Reklama

Reklama

Tajemný Černobyl

(TV film)
Trailer

Obsahy(1)

Mrtvé ulice, vražedná radioaktivita. Záběry z míst, které jste ještě neviděli. Výpovědi, ze kterých mrazí. Může být ještě Černobyl hrozbou pro svět? Výprava reportéra TV Barrandov do zóny smrti. Tajemný Černobyl. Tady usínaly děti, lidé se milovali, chodili do práce, prožívali své smutky a radosti. A pak přišla smrt. Tragédie, která šokovala celý svět. Utrpení, bezmoc, slzy. Umírání v obrovských bolestech. Město smrti. Paneláky zarostlé stromy. Mrtvé ulice, vražedná radioaktivita. Hračky, se kterými si už nikdo nestihl hrát. Stošedesát vesnic zahrnutých hlínou. Výprava reportéra TV Barrandov do zóny smrti. Záběry z míst, které jste ještě neviděli. Výpovědi, ze kterých mrazí. Tisíce zapomenutých hrdinů, po kterých zůstaly jen radioaktivní uniformy. Tajný špionážní projekt, který Sověti zachraňovali dřív než nicnetušící lidi. Poslední starousedlíci, kteří se vrátili, protože chtějí umřít doma. Co bude s Černobylem dál – může být ještě hrozbou pro svět? (TV Barrandov)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (23)

martinh8 

všechny recenze uživatele

Reportér si splnil svůj sen, asi tak. Je to amatérsky zpracovaný dokument s absolutně nevhodnou hudbou. Speciální efekty ve stylu „rozostřete obraz“ jsou opravdu hrozné. Havárie v Černobylu je vážné téma a nezaslouží si takové zpracování. Z úcty k lidem, kteří tragédii prožili a likvidovali následky výbuchu, nedávám odpad! ()

Tina.T 

všechny recenze uživatele

Kdyby mi to někdo pouštěl jako video z dobrodružné dovolené, u toho jsme chroupali chipsy a popíjeli vínko, probírali to v kruhu přátel, považovala bych to za vydařený večer s bonusem. Ovšem vydávat tohle za profesionální dokument, to je podvod na diváky. Nic nového, nic objevného. Troufám si tvrdit, že o Černobylu toho mám nastudovaného a načteného dost a tohle mě hodně zklamalo. Roztřesená kamera by mi nevadila, ale ten amatérismus ano. Prostě tohle se opravdu nepovedlo. ()

Reklama

nwx 

všechny recenze uživatele

Příšerně amatérsky zpracovaný dokument. Přihlouplé neinteligentní komentáře, intonace ve stylu reportérů TV Nova, tragická hudba v pozadí, kterou strkají naprosto všude, i když by si scéna zasloužila například úplné ticho, pak dodatečně přidané obrazové efekty - pruhy přes celý obraz, které v určitých scénách vůbec nezmizí, takže si ani není možné prohlédnout, si co je ve scéně. Dále kamera absolutně bez stabilizace, akorát tak na bolest hlavy. Velká škoda. Hrubý materiál, který tam natočili, by se dal sestříhat do naprosto jiného dokumentu, který by za něco stál. Škoda. ()

Drom 

všechny recenze uživatele

Tohle nemá cenu komentovat, přečtěte si komentář kolegy formelin. Snad jen doporučení pro toho turistu, co to natočil: když už o něčem dělám povrchní blábolšou, protože tohle dokument ani reportáž rozhodně není, bylo by docela super o tom něco vědět. Teda něco víc, než že to bouchlo a že to je strašně strašlivě strašný, bububu! ()

chelseaman22 

všechny recenze uživatele

TV Barrandov a dokument? Pokud si zvyknete (což není tedy příliš jednoduché) na hlavního průvodce dokumentu, budete nejspíše překvapeni, že TV Barrandov dokáže vytvořit něco, kde se zmíní hned několik faktů, které lze s čistým srdcem verifikovat. Jelikož je Černobyl takovým známým fenoménem, tak dokument vyjma hysteričnosti hlavního průvodce nenabízí ale vůbec nic nového. 32 % ()

Galerie (9)

Reklama

Reklama