Reklama

Reklama

Obsahy(1)

V jícnu vulkánu hory Ararat dříme už miliony let strašlivé nebezpečí. Dvě expedice, které se pohybují v přilehlých lesích, o tom zatím nemají ani tušení. První, vědecká, pátá po ztracených a artefaktech a ta druhá, vojenská, se snaží na úpatí hory nalézt základnu teroristů. Brzy se ale plány obou týmů zúží na jediný, velmi jednoduchý cíl - přižití. V sopce se totiž právě probudila nejstrašnější pravěká monstra - pterodaktylové, kteří mají po vydatném spánku obrovský hlad. Přeživší členové expedice záhy zjistí, že ve hře nejsou jen jejich životy, ale také osud celého lidstva! (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (140)

spiritus odpad!

všechny recenze uživatele

Tak jsme se po dlouhé době pořádně zasmáli. Nevím jestli nad příslovečnou demencí celého filmu, či nad skutečným úmyslem tvůrců rozesmát diváky. Já sázím na variantu č.1. Film se rozjíždí hned od začátku stylem, který se jen tak nevidí. Tak nejprve lokace. Nacházíme se na Irácko-Turecké hranici...fajn. Ale ale, ono to tam vypadá jako v nějaký jihočeský vesnici. Baráky, Lampy, popelnice, úřad, auta, silnice, no zkrátka vše. Buď je česká venkovská architektura ve světě oblíbená a používají ji i v Iráku, nebo si autoři myslí, že je divák vypatlané individum, kterému můžou předhodit cokoliv. Co postavy? Na scéně se objeví skupina stupidních, pofidérních vědců, kteří se snaží diváka všemožně přesvědčit, že množiny mrskají levou zadní. A aby toho nebylo málo, taky typická blondýna, předem odsouzená k sežrání. Po tom co promluví ji takový osdu dokonce začnete přát..Zakrátko příjde první várka drsných hlášek, aby se postavy uvedli do děje. Zřejmě je to úmysl že všichni mluví jako dementi, kterým byla právě neúspěšně vykonána lobotomie. Asi jde o krycí manévr pavědeckého temu. Naši antihrdinové se vydají nějakým rozvrzaným jeepem do vnitrozemí Iráku. Ačkoliv v reálu jsou v Iráku pouště a polopouště, "hrdinové " se zde proplétají hlubokými a krásně zelenými smrkovými hvozdy, které jsou nápadně podobné Brdskému, či jinému pohoří. Zřejmě Saddám vymyslel nový, světu utajovaný, systém zavlažování pouští. No a nejlepší nakonec. Najednou na skupinu zaútočí hejno Pterodaktilů. Podle názvu filmu, se to docela i dalo čekat, ovšem tato "monstra" je nepřipomínají ani vzdáleně. Zajímavé je, že pterodaktylové, kteří žrali v pravěku ryby a žili v přímořských oblastech, najednou žijí v suchém Iráku a požírají lidi a vůbec celkově působí jako nějací nepovedení alieni. Blbí amíci. Hledali biologické zbraně a oni jim přitom lítali nad hlavou. Sadám to měl zkrátka vymyšlený. Velmi jsem se "bavil" zvlášť při sledování ztvárnění létajích ještěrů.To je další revoluční počin.Pterodaktylové jsou tak debilně naanimovaný schválně, to aby si bránice neodpočinula a aby jsme viděli jak se triky dělali v roce 75. Pak si ještě stojí počkat na "finále", které je určitě jedno z nejhorších v dějinách filmu a pak to najednou všechno skončí a nastane klid. Zkrátka doporučuju.Ale hlavně pozor !!! Někdo z toho může dostat silný záchvat a pokusit se autory vyhledat a vysvětlit jim, že takto by filmy dělat neměli, že to škodí zdraví..... ()

Adramelech odpad!

všechny recenze uživatele

České exteriéry ve filmu, jehož děj se odehrává v Turecku, působí na českého diváka dost komicky. Američané si asi myslí, že mezi těmito dvěma státy nebude žádný velký rozdíl, když obě země přece leží na Balkáně a navíc spolu sousedí. Skoro bych tomu filmu dal hvězdičku, když už za nic jiného, tak za americkou blbost nebo z nostalgie za filmové triky na technické úrovni padesátých let, ale nelze, neb je to celé ptákovina rozměrů přímo pterodaktylských, i když občas nechtěně zábavná, to nepopírám, ale většinou spíše trapná. ()

Reklama

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Mark L. Lester je americký režisér, ktorého snímky z osemdesiatych a začiatku deväťdesiatych rokov minulého storočia viac či menej ovplyvnili môj filmový vkus. Napríklad super akčné "Komando" s Arnoldom Schwarzeneggerom, Kingova "Podpaľačka", revenge masaker "Trieda z roku 1984", cyborg sci-fi "Exterminator" či "Zúčtovanie v malom Tokiu" s Dolphom Lundgrenom. Netvrdím, že sú to nejaké filmárske veľdiela, to nie. Ale pre moju generáciu sa niektoré z nich stali kultovou VHS klasikou. Preto ma dosť zamrzelo, keď som nedávno zhliadol jeho film "Poseidon Rex", ktorý vyprodukoval v roku 2013. Bol to totálny nízkorozpočtový brak. Mizerní herci, otrasný scenár, príšerné digitálne triky. Celé zle. S obavami som si pustil aj ďalší jeho béčkový titul "Pterodaktyl". Bola to rovnaká lacná úbohosť ako "Poseidon Rex". Pán Mark L. Lester sa na staré kolená stal režisérom silne podradných, hlboko podpriemerných shitov. Škoda. * ()

unagi odpad!

všechny recenze uživatele

Vrchol debilizmu! Každý monológ umelý a zmýšlanie jednotlivých postáv bolo retardované! Otrasne spracované a natočené. V podstate režisér spadol na úplne dno. Niekto napreduje...niekto klesá! Toto by som sa hambil natočiť, alebo dokonca zrežirovať aj ja. A keby sa to naozaj stalo a bol by som na tolko postihnutý, tak by som sa schoval do pivnice a už nikdy nevyslovil ani slovo "FILM" ! ()

gumli 

všechny recenze uživatele

Dosť hlúpy béčkovy film,ale musím priznať,že sa dá naozaj pri ňom pobaviť.Postavy mali mená spisovateľov sci-fi,ako Heinlein,Clarke,Lovectaft,Zelazny a pod.Prišlo mi to trochu smiešne,lebo náhoda to nemôže byť.Film mi pripadal strašne gýčovitý,stereotypný.Držanie zbrane vojakov bolo neuveriteľné,ako keby prvý krát držali zbraň.Tí vojaci boli bez urážky nekompetentný.Pterodactyli sú nepriestrelný ani zbraňami ťažkého kalibru,dokonca ani raketami.A tá rozmaznaná ,bohatá dievčina mi žrala nervy hneď od začiatku,chcel som ,aby ju zožrali prvú,bola hrozná.Chudáci dinosaury,hrozná urážka. ()

Galerie (18)

Zajímavosti (4)

  • Hlavní hrdina filmu pije "Dobrou vodu" a dívá se na automapu ČR (přitom se nachází v Turecku). (Shr1nK)
  • V turecké vesnici jde vidět plakát české spořitelny. (Shr1nK)
  • Film se natáčel v Milíně na Příbramsku. (Yardak)

Reklama

Reklama