Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Mladá Italka Eleonora (Giada Colagrande) zdědí po svém milenci záhadný dům na venkově. Jede si ho poprvé prohlédnout a potká správce Leslieho (Willem Dafoe), který jí zasvětí do historie domu. Ale v momentě, kdy ji tam zanechá samotnou přestane vše fungovat. Eleonoru zachvátí panika, zavolá Lesliemu, aby se vrátil a pomohl jí. Od toho okamžiku se stává na něm stále závislejší. Zatímco Eleonora je láskou doslova posedlá, Leslie se jí vyhýbá jak jen může. Prožijí nebezpečnou, ale nádhernou iluzi, která změní jejich osudy?

Kousnutí snovačky jedovaté „černá vdova“ je až patnáctkrát jedovatější než uštknutí chřestýše. Platí to především o samičkách, které jedem usmrtí i člověka, pokud ho včas nezachrání lékař. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (18)

hirnlego 

všechny recenze uživatele

Zajímavě divný film. Jeho snadná dostupnost (a vlastně i ten dokonale nesmyslný český název, který vzbuzuje naprosto mylná očekávání) je však bohužel dost na škodu - pak si to koupí/zkoukne v TV kdejaký trotl, který na to nemá žaludek. Netvrdím, že to má bůhvíjakou "hloubku", ale rozhodně se nejedná o jasnou sračku. Krásně balancuje na hraně "art filmu" a podivného blábolu - a to je docela osvěžující. A Dafoe je samozřejmě démon. .......... Takže takovýhle filmy do telky a Levných knih za pade fakt ne-e, pak to zbytečně leze do černejch. ()

Crocuta 

všechny recenze uživatele

W. Dafoe patří mezi mé oblíbené herce, ovšem "Černá vdova" rozhodně nepatří mezi mé oblíbené filmy. Kromě nudného děje a závěru šitého horkou jehlou se tu najdou erotické scény připomínající "Anatomii pekla" C. Breillatové a to opravdu není můj šálek kávy. ()

bassator 

všechny recenze uživatele

Nevím na co si tento film chtěl hrát, ale toto nemůže zaujmout normálního diváka určitě a snad ani toho nejnáročnějšího, který možná ví co od toho očekávat. Film totálně "voničem" se žádnou zápletkou, něčím zajímavým, bez děje, tedy jestli se dějem nedá nazívat souložení každých deset minut. Willem Dafoe je můj TOP herec, ale takovýmito propadáky který často točí si říkám, jestli tam vůbec patří... 7. 1. 2012 - 15% ()

Dale 

všechny recenze uživatele

Neviem, aký vzťah mali Dafoe a Giada Colagrande, ale z tohto filmu mám dojem, že si len chceli povolene zasúložiť a tak spolu napísali scenár, Giada sa ujala réžie a strihli si hlavné úlohy. Iný zmysel tohto filmu fakt nevidím, scenár je úplne nulový, ženská príde do domu po svojom ex, zoznámi sa s Dafoeom, zájdu spolu na večeru a potom už jej Dafoe vyberie z rozkroku tampón a líže ju, kým ona menštruuje. Tomuto asi niekto hovorí umenie... Ja nie som konzervatívny, nič proti takýmto praktikám, ak to niekomu chutí, ale ten film nemá nič, čo by ho držalo pokope, aj dialógy sú šeď, celé to smeruje odnikiaľ nikam, postavy sú nijaké, ani kladné ani záporné. Proste nula bodov vo všetkých smeroch. A Cassel a De Bankolé sa tu objavili asi z nejakého kamarátstva, lebo tie ich "úlohy" by zvládol hocikto priamo z ulice. Jediné pozitívum je nahá Giada, za to tá jedna hviezdička. ()

berusche 

všechny recenze uživatele

Je to naprosto hrozný, nudný, k ničemu a o ničem? No, to já nevím, ale z těch prazvláštních reálných zvuků mi běhal mráz po zádech od začátku a ty záběry jsou dokonalý. Já bych dokonce řekla, že to má pointu, ale bojím se, abych nebyla kamenována. Podle mého, je to lehce chladnokrevné, bez nějakých kudrlinek, což mi ale vůbec nevadí. Celý film je tak záhadně protknutý nějakou snahou diváka hledat východ, že se na konci zastavíte, koukáte a přemýšlíte, jestli si z vás dělají srandu nebo ne...nedělají. A navíc, ty herecké výkony jsou tak depresivně okouzlující, až to snad ani není možný. ()

hans500 

všechny recenze uživatele

Tedy, tento film se těžko hodnotí, protože je dost rozporuplný. Scénář (který napsal Willem a Giada) je slušný (ne však nadprůměrný), především Willemova postava je dobře napsaná (a excelentně zahraná, samozřejmě). Režie ovšem není ničím vyjímečná a je podprůměrná a herectví Giady je zajímavé, ale místy nepřesvědčivé. Výborný je dům, ve kterém se velká část filmu odehrává. Další klad je dobrá atmosféra. Samotný závěr je příliš narychlo sfušovaný a celkovou kvalitu sráží. Jak už jsem řekl, velmi rozporuplný snímek, který ovšem Willem a Giada asi točili spíše pro sebe, takže slabší 3*. ()

klima777 

všechny recenze uživatele

Strašně křečovité. Škoda. Ovšem hranice mezi podivným (a nepovedeným) filmem a filmem podivuhodným (a kultovním) je někdy značně nezřetelná. Chci říci: Pokud by v kolonce režie bylo uvedeno jiné ("prověřené") jméno, mezi recenzemi by se nezřídka objevovaly filosofické "traktáty a diktáty", takhle je to jen až příliš časté a degradující označení "odpad". Edit: Dala jsem Černé vdově ještě šanci a zvyšuji hodnocení. Uprostřed slaboduchých mainstreamových počinů působí nepatřičně. Ale špatná není (2,5*). ()

LEATHERFAC 

všechny recenze uživatele

Vážení přátelé... zajímavý, docela intimní film pro fajnšmekry s podmanivou atmosférou... Nebýt toho trochu blbě divnýho nenápaditýho konce, dal bych možná i 5. No...asi ne... I když, kdyby tam byla nějaká fakt originální pointa...kdo ví? ()

pend 

všechny recenze uživatele

Na první pohled to vypadá, že hlavní představitelé uvázli někdy v zimě na venkově, zjistili, že nemají nic na práci, pronajali si vilu a během víkendu si natočili film, ve kterém si to spolu užili. Na druhou stranu to bylo celkem věrohodné, trochu záhadné a pořád jsem čekal, jak se to vyvine. Za mě spokojenost. ()

Heroine odpad!

všechny recenze uživatele

Ne že bych chtěla nějak diskriminovat, ale jak jsem hned na začátku viděla ženské jméno pod nápisem "directed by", bylo mi jasný že to bude totálně strašně blbý. A bylo. Byla tam zima, tiché tikání hodin, občasné vrznutí na cello, statické záběry bez bližšího důvodu, špatná kamera, spousta nahotin, nechutné milostné scény, a úžasná hlavní hrdinka nikdy nic nejedla, a bylo jí pořád blbě. PÁNI, TO JE ALE UMĚNÍ!!! Absolutní trapas bez nápadu, který může být jedině pro ostudu každého, kdo se snad i jen náhodou objeví v titulkách!!! ()

burton odpad!

všechny recenze uživatele

Malinko eklhaftní filmeček....brrr. Jestli chcete zjistit proč, musíte to vidět, páč každý to vidí jinak. Willeme, ano, jsi ďábelský. Akorát tady Ti to moc nepomohlo. ()

josieaddms odpad!

všechny recenze uživatele

Pomoc! U některých filmů si říkám že je škoda že vůbec vznikly. Nevím jak může vůbec někdo přijít s nápadem na film který by byl naprosto o ničem, byl by nechutný, bez zápletky, s hudbou jako z filmu Mlčení Šunek, a s naprosto stupidním koncem. Zřejmě to teď prostě u natáčení filmů funguje tak, že někdo řekne: Hele, mám úžasný nápad na pseudo-umělecký film, plný trapných sexuální scén! Obsadíme někoho kdo na lidi působí démonicky, a přidáme trochu sněhu, to se určitě chytne! A jelikož je lidstvo tak nesmírně inteligentní, a vypadá podle toho i filmový průmysl, mohla vůbec vzniknout taková fraška jako je tenhle snímek. ()

sehe 

všechny recenze uživatele

Tak to bola sila.O com to vlastne bolo?Slabé psycho?Pointa nikde.Dafoe pre tuto nezmyselnost získava hviezdu. ()

Tiiso 

všechny recenze uživatele

Tak. Prvních patnáct až dvacet minut příběhu se mě docela zamlouvalo. Tajemný dům, tajemný správce, svým způsobem i tajemná žena, houkání sovy, les hned u domu, vypadalo že děj bude s trochou misteriózna aspoň průměrný. Bohužel se tak nestalo. Objevil se zde z počátku i nějaký možný rozbor charakterů. Ale s první erotickou scénou film nabral prazvláštní směr, kterým se vše naprosto pohřbilo. Postavy svým jednáním neumožňovali abych se s nimi mohl blíže seznámit nebo je dokonce zahrnout nějakou přízní. Jeden prázdný dialog střídá druhý, občas houkající sova, znova postelová scéna, občas nějaká hádka a ve finále žena, správce domu, který tam stejně pořád bydlel, přejela autem. Co dodat. ()

neliCZka odpad!

všechny recenze uživatele

Neskutečná hovadina. Vulgarismy se tu nemají používat, ale jiná slova mě nenapadají. Nuda! Nuda! Nuda! Člověk pořád čeká na děj, na akci nebo aspoň na pointu a nedočká se ničeho! Kdyby to aspoň bylo pojato filozoficky, ale tady chybí skutečně všechno. Opět mi jednou bylo při sledování filmu opravdu trapně... ()

u.mojitko 

všechny recenze uživatele

Snaha o drama a tragédii se nezapře. Dafoe hrál pěkně a vskutku mužně. Skromná zvuková kulisa občas přestřelí a k dané scéně se hodí asi jako zábavní park umístěný na hřbitově. Celkově však filmek dopadl průměrně (hans500 to s rozporuplností vystihl). ()

Reklama

Reklama