Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Starý loutkář Geppetto vyrábí dřevěné loutky. Jedna z nich však z ničeho nic zázrakem ožije. Protože je panáček ze dřeva pinie a má velké oči, dostane jméno Pinocchio. Od svého zrození má jedinou touhu – stát se z dřevěného panáčka opravdovým lidským chlapcem. Pinocchio je však rozpustilý a lehkomyslný. Způsobí proto řadu zmatků. Kromě jiného padne do rukou zloduchů, kteří v něm vidí zdroj snadných výdělků. Pinocchiovi dále komplikuje život podivná vlastnost – když totiž zkusí lhát, začne mu dřevěný nos růst do neuvěřitelné délky. Jestli se tento naivní rošťák má stát člověkem, bude se muset naučit pravdomluvnosti, opatrnosti a hlavně zodpovědnosti… Hraná verze klasické pohádky podle knížky Carla Collodiho vznikla v britsko-americko-francouzsko-německo-české koprodukci. Většina exteriérů byla natočena v České republice, konkrétně v Českém Krumlově a v Praze. (Česká televize)

(více)

Recenze (23)

marhoul 

všechny recenze uživatele

Nebylo to tak zlé, já vlastně jen prošla kolem televizoru, když jsem si všimla Českého Krumlova (uličičiček, které miluji), což mě zarazilo. Já tuhle verzi neznala, ani jsem nevěděla, že se Pinocchio u nás točil. Koncovka byla pravda taková nijaká, ale zase potěšila skladba Steveho Wondera, Martin Landau a zámek v Tróji. Pinocchio není pohádka pro děti. Aspoň mně připadají veškerá zpracování, krom animovaných, děsivá. Tohle se ale v určitých sekvencích vidět dalo. Uvidíme s čím přijde v roce 25 Ron Howard, ale ani loňská verze Mattea Garrone nebyla zlá. Sice nevhodná pro děti, ale mně se docela líbila. ()

Ainy 

všechny recenze uživatele

Dojemně vyřezaný kukuč loutky dává znát, že má v plánu cílit na takové citlivky jako jsem já. Velmi pěkné zpracování známé klasiky. ()

Jezinka.Jezinka 

všechny recenze uživatele

Tochu strašidelný a tísnivý príběh, jako je ostatně i předloha, i když i zde jsou z ní některé části vynechány, jiné pozměněny a jiné useknuty. Vyznění je ovšem stejné, sny se mohou plnit a rodiče se mají poslouchat. ()

filmfanouch 

všechny recenze uživatele

Dosti podprůměrná adaptace, která vlastně celkem dost pasáží z Collodiho knihy ignoruje nebo si je upravuje dle sebe. Cvrček chytil EddieMurphovynu, Pinocchio občas vypadá moc děsivě ale takový Martin Landau je jako Geppeto fajn ()

duklak2 

všechny recenze uživatele

Hezké zpracování klasiky. Tato pohádka patří do vitríny. Příběh, který zná každý, ale bavit bude pořád. Herecké výkony jak se patří. To vše nám mixuje tento film. Ale proč je zde tak malý počet hodnocení? ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

Pokus o ďalšiu adaptáciu nesmrteľného príbehu skončil akosi nemastne-neslane. Televízne pôsobiaci snímok odporúčam len ako jednohubku. ()

MikO_NR_1909 

všechny recenze uživatele

Sterilný kolotoč stokrát známej a plíživej sa vzťahovke človeka a figúrky. Navyše, námet je neoriginálny, štruktúra diela naskrz nezaujímavá a ani vizuálne nie je schopná hlbšej participácie. Schopnosť zaujať akurát len nostalgického a senzibilného diváka, ktorého prah znesiteľnosti je nižší. Deti to ťažko ohúri. ()

blackrain 

všechny recenze uživatele

Hezké zpracování klasické pohádky o dřevěné loutce, která obživne. Svou milou rozpustilostí pak způsobí hodně zmatku. Musím si přihřát polívčičku. V komparzu byli kluci z barrandovské základky a mezi nimi i můj mladší bratr. Točilo se tuším i na Americe. ()

Šimpy 

všechny recenze uživatele

Ne až tak špatné zpracování, v podstatě přesně kopíruje příběh a v porovnání s Benignim...a cvrček je docela hláškař ;-) ()

Paity 

všechny recenze uživatele

Já mám nejraději toho disneyovského Pinocchia, tohle může brát možná nějaké loutkaře. Z nostalgie nic neslevím a dávám jednu hvězdu a dost. ()

airwolfis 

všechny recenze uživatele

Mě osobně se hrané zpracování klasické pohádky moc líbilo. Jen bych to neviděl jako pořad pro malé děti a označil bych to jako 15+ (chvílemi může být pro nejmenší diváky trochu strašidelné). Jako plus beru to, že se zčásti natáčelo i v ČR. A mimochodem, Pinocchiovi to tam moc sluší ;o))). ()

Olík 

všechny recenze uživatele

Taky, když vám vaše dítka neříkají tak úplně pravdu, kontrujete rostoucím nosem? Ale tuhle Barronovu adaptaci bych jako názorný příklad rozhodně nedoporučoval......tady se nebavíme o dětském filmu, ale o regulérním temném dramatu. . Moji školkou povinná dcera u Pinocchiových dobrodružství vydržela si deset minut a mé smysly jí zanedlouho následovaly. Ponuré, pochmurné....možná tak s nálepkou +15. Pan režisér si zřejmě bral inspiraci jinde, než by tento klasický příběh zasloužil. Některým motivům zkrátka sluší to a jiným zase ono.....všechno pak stojí a padá s tím, vsadit na správnou kartu. ()

Potjoc 

všechny recenze uživatele

Jako tříletému se mi ten film zdál až horrorový. Ta scéna, jak mu roste nos, nebo ten vnitřek velryby, bylo na mě tehdy dost. ()

Reklama

Reklama