Reklama

Reklama

Kouzelný klíč

  • USA The Indian in the Cupboard (více)
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Kouzelný klíč vypráví půvabný příběh devítiletého Omriho, jemuž se díky tajuplnému kouzlu skrytému v kouzelné skřínce podaří oživit hračku — indiánského bojovníka zvaného Malý medvěd. Společně prožijí nádherné dobrodružství plné zázraků a nečekaných překvapení. (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

Recenze (28)

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Příjemná, ale průměrná pohádka. Hlavní hrdina není moc sympatický a jeho zjev ho odsuzuje jako ousidera. Celý film se snaží být hlavně příběhem o chlapci a jeho indiánovi, který ožil jen díky Kouzelné skřínce(by mě zajímalo proč je to kouzelný klíč, když bez skřínky asi nefunguje, že? :)). Chlapci se touto skřínkou otvírají dveře do světa, kde každá jeho umělohmotná figurka žije vlastní život ve své vlastní součastnosti. S tímto faktem se musí malý chlapec vyrovnat a postavit se všem nástrahám a problémům, které svým oživováním způsobil. ()

Mr.Apache 

všechny recenze uživatele

The Indian in the Cupboard je určen zejména chlapcům zhruba mezi čtvrtým a osmým rokem věku, a pro drtivou většinu této cílové skupiny je neoddiskutovatelným kultem. Nejsem chlapcem v tomto věku, ale myslím, že Frank Oz natočil něco, co se hned tak každému nepovede. Snímek je hoden minimálně tří hvězdiček (což u mě obvykle znamená "stojí za jedno podívání"), ale za jeho magickou moc, která dokáže na dětských tvářích střídavě vyčarovat okouzlené úsměvy i úžasem pokleslé čelisti, a za (poměrně nenápadnou) přítomnost mých oblíbených rokenrolových chuligánů Mötley Crüe, dávám s čistým svědomím rovné čtyři. BTW, jsem si celkem jistý, že v tom správném věku by byl Kouzelný klíč kultem i pro mě. ()

Jezinka.Jezinka 

všechny recenze uživatele

Jedna z mnoha variant na průnik kouzla do lidského, potažmo dětského, světa. V přehršli dalších mouder se dovídáme, že devítiletý kluk je nezodpovědný, ale vychovatelný, element, což mě naplňuje nadějí v lepší příští, snad se časem něco napáchalo i s Omriho zuby, protože pohled na to, co měl v puse, mě popuzoval celý film, nejvíce ve chvílích, kdy ještě jako bonus měl u nosu nudli. Jako jedna vlaštovka jaro nedělá, ani Malý Medvěd sám nemohl tenhle filmový cajdáček na svých osvalených zádech dovléct výš než ke třem hvězdám, i když se snažil, div že na nás holý zadek nevystrkoval. ()

Davies182 

všechny recenze uživatele

Vcelku příjemná pohádka, která byla o to lepší v roce, kdy měla premiéru. Časem snímek sice hodně zestárnul, ale i tak si myslím, že by se na něj dnes pěkně dívalo... ()

gogo76 

všechny recenze uživatele

Neviem celkom prečo, ale vždy ma fascinovali filmy, v ktorých sa človek zmenšil a na svet, ktorý dokonale pozná sa zrazu musel pozerať úplne inak. Tento film nie je nič extra, je zaujímavejší skôr pre deti, ale chcel by som, aby na túto tému vzniklo niečo bombové. Napr. také Pidilidi boli veľmi dobré. Toto je iba priemer s dobrou hudbou od R. Edelmana. 60% ()

Beckett51 

všechny recenze uživatele

Ještě nyní si pamatuji, že jako malý jsem se na tenhle film strašně rád koukal. Byl to můj milovanej film. Proto si nechci kazit dojem a nebudu se nato koukat znova....možná někdy....možná. ()

Slartibarkfast 

všechny recenze uživatele

Na tenhle film si moc dobře vzpomínám ze svého dětství. Strašně se mi líbila představa, že jsem i já ve svém pokoji maličký a stavím si různá obydlí z upadaných lístků pokojových květin a prozkoumávám obří rozměry nábytku. Neskutečně dobrodružné, ač malinko infantilní. Ale který film pro děti takový není? 75% ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Jo, kdybych to viděl v době vzniku (bylo by mi 9 let) asi bych to vnímal jinak a bavilo by mě to více. V dnešní době už se však jedná o notně zastaralou pohádku. ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Najprv som nechápal jak to, že mi tento po trikovej stránke fenomenálny film, ktorý aj po rokoch strčí súčasný CGI bordel do vrecka, unikal. Vidieť ho v detstve, tak je to pre mňa kult. Po dopozeraní chápem, prečo úplne zapadol. Nie je to žiadny zábavný detský dobrodružný príbeh. Napriek skvelej trikovej stránke sa tam vlastne celý čas hlavný detský hrdina len rozpráva s oživlými hračkami a postupne zisťuje, že akonáhle to už nie sú len hračky a musí o nich starať, tak dospieva. Toto posolstvo o dospievaní sa mi páčilo, ale je škoda, že to väčšinu filmu pôsobilo príliš tuctovo. Väčšia interakcia hlavného hrdinu s jeho rodinou a nejaké problémy, ktorým by musel čeliť, by filmu dodala na dramatičnosti. Ale jeho rodičia a aj súrodenci sú len do počtu a je to vlastne jedna veľká šťastná rodinka. Takže celkovo to je vlastne extrémne komorný film s pekným posolstvom a nič viac. Teda okrem tých skvelých trikov. Fakt ma mrzí, že som to nevidel skôr. Mohla to byť moja srdcovka. Teraz je už na to neskoro. 7/10. ()

RasputincZ 

všechny recenze uživatele

Chlapec k narozeninám dostane skřínku, ke které najde "kouzelný" klíč. Pokaždé, když umístí do skřínky hračku a skřínku zavře, hračka ožije. Zní to jako námět pro další disneyovku. Omyl, Kouzelný Klíč je průmerný rodinný film, ale určitě není pro nejmenší. Během celého filmu prochází hlavní hrdina morální osvětou, která souvisí i s jeho dospíváním, uvědomuje si, že hračky jsou skuteční lidé a nemůže s nimi manipulovat. Dětské herecké výkony nejsou nijak oslnující, ale zážitek s filmu by Vám zkazit neměly. Jedinou výtku bych snad měl jen na hlavního hrdinu, který na mě působil chvílemi strašně toporně, ale i tak je Kouzelný Klíč příjemný, rodinnný film, který stojí za zhlédnutí. ()

hygienik 

všechny recenze uživatele

Typický film 90. rokov, keď bol hitom. Prekvapilo ma, že ho reprízujú v roku 2022. Príbeh o prevzatí zodpovednosti rozmaznaným chlapcom, je už out. V súčasnosti má 5 ročné dieťa naplánovanú každú minútu dňa a 10 ročné si hľadá brigádu, aby začalo šetriť na školné na Oxford. V Kúzelnom kľúči je dosť zlá kamera, odfláknutý casting a scenár to so svojou dramatickosťou občas preháňa. ()

Nach 

všechny recenze uživatele

Film, který jsem viděl naposledy před 20 lety a náhodou na něj natrefil až nyní v TV. Musím říci, že pohled na něj dospělýma očima mi vzal nějaké ty dětské iluze, tedy alespoň, co jsem měl ve vzpomínkách. Příběh je to skutečně svým způsobem zvláštní. O tom, jak si děti zahrávají s osudy dospělých lidí o velikosti hraček (OK, byli sice hračkami, ale díky kouzelné skřínce jsou to lidské bytosti). Nicméně v některých momentech je tento film i velice aktuální, co se týče důrazu na to zda jsou oživlé hračky věcmi nebo už lidskými bytostmi s vlastními právy. Za to zvyšuji hodnocení na tři slunce. 65% ()

Estrellita 

všechny recenze uživatele

Relativně originální a příjemná televizní zábava (viděla jsem to kdysi v televizi), kterou si i po letech zřetelně pamatuju. Ten maličký indián mě naučil hodně - a naučil by stejně tolik i jakékoli jiné dítě, kdyby měl možnost. Škoda, že tahle pohádka není známější. 60% ()

lykan9 

všechny recenze uživatele

Velice slušně natočený dětský film, jaké si dnes už moc netočí. Dřív se filmy jako Kouzelný klíč nebáli ukazovat a vysvětlovat, co je to smrt, čest a odpovědnost, aniž by se jednalo o anime nebo jinou kreslenou kravinu. Teď už děti koukají jen na samé kraviny, kdy je jedna jako druhá. Kouzelný klíč je však příjemný, nenásilný a dobře ubíhající film, který Vás sice nenapadne si pustit, ale když zjistíte, že se vaše robě na něj dívá a vy nemůžete přepnout, tak se k němu rádi připojíte a užijete si film s ním. ()

cityman 

všechny recenze uživatele

Nadprůměrný dětský film nejen pro děti s na tu dobu nadprůměrnými speciálními efekty. Asi nejvíc bych to přirovnal k Small Soldiers. ()

Reklama

Reklama