Reklama

Reklama

Karcoolka

  • USA Hoodwinked! (více)
Trailer

Obsahy(1)

Bláznivý animovaný příběh ve stylu SHREKa. Vše začíná od konce, který všichni známe... Vlk sežere Červenou Karkulku a potom... Přichází žabák - detektiv, který si předvolá všechny podezřelé a pozorně vyslechne jejich verze, aby se dopátral pravdy. Není to vůbec jednoduché a vynořují se stále nové a nové otázky: Co měla Karcoolka ve svém košíčku? Proč se vlk vloupal do babiččina domku? Proč se tam objevil jódlující dřevorubec? Je sarkastický vlk opravdu ten zloduch? Kdo má zálusk na výborné babiččiny koláčky a proč? Čemu se věnuje akční babička ve svém volném čase? Proč zazní nakonec písnička Červená je modrá? Detektiv to nemá opravdu lehké a výsledek jeho pátrání je skutečně překvapivý! (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (505)

Hrabka 

všechny recenze uživatele

Můj mladší bratr byl tímto animáčem nadšen, tak jsem se rozhodl, že se na něj taky podívám. Musím uznat, že některé scény jsou vtipné a děj nepostrádá očekávání. Za nejzářivější moment považuji píseň kozla a jeho humorné pohyby. A potom se mi ještě líbilo to malý zvíře, co mluvilo rychle a fotilo. Toť vše. Z filmu by se dala udělat slušná reklama nebo nějaké video, které by se vlezlo do 5 minut. Jinak řadím tento animáč k těm méně podařeným. 55% ()

Karlos80 

všechny recenze uživatele

Moderní animák, netradiční postavy, netradiční zpracování, anebo jen prasprostý brak a vykradačka Shreka, Úžasňákovových a třeba Doby ledové? Neříkám že animace, některé rozprávky, groteskní situace, nečekané zvraty a především dabing nebyly dobré, ale jako celek mi to připadalo neuvěřitelně chaotické...Co třeba například ta popkulturní muzika? Písničky v podání Matěje Ruperta a Terezy Černochové ještě pro nějaké to oživení ušly. Dialogy "Pěkně ses prolítla frajerko", "Hobluj Baby", "Nejsi mladá drsná snowborďačka?" mě také nedostaly, stejně tak ani popěvek "schnitzel smažený, děti budou blažený". Babička na snowboardu, ruský Ivan (ze kterého si tvůrci dělají záměrně srandu), Karkulka ovládající jiu jitsu, zlý králík, zpívající a jódlující kozel (který zas ovšem neměl chybu), především za něj ta jedna hvězda. Bojím se, že pro děti na pochopení příliš těžké, ale zase si je třeba uvědomit, že dnešní děti už jsou odkojeni úplně něčím jiným, bohužel :-( Rádoby vtipná podívaná, pro kterou platí rčení "když dva dělají totéž, není to totéž" jako koza drbání...Připadalo mi to celé jako špatná počítačová hra, ale jako bláznivá detektivka to ušlo, ne...:-)? ()

Reklama

Jezinka.Jezinka 

všechny recenze uživatele

Mám ráda dobré konce, v případě Karkůůle je dobré, že to nakonec skončilo, i když to byla vesměs poměrně humorná taškařice. Protože nejsem vizuálně orientovaná, zato nejsem zbavená pozorovacích schopností, nehybné vlasy (chlupy) postav mě nerozrušovaly, neb se s tím i v reálném světě setkávám (Paříž, Londýn a vlasy stále drží) a nehybná voda je led, pravda, v tom se plave prachmizerně. Základní zápletka je nedomyšlená, dobrá kuchařka si recepty pamatuje, takže odpověď na otázku, co měla Karcoolka v košíčku, je logika. Některé vtipy potěšily (opravdu se tu budeme bavit o tom, jak se zvětšuju?) Některé člověku připadají trochu za natupírované a přelakované vlasy přitažené, nemluvě o tom, že tahat za takhle zpracované vlasy je jak stěhovat piáno točitým schodištěm. Jódlující kozel je bezva, SPOILER - padoušský králíček nikoli, nemluvě o tom, že tady ten zatracený vlk toho ušáka nakonec dostal! Tak takhle by to, soudruzi z USA, skutečně nešlo! Abych vám neomlátila čepičku o hlavu. Opakuji, jsem tak trochu jako Karkulka, také mám ráda šťastné konce. Ale opravdu šťastné. To jste nemohli nechat všechny umřít, zapálit les nebo něco takového? Musel nedostatek vaší tvůrčí invence odnést králíček? KONEC SPOILERU, KONEC KOMENTU. ()

Gemini 

všechny recenze uživatele

Křšťálově jasný příklad inflace žánru animovaných filmů. Kdysi to chtělo pořádnou bandu koumáků, spoustu času, a tedy i balík peněz, aby vzniklo výhradně počítačem rozhýbané dílko. A tomu odpovídala i kvalita - bez ní (nebo alespoň její přesvědčivé proklamace) byste totiž nezískali onen balík peněz. Dnes vytvoří hodinu a půl dlouhé animované cosi každý ňouma, kvalita již není nutná. Výsledkem je pak tohle vizuálně dost uboze vyhlížející cosi, co velmi výstižně popisuje Marius. To, co není vykradeno, je takřka vždy nevtipné (ale třeba přeletu na kole přes řeku ve stylu "Volám domů, zn.: zoufale" jsem se od srdce zasmál, ale to je asi jenom mnou) - obzvlášť odvolávky jsou dost laciné. A k vlkovu hyperaktivnímu poskokovi řeknu jen jedno - moc jsme se koukali na Dobu Ledovou a Scrat se nám stal víc než jen vzorem, co?;) Ubožáci:P Tahat za tohle z rodičovských kapes peníze za vstupenky do kina, to zavání když už ne krádeží, tak aspoň podvodem. Karcoolka může mít maximálně význam vědecko-historický. Tam, kde se najednou začne periodicky vydouvat zemský povrch, už neodpočívá v pokoji původní autor pohádky o Červené Karkulce. 20% a už nikdy víc. ()

oli.G 

všechny recenze uživatele

Rozhodne to má svoje chvíľky, kvôli ktorým sa to možno aj oplatí pozrieť - a tým myslím hlavne roztomilý odkaz na xXx alebo policajné vypočúvanie a s ním spojené rozprávanie štyroch verzií príbehu, ktoré sa efektne "tarantinovsky" dopĺňajú a prelínajú. Ale tu pozitíva končia. Postavy a postavičky sú po scenáristickej stránke nezaujímavé, no a po tej grafickej nefalšované fiasko, hudbu ani nezaregistrujete a prakticky na každý vtip je tu jeden trapas (a do ktorej skupiny si zaradíte karate karcoolku, nejedno tajomstvo skrývajúcu babičku alebo zúfalý pokus o veveričku z ICE AGE, je už na vás). Po ťažkopádnom finále klesá hodnotenie o rozhodujúcu polhviezdičku na nemilosrdné dve a KARCOOLKA je pre mňa smutným dôkazom toho, že doby, keď každý nový renderovaný animák znamenal päthviezdičkovú bombu, sú neodvratne preč. ()

Galerie (55)

Zajímavosti (13)

  • Když žabák Skokan (David Ogden Stiers) říka: "A teď už se pomalu dostáváme ke Karkulce....", tak v místnosti není židle, ale při záběru na babičku (Glenn Close) už židle na svém místě stojí. (Patrik256)
  • Mimo USA vyrobený animák stál jen 15 mil. amerických dolarů a během úvodního víkendu (13.-15. 1. 2006) utržil 16,6 milionu. Společnost bratří Weinsteinových, opustivších Miramax, dokázala, že může připravit slušnou premiéru i nízkorozpočtovému animovanému filmu, který neměl za zády Disneyho reklamní mašinérii. Celkem snímek utržil v USA 50,6 milionu. (imro)
  • Na začátku filmu přijde policejní náčelník do chaloupky a zeptá se Karkulky (Anne Hathaway), jestli nemá být ve škole. Co by tam dělala, když byla noc? (Patrik256)

Reklama

Reklama