdení pasovej kontroly spoznáva mladého, osamelého taxikára, ktorý ju v dobrom úmysle pozve do svojho bytu. Následne udalosti spúšťajú sled okolností, ktoré navždy zmenia jeho život. A nie len jeho ... Nemôžem si pomôcť, no toto je jeden z najslabších HK CAT III snímkov aké som videl. Čítam v komentároch od rôznych užívateľov o toľkých plusoch, až sa musím zamyslieť, či som skutočne pozeral ten istý film. Nechce sa mi tu oponovať ostatným, no mne "Intruder" vzhľadom k zaradeniu do spomínaného subžánru, až na pár gore scén, nijak mimoriadne krvavý či násilnícky neprišiel. Videl som rozhodne väčšie zbesilosti. No a taktiež by som rád vedel o akej krásnej kamere sa to tu hovorí ( .. hm .. ) - 55% ()

S.Quentin QUALE 

všechny recenze uživatele

Na trojkovou kategorii překvapivě schůdný film, takže kdo nejste Asia hateři jako já, tak si klidně jednu i dvě hvězdy přihoďte, ale mojí krevní toto nikdá nebude. 65% ()

pornogrind 

všechny recenze uživatele

Příběh killerky,která hned na začátku zabije dívku aby si potom následně mohla vzít její identitu.Vražd a krve přibývá a graduje "překvapujícím" finále.K dokonalosti mi tam něco chybělo,ale i tak solidní exploitaion,který rozhodně stojí za vidění.Samozdřejmě pro fandy CAT III ()

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Celý film prší, což je naprosto super. Film se rozjíždí zajímavě nádherně, hlavní hrdinka je krásně odcizená a její představitelka zajímavá a nádherná. Jenže čím více se zápletka začíná rozplétat, tím ten film ztráví na kouzlu, atmosféře a zájmu. Hongkongská "sociální" krvavá dramata na tom u mně budou asi stejně jako thajské horrory. Nebudeme si moct přijít na chuť. 2.5* ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

Prekvapivo premakaný plán, ale na prekvapenie viac polienok pod nohy, akoby sa zdalo. Dvojica masákov, potrebuje novú identitu a tak je krajšia polovička vyslaná, aby ich získala. To ešte netuší, že v rodine je maličký kúsok, ktorý narobí zmätok nielen v jej hlave, ale aj v celom pláne. A aké to mohlo byť jednoduché. Veľké gore nečakajte, na HK CAT III je to pomerne neexplicitný príklad, aj keď násilia je tu dosť. ()

Perverz 

všechny recenze uživatele

Když si o nějakém filmu čtu, a vidím -jen pro otrlé diváky- tak rozhodně nejsem otrlej a hned mačkám play. Tohle není nijak extrémně krvavý exploitation, ale rozhodně to má atmosféru, a působí spíše serioznějším dojmem. A označení HK CAT III je spíš výsměch i když je to Hong Kong... Celkem zajímavá hudba, mi připomínala nějaké kriminálky :D Čekal jsem to ostřejší. Ostřejší to nebylo. Ani ke konci, když jsem si fakt říkal a teď to přijde, a ono nic. Takže pro otrlé diváky tak leda hovno, když si to pustí kdokoli jiný, člověk který těmto žánrům neholduje, tak by to mohl považovat za takový ostřejší thriller. ()

muti 

všechny recenze uživatele

plny pocet by som tomu sice nedal ale aj tak je to vysoky nadpriemer. home invasion tema je zaujimava a toto spracovanie ma este dokonca aj par zvratov. hlavna hrdinka dobre vie o co jej ide, nejedna sa o obycajne nahodne prepady. skoda ze tu nie su velmi pamatne sceny ani hlasky, dokonca ani lakacky, ktore do riadneho thrilleru patria. potesil killing spree hlavnej hridnky kde pod vahou domacej vybavy padali aj domace zvieratka ci postarsie babicky. ()

Reklama

Reklama