Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Tým mladých agentů Interpolu právě přijel do Hong Kongu, aby svědčil proti místnímu králi podsvětí, který je nazýván lord "Puma" Duen. Cestou k soudu je však policejní konvoj přepaden a Puma osvobozen. Agenti Interpolu mají jen několik dní, aby Pumu opět našli. Zjistí, že byl osvobozen týmem bývalých vojáků ze všech možných zemí světa. Jedním z jeho členů je Petros, dříve seržant kolumbijské armády. Začnou ho tedy sledovat a doufají, že je dovede ke zbytku týmu. (Vavča)

(více)

Recenze (16)

Adrian 

všechny recenze uživatele

Hviezdami nabity i ambiciami nesetriaci akcnak, ktory doplaca v prvych 3/4 filmu na prestylizovanost zlyhavajucu v strihovej skladbe a neschopnosti pri tom vsetkom vizualnom saskareni udrzat pozornost aj v dramatickej - dejovej linii sice nijak objavneho, ale stale v sebe potencial zaujimavosti spracovania uchovavajuceho pribehu. Akcne sekvencie su sice pocetne, krvave a intenzivne, ovsem zaroven aj vdaka vyssie spomenutym neduhom sterilne a odtazene. Nastastie s nastupom na zaverecny, polhodinovy final showdown ako keby zacal tocit film iny reziser, resp. ten isty, ktory az teraz pochopil, ako stylovost zviazat do fungujuceho celklu s dramatickym podtonom. Vsetko co dovtedy nefungovalo, zrazu zacne krasne fungovat a dostavuje sa potrebne napatie a hlavne aj emocie (a odo mna male bezvyzname plus za ten film v pozadi v jednej zo zaverecnych sekvencii z kina ;). ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Na pomezí 3 až 4 hvězd. Akce je celkem neokoukaná a překvapivě slušně brutální, místy stříká krve více než v dnešních exploitationech,což jsem v akčním filmu nečekal, ale stopáž 110 minut nebyla na film příliš adekvátní. Tým žoldáků však zvolen na výbornou. Potěší i fajn cásting a Simon Yam si střihne slušný fight v závěru. 60% ()

Flipnic 

všechny recenze uživatele

Perfektní!! Film sice nemá naprosto žádný děj, jen staví proti sobě dvě strany postav perfektně vycvičených k boji, zejména ve střelbě, ale tento střet dotahuje do maxima... Každá postava má svoji charakteristiku, různé postavy mezi sebou mají různé vztahy, většinou nějaké nevyřízené účty z minulosti a v podstatě celý film i přes dlouhou stopáž se mezi sebou kosí všemi možnými střelnými zbraněmi. Ve finále pak Sammo Hung předvede se svým úhlavním nepřítelem úžasný martial arts souboj. Film příjemně ubíhá, je plný akce, má perfektní kameru, střih, který je tak akorát, sice trochu "americký", ale jen trochu, takže divák bez problémů vnímá, co se na obrazovce děje, perfektní prostředí, zřejmě vyžší rozpočet a hlavně špičkovou akci. Ta prostě stojí za vidění, úžasné přestřelky, docela brutální úmrtí, prostě parádní akční jízda ... Film se naštěstí vyhnul jak humoru, tak nějakým rádoby srdceryvnám emocionálním výjevům ...působí chladně a nekompromisně. Mě osobně se to líbilo a těch asi 110 minut mi uteklo jako nic ... ()

tombac 

všechny recenze uživatele

Akční kriminálka o souboji týmu tajných agentů s nebezpečným zločincem a jeho squadrou je zajímavá několika aspekty. Spoluproducentem snímku je Steven Seagal a padoušské výrazy v něm hází vysloužilý představitel vedlejších rolí drsňáků v amerických filmech 80. a 90. let Michael Biehn (mimochodem slabý článek filmu). Zaujme úvodní představovačka členů obou stran barikády (klaďasové se rekrutují mimo jiné z řad SAS a Interpolu a záporáci za nimi pranic nezaostávají) doprovázená textem (tento prvek se prolíná celým filmem) a solidní vizuální look četných akčních sekvencí. Zběsilé nájezdy kamery, zpomalovačky, snímek se snaží vypadat cool a víceméně se mu to daří. Co trochu vadí, je hojně používaný střih, jenž mnohdy činí akci méně přehlednou a v pozdější fázi filmu už otravně působící zkratkovité prostřihy na jednotlivé postavy. Po noirovém Saat po long je Dragon Squad další slušná hongkongská akční krimi, tentokráte poněkud odlehčenějšího ražení. Hlavní záporná postava ze Saat po long se objeví i zde a navzdory zdánlivě nepříznivým tělesným dispozicím ji to bojuje opět hodně dobře :) ()

petero 

všechny recenze uživatele

Tak až je toto jeden z lepších filmov dostávajúcich sa k nám z východu, tak potom šikmooký filmári sú na tom poriadne zle. Nikdy som nebol nadšený z titulkovým predstavovaním hlavných postáv ktoré síce jednoducho ozrejmujú zaradenie ale spomaľujú dej. Tu sa to pre istotu objaví ešte v polke filmu pred jednou z hlavných akcií aby sme vedeli že snajperi sú ozaj snajperi a fakt ma nebavilo sa pozerať na prestrelku kde nikto nikoho nevedel trafiť dobrých 10 minút a keď niekto zomrel na rad prišiel citový výlev kolegov, proste trápne. Záhadou mi bola aj divná kombinácia jazyka kde sa polovica filmu prekecia anglicky a ako keby aj Michael Biehn tu rozpráva lámanou angličtinou. Pozrel som si to len kvôli Maggie Q ktorá si tu strihla podobnú úlohu ako v Live Free or Die Hard ale neoplatilo sa. A Sammo Hung by mal trošku schudnúť. ()

Vavča 

všechny recenze uživatele

Adrian má ve svých výhradách pravdu, stejně tak i v kladech filmu míří komentářem do černého. Jenže, já se k filmu ještě dvakrát vrátil a ačkoliv dramatická složka začne správně fungovat jak má až v poslední čtvrtině filmu, tak ty akční scény jsou perfetkně natočeny. Mně se Michael Biehn jako pravá ruka velitele zlounů hodně líbil, ostatně celé herecké obsazení stojí za to, zejména Bingbing Li tu má důležitou roli. Veterán kung-fu Sammo Hung je pořád ve formě, poteší i rolička Simona Yama, Isabelly Leong. No a Maggie Q v roli vietnamské sniperky nelze než fandit. Vizuálně je to hodně dravé a přestylizované, přesto to na mě silně působio, ne každý film akční ve mně zanechal tak výrazný dojem z vizuální stránky. Jeto sice béčko to nepopírám, ale zatraceně dobré s áčkovým obsazením. ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Totalny chaos jak v deji tak v akcnych scenach. Je tam bambilion postav a tak je kazda z nich predstavena aspon titulkom v ktorom nam prezradia vojensku minulost kazdej z nich. Skoro to vyzera jak sezona nejakeho serialu zostrihana do jedneho filmu. Nejaku dejovu liniu tam maju snad 4 postavy. Ale v tom skratkovitom podani u mna nefungovala ani jedna. No a akcne sceny su jeden velky maglajz. Väcsinu tvoria prestrelky v ktorych su herci zaberany vo velkych detailoch ako po niekom strielaju. Takychto prestrihov na strielajucich ludi tam je kludne aj 10 za sebou, takze som nemal najmensiu sajnu kto sa kde nachadza a ani po kom vlastne striela. Akokeby to nestacilo, tak akciu este dojebava neustale trasenie kamery, divoke zoomy alebo trhane pohyby. Mnozstvo krvi pri zasahoch to uz nezachrani. Sammo tu ma aj 2 bitky a tiez su natocene v style zaber na machajuceho Samma a protizaber na machajuceho protivnika. V jednom zabere sa skoro vôbec nestretnu. Fakt nadhera. Vysledkom je absolutny nepodarok s mnozstvom hviezd, ktore tu predvedu jeden velky prd. 2/10. ()

kikuka 

všechny recenze uživatele

Jedni proti druhym proti tretim. Do toho pomsta, spravodlivost, laska, nenavist. Klasicka splet rozhodena medzi tri tabory. Este aj (herecke) osadenstvo slubuje zaujimavy filmik. A v poslednej tretinke sa aj dockame. Dovtedy najma prezentacia stylistickych manier rozneho druhu, ktora vo mne evokuje podozrenie, ze Daniel Lee sa rozhodol dat do Dragon Squad "to najlepsie z esencii HK filmu", pricom styl sa tak trochu rozchadzal s vedenim rozpravania; podivna je i dramaturgia hudby (osebe pocuvatelnej a prijemnej). Ale akoby som to..asi tak, ze Sammo hung je stale mrtne rychly a pes hryzie psa ;-) ()

Chen 

všechny recenze uživatele

Musím přiznat, že jsem trošku zklamaný. Čekal jsem, že půjde o klasický film v HK stylu. Jinak řečeno, že se tu ke slovu dostanou spíše pěsti a kopy, než střelné zbraně. Ale je to přesně naopak. Současně je ale pravdou, že přestřelky jsou velmi slušně zvládnuté. Dokonce nedojde ani na obvyklé asijské "přehrávání" a příběh je také vcelku zajímavý. 70 % ()

t_gon 

všechny recenze uživatele

Z počátku nasadím výtky, pač v podstatě by se snímku dalo vytknout vše co nepatří k Hong-Kongu. Ať už jsou to produkční zásahy ze strany US, či samotný herec Michael Biehn, který nepředvádí nejhorší výkony své kariéry, avšak squadra místních herců ho ve filmu jednoduše a s lehkostí zastínila. K tomu dobrému patří úvodní velice elegantní představení postav z obou stran barikád (jak tombac podotknul čerství rekruti z řad SAS, Interpol… VS drsní a zkušení profíci z jiných sekcí armády), jednotlivé akční scény, které se vyznačují dobrou práci kamery, střihem a podobnými serepetičkami (souboj snajprů např.) a ke konci dojde i na pěsti, kde nás opět Sammo Hung Kam-Bo přesvědčí, že je až nebezpečně rychlý a dobrý zároveň. Samotný film patří jistě k tomu lepšímu co se za poslední dobu dostalo ven z HK. ()

maty39 

všechny recenze uživatele

V hong kongu se rozhodli natočit policejní akční film ve stylu Michaela Manna. Odpovídá tomu styl přestřelek a berevné filtry. Zbytek je ryze hong kongský akční film. Pokud se střílí, pak je vše v pořádku. Pokud mezi sebou začnou postavy komunikovat, pak to začne váznout. Bral bych spíš, kdyby to bylo tupé béčko s tupými dialogy o 20 minut kratší. ()

paolito 

všechny recenze uživatele

Zklamání, ale přiznávám že mé hodnocení není asi zrovna objektivní, hlavně proto že ve filmu hraje spousta HK hvězd , čímž pádem bylo mé očekávání dosti vysoké, a o to víc mě film naštval. Příběh je ještě celkem ok, žádný zázrak, ale nakonec není Volavka každý den... Film totálně sráží do kolen střih, a to tak že uplně dementní střih, kde na vás Steven Seagal trademark dýchá z každého záběru. ()

Puol 

všechny recenze uživatele

Ani záplava honkongských hviezd nezachránila tento mizerný preštylizovaný akčňák. Akcie je dosť, ale je divoko zostrihaná a nemá žiadne grády. Už pri úvodných titulkoch som trošku znervóznel, keď som si tam všimol meno Steven Seagal. :) ()

Kenshin 

všechny recenze uživatele

Takhle to dopadne, když jistě hodně slušný rozpočet, solidní scénář, opravdu velkou hromadu filmových hvězd (mnohdy téměř nevyužitých), několik velmi zajímavých nápadů a tuny munice, pohřbí zejména střižna a mnohdy i přestylizovaná režie! Nechápejte mě špatně. Film se mi celkově docela líbil, ale mohlo z toho všeho vzniknout daleko víc, kdyby se to často nechtělo tvářit hrozně "super cool ^n" a střihač často nedostával epileptický záchvat... Škoda přeškoda! Naštěstí všechny ty klady, drží jakž takž pohromadě... (7/10) ()

Mukade 

všechny recenze uživatele

SPOILER- tá jedna idiotská prestrelka v ktorej donekonečna nikto nebol trafený mi teda riadne liezla na nervy, WTF!! ()

Reklama

Reklama