Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Sovětský barevný dobrodružný film „V pásmu 45" vypráví o obětavé práci lesních požárníků. Jsou to lidé kteří chrání nepřehledné kilometry lesů před nebezpečím požárů, a kteří svou statečnost osvědčují i v boji s diversanty, posílanými na území Sovětského svazu. (FILMOVÝ PŘEHLED 17 / 1956) (oficiální text distributora)

Recenze (4)

ripo

všechny recenze uživatele

Rada sovětských dobrodružných filmů, v nichž je líčeno hrdinství sovětských lidí v boji se záškodníky, byla rozšířena o film „V pásmu 45". Dějová zápletka filmu — odhalení všech tří diversantů, kteří jsou vysláni na území Sovětského svazu, byla pojata schematicky. Proto na filmu oceníme především to, že se jeho autoři snažili zároveň přiblížit divákům život lesních požárníků a členů parašutistického oddílu, jimž je svěřena péče a rozsáhlé zalesněné území. Filmový přehled 17/1956 ()

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Kupodivu v barvě a slušným tempu. Navíc roztomile naivně zábavné podobně jako jiné padesátkové agitky. Lepší než strojově nudné o nějakých 20 let později. Tohle sovětské dobrodružství mi nakonec celkem sedlo.50% ()

Brejlil 

všechny recenze uživatele

Rozhodování pro dvě nebo tři hvězdičky: Kladné body: nedostatek ideologie (+1); akční kamera v "akčních" scénách (+1); pěkné "ohnivé bouře" (+1). Záporné body: děsivé svícení scén (-1); podivná geografie (-1); šablonovité postavy hlavních hrdinů (-1); nutnost umět Morseovu abecedu v ruštině (-1); občasné vpády socialisticky realistických písní (-1). Výsledek: dvě hvězdičky. Film je docela zábavný a poměrně slušně (na dobu a zemi vzniku) natočený, ale ničím zvláštním nevyniká. ()

Reklama

Reklama