Reklama

Reklama

Ta divna Splitska noc

  • Slovensko Čudesná noc v Splite (více)
všechny plakáty

Obsahy(1)

Je silvestrovská noc. V čase osláv príchodu nového roka sa na starobylých uliciach chorvátskeho Splitu skrížia cesty niekoľkých postáv. Celé mesto žije v očakávaní novoročného ohňostroja, mladí ľudia sa zišli na námestí, aby prežili posledné hodiny starého roka s charizmatickým rockovým spevákom. Hrdinovia príbehu však veľa dôvodov na oslavu nemajú. Vdova po bývalom vojakovi prežíva úskalia vzťaku k vojnovému veteránovi, ktorý sa v mierových časoch živí ako bezvýznamný drogový díler. Mladé dievča zúfalo blúdi po nočnom meste a zháňa peniaze na dávku heroínu, až kým nestretne amerického námorníka. Mladý pár sa snaží v silvestrovskom chaose nájsť pokojné miesto na svoje prvé milovanie a napokon okúsi LSD. S úderom polnoci však na všetkých nečaká len ohňostroj, ale aj tragické prekvapenie. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (6)

Murrro 

všechny recenze uživatele

Tri epizódy, navzájom letmo prepojené. Prvá výborne navodí atmosféru (****), druhá za ňou pokrivkáva, najmä vinou viaznuceho tempa a primitívnych anglických dialógov (***) a v závere tretej doslova uletí sympatická ponurá realistickosť úvodu filmu (**). ()

pm 

všechny recenze uživatele

Pokud bych film brala jako výpověď o osamělosti starých i mladých lidí v moderní době, jako příběh o vdově, která si plete lásku a fyzickou potřebu (nebo snad nedostatek komunikace)… a svou pozornost a city nevěnuje synkovi, který obojí postrádá i zasluhuje, ale hloupě se upíná na muže, jenž svou budoucnost vidí jinde, navíc neví sám co se sebou, budiž...v jeho případě pak zprávu o válečném veteránovi, který přežívá jako dealer nebo o dívce z prominentní rodiny, která se prodává za dávku, budiž....ale ani jeden příběh mě nijak nepřekvapil, u každého jsem od začátku věděla, kam se bude děj ubírat, i jak skončí, což samo o sobě mi nevadí, je to sice nadprůměrné, ovšem nic, co bych už neznala a v lepší podobě. Tedy: jsem už dost otrávená z tvůrců, kteří se mylně domnívají, že „umná“ časová smyčka nebo parádní noirová atmosféra mohou suplovat scénář. Závěr mi nepřipadá magický, jen nijaký. ()

YURAyura 

všechny recenze uživatele

7/10 Kamera a prostredi nataceni je uzasne, pribehy jsou ale po tarantinvskem vzoru trochu namachrovane, takze vysledek je oproti slibnemu zacatku kulhajici na obe nohy. Kazdopadne verim, ze jako turisticke lakadlo zafungoval dobre a nedivil bych se, kdyby to bylo i jeho puvodnim zamerem. Nikde se nekali tak jako ve Splitu - at uz na rakii, snech nebo regulernim fetu. Vsechno dostupne a za dobre ceny. Takze rychle vyuzijte nejake nizkonakladove aerolinie a sup tam. ()

dzira 

všechny recenze uživatele

Sympatická skládačka. Zaujme černobílým, velmi kontrastním obrazem. Vizuálně opravdu velmi efektní. Scénaristicky to však není úplně dotažené. Více než prolínající se příběhy zaujmou záběry starého Splitu - ten má ve filmu hlavní roli. 3a půl *. ()

Blažena 

všechny recenze uživatele

drama, které řeší současné problémy- drogy a kriminalitu s nimi spojenou + vztahy. Osudy lidí jsou různé a vždy je zajímavé si na pár z mnoha posvítit. atmosféra ve Splitu je perfektní (starobylost města + černobílé ztvárnění dodává snímku hodně poetiky) a hudba taky fajn. Přestože dokážu s čistým svědomím říct, že film je dobrý, něco mi tam chybělo. možná u některých povídek chvilku trvalo, než se rozjely- ale to se da odpustit. ()

Thimpu 

všechny recenze uživatele

Že se celý film nesl v černobílém stylu a neukázal krásy barevného splitského silvestrovského ohňostroje, mi vlastně ani vůbec nevadilo. Snímek suprově zachytil splitské podsvětí, doplněné temnými, zároveň krásnými historickými ulicemi, plné drogových dílerů, kriminálníků a feťáků, kterým je vlastně oslava Silvestru úplně jedno a mají i přes tenhle svátek úplně jiné starosti a své potřeby. Do toho jinak hrála na náměstí skvělá kapela. Trošku mi jenom vadil poslední příběh, který se mi zdál až příliš zdlouhavý. Naopak druhý, ve kterém je onen slavný splitský drogový díler, mě zaujal zřejmě nejvíce. První neměl takový náboj, na vdově, co potřebuje uspokojit svojí sexuální potřebu, na druhou stranu není ani nic tolik zvláštního. Musím ocenit podle mého názoru skvělý střih – tři příběhy do sebe zapadnou opravdu přesně tak, jak mají. Závěrečný let střemhlav zfetovaného mladíka byl poté pěknou třešničkou celého filmu. ()

Reklama

Reklama