Reklama

Reklama

Epizody(26)

Obsahy(1)

Skupinka 5 mladých gangsterů, která se ráda zapojí do kdejaké šarvátky, končí bohužel tragickým koncem. Z celé jejich skupiny přežijí pouze tichý Brandon Heat a Harry MacDowell, kteří mají ojedinělou příležitost přidat se k organizaci Millenion (existuje zde velmi důležité pravidlo: zrada se trestá smrtí). Oba začínají na nejnižších pozicích a my pozorujeme rozdílné cesty obou hrdinů, jak stoupají v hierarchickém systému organizace. Poté, co se rozloučíme s Big Daddym (šéf Millenionu), Harry nastoupí na jeho místo. Celý způsob fungování Milleniou se změní a nastává řešení sporu mezi Harrym a Brandonem (poté již s Beyond the Gravem). (soldiersn)

(více)

Recenze (22)

D.Snake 

všechny recenze uživatele

Hlavně to nesmíte vzdát po první epizodě. Nejlepší na seriálu je, na tom se asi všichni shodneme, ta mafiánská část, začínající u 2. epizody a končí někde o 14 dílů později. (+-) Příběh pojednává o dvou přátelích, jak stoupají ve své kariéře výš a výš, přičemž se jejich pohled na svět začíná měnit. Druhá část anime je už jen o pomstě. Nic originálního od této části nečekejte, nicméně pořád to je koukatelné, právě díky skvěle propracovaným charakterům. Tato část není ale natolik dlouhá, aby změnila mé hodnocení. Navíc nás anime odmění jednou z nejlepších posledních epizod všech dob. 9.5/10 ()

Hees 

všechny recenze uživatele

Stará škola kvalitného napínavého anime, kde postavy majú charizmu a príbeh sa buduje postupne a postupne vysvetľuje a toto je ten hlavný dôvod prečo treba venovať Gungrave pozornosť. Postavy majú neuveriteľnú hĺbku a sú naozaj kvalitne napísané a je radosť pozerať vždy ďalší diel. Prestrelky a minulosť och tá minulosť týchto postáv, čim dlhšie budete pozerať tým viac sa ponoríte do daného príbehu. Príbeh sa odohráva v mafiánskom prostredí, ale tak isto v prostredí, kde je priateľstvo veľmi dôležité. ()

Reklama

Utero 

všechny recenze uživatele

Opravdu úžasné anime. Brandon Heat je jasně jedna z nejlepších a nejzajímavějších postav světa anime (trochu připomína Alucarda z Hellsingu) do kterého se nelze nezamilovat. To platí i o jeho nejlepším příteli Harrym z kterého se vyklube taková svině až jsem mu kolikrát i fandil. To je na Gungrave asi nejlepší. Má naprosto propracované postavy a ikdyž se toho za těch 26 epizod odehraje až příliš moc, tak do sebe ve finále krásně zapadá jako skládačka. Zajímavá je též hlavní znělka. Spousta anime se snaží mít co nejvíc našlapaný a chytlavý opening, ale Gungrave má úplně odlišnou instrumentálku, která ale krásně podkresluje celou atmosféru anime. Ikdyž to naplný počet necítím, za tak výbornou kvalitu zpracování si ho však zaslouží. Dávám slabších pět... ()

Miksa 

všechny recenze uživatele

Kdbych měl hodnoti seriál do půlky, tak bych možná dal i 5*, ale co se stalo pak!!! Nuda, nesmysly, idiotské chování postav, to co se původně tvářilo jako dobrá gangsterka se změnilo v céčkové mecha-sci-fi. Hvězdičku s nostalgií na první díly. Pokud na to někdo náhodou narazíte, tak po převratech v mafii prosím nekoukejte dál! ()

DaeGurth 

všechny recenze uživatele

Příběh je skvělý, jen mě trošku vyrošvalo, jak nesouhlasí reakční doby a samotné reakce postav. Zkušení zabijáci překvapeně zírající na nepřátele, presto, že už vědí, že něco není v pořádku. Běh k nepříteli, aby byl kopnut místo prostého stisknutí spušti. Schopnost zareagovat na střelu, ale ne na padající předmět. Přesto se vám ten příběh dostane pod kůži a utáhne celou anime sám. ()

Galerie (8)

Zajímavosti (1)

  • Námět byl zpracován také jako PC hra. (Geriel)

Reklama

Reklama