Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Malý Manhattan je příjemná komedie, která potěší děti i jejich rodiče. Ve městě, které nikdy nespí, stojí dva mladí přátelé na prahu toho největšího dobrodružství ze všech. Gabe (Josh Hutcherson) a Rosemary (debutantka Charlie Ray) se znají odmalička, ale potom, co se utkali tváří v tvář v kurzu karate, se najednou oba vidí v úplně jiném světle. Kouzelné, zázračné, ale i šílené chvíle prvního zamilování - to všechno vás čeká v půvabném filmu, který pobaví celou rodinu! (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (63)

Matty 

všechny recenze uživatele

Projížďka po bezpečných zákoutích New Yorku, kterému tvůrci vzdávají po vzoru Woodyho Allena hold romantickým příběhem. Sice příběhem bez nadsázky a intelektuálského humoru, zato s příjemně nasládlou chutí, vtipnými triky, poslouchatelným soundtrackem a nenásilným vybídnutím k nostalgické vzpomínce na naše vlastní první lásky. Jestliže přijmete na hlavu postavený fakt, že jedenáctiletý kluk má neustále potřebu komentovat své myšlenkové pochody, tahle miniaturizovaná verze Manhattanu by vám žaludeční problémy způsobit neměla. 75% ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Jako film k ranní snídaně u televize je to opravdu milé, mladí herci sympatičtí a celý film se vede v duchu oddechové podívané. Pokud si však z těchto dětských patálií chcete odnést něco víc, máte smůlu. Nabídka je opravdu skromná, jeden chlapec, jedna dívka a dvě slova "miluji Tě", které by každé dítě ve filmu řeklo každému za trochu čokoládové zmrzliny:). Josh Hutcherson je však docela výrazný a až vyroste, mohl by být zajímavým hercem. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Dej jí pusu. - Nemůžu, je to hnusný." Premiérové splašení hormonů dvou desetiletých karatistů bylo daleko lepší, než jsem očekával. Jejich dospělá moudra mne zkrátka bavila, ale k plnému pochopení snímku jsem částečně hendikepován v tom, že vzpomínky na mou první lásku oživí snad jen koňská dávka Ginkgo biloby. Přesto je to po dlouhé film s dětskými hrdiny, který jsem bez známek znechucení dokoukal až do konce. ()

Morien 

všechny recenze uživatele

Já vím, že ono je to jakože roztomilé, protože jsou tak mrňaví a vtipní a klejou a trousí pravdy o životě, ale bože, jestli tohle není ta největší propaganda a oprese a LEŽ, tak pocházím z jiné planety. - To byla má první reakce. Po uvážení musím uznat, že je alespoň dobře, že je to film o probuzení (a také že Josh Hutcherson se pravděpodobně narodil pro role submisivních chlapců, kterým žena s velkým ž musí ukázat, co je to život). Jelikož se ale probouzí ze spánku, který se mě nikdy nezmocnil, zůstanou mi jenom vzpomínky na momenty přiblblého smíchu, kdy miniJosh narazí do skleněných dveří a podobně, pocit sdílení zásadního řádu univerza se nedostavil. Místo něj zřejmě nastoupila mírná závist, protože když já jsem chodila do juda (jako jedna ze čtyř holek v celém oddílu), tak ačkoliv jsem byla fakt dobrá a prakticky všechny svoje závody jsem vyhrávala, tak mě ostatní kluci a mladší trenéři jenom šikanovali a žádná cesta ducha a respektu se nekonala. Jako největší křivdu si ale pamatuji, když se jedna "z nás holek" přidala k šikanizátorům. Mám z toho období ještě bohatou zásobu existenciálních zjištění, ale něco mi říká, že tohle není místo, kde bych je měla ventilovat, už teď je celý ten komentář až nepříjemně psychoanalytický a nezbývá mi než doufat, že to nikdo nečte. Myslím si, že bych měla zapracovat na svém pochopení pro filmy pro děti. Za prvé mám ale problém s americkým přístupem a za druhé myslím, že úplně všichni mají problém s kategoriemi "pro děti", "o dětech", "s dětmi" a s všemožnými vzájemnými prolínačkami. Protože do jaké kategorie patří tenhle? Myslím, že sám o sobě si myslí, že je pro děti, ale já jako dítě bych tohle takhle vidět nechtěla. Asi. Je to film, který dospělým ukazuje, jak směšné je jejich chování (a vychovávání), a jako důkazní materiál strká do Petriho misky tvárné děti, na kterých vyrůstají ty chorobné civilizační (společenské? znamenají ta slova totéž? a mimochodem, tomu říkám přirovnání) kultury? Možná. Potom se to ale pořád dost drží při zemi a mohlo to být mnohem ostřejší a osobitější. Náhodná hláška, kterou jsem si zapamatovala, nám třeba napoví: "I might be falling in love with the woman, but that doesn't mean I'm in the mood for soul-searching." Možná jsem příliš času strávila čtením feministických studií na podivných místech internetu, ale tohle mi z úst malého chlapce nepřijde vtipné. To je děsivé a smutné. ()

choze 

všechny recenze uživatele

I do braku pohroužený cynický videofil sjíždějící hlavně akčňáky a horory jako já si rád dá romantickou komedii, rodinný snímek nebo film pro děti. MALÝ MANHATTAN je všechno dohromady a ve výsledku je to roztomilá, svižně a vtipně natočená story, těžící hodně ze svého kouzla z atmosféry poněkud idealisticky vylíčeného New Yorku. Oba dětští představitelé, Josh Hutcherson (který si ve stejném roce zahrál hlavní roli ve zdařilé ZATHUŘE) a debutující Charlie Ray, odvedli příjemné výkony a konkrétně Joshovi bych si odvážil prorokovat zajímavou kariéru. ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Pri kvalite, akú dosiahol tento film je naozaj vyzdvihnúť prácu tvorcov, pretože chýbal len malý krôčik, aby skončil niekde v kategórii trápnych detských regálov. Pohľad na prvú lásku očami desaťročného chlapca. Ok, ale ako ho spraviť pozerateľný aj pre dospelých? Pozrite si ho a uvidíte. A pritom je to také naivné a hlúpučké až je to milé a pohodové. Len sa treba preniesť cez prvých pár minút a nechať sa viesť vtipnými detskými postrehmi a názormi na svet a hlavne na lásku. 80%. ()

freddy 

všechny recenze uživatele

Příjemné překvapení. Pohodový film o dětském zamilování, který je něčím víc, než jen obyčejným filmem. Je příběhem jednoho chlapce, který si napřed myslí, že každá holka má svrab a od holek se drží dál, ale při karate se postupně seznamuje se sympatickou dívkou, od které se postupně zamilovává. Do toho jsou zde krásné scenérie Manhattanu. Prostě nádherná, snad i tak trochu nostalgická podívaná nejen pro děti, ale i pro dospělé a vůbec pro každého, kdo v dětství prožil nebo prožívá svou první lásku a chce si připomenout, jaké to vlastně bylo. Dějově je to dobře zvládnutý film, který má jen touhu vyprávět a nikterak netlačí na pilu, prostě vyprávění plyne a plyne a vše je v něm jaksi přirozené, prostě jako bychom opravdu sledovali reálný příběh, který se právě teď odehrává. Film je ale výborně zvládnutý i po herecké stránce, výkony dětských herců jsou velmi kvalitní a snadno uvěřitelné, hezky se na to dívá. Celkově je to svižná vtipná romantická rodinná komedie o dětech pro děti, ale nejen pro ně. Já jsem si celý film perfektně užíval a velmi se mi líbil. Na maximální hodnocení to není, ale mnoho nechybělo. Čtyři hvězdičky tomuto filmu ale sluší také. ()

Ded@M@tes 

všechny recenze uživatele

Povedená romantická komedie, která ukazuje dvě malé děti a jejich první lásku. Velice vydařené. Malý Manhattan dokazuje, že i malý rozpočet a ne příliš velcí herci můžou udělat krásný film. ( Hodnocení: 8/10 ) ()

pepo 

všechny recenze uživatele

njn, ženské nám zatápali a zatápajú v každom veku :) Milá žánrovka, ktorá sa dá s trochou fantázie brať ako paródia na filmy Woody Allena. Nie síce tak dobré ako žánrovo spriaznené Flipped alebo My girl ale aj tak poteší. Škoda akurát konca, ktorý nedokáže vyždímať adekvátne množstvo sĺz. Ale inak pekné 7/10 ()

DJ Obelix 

všechny recenze uživatele

Vetsinou podobna dilka prepinam ve chvili, kdy se mi nedopatrenim objevi na obrazovce, ale i pres to, ze se predevsim vyzivam v hororech, splatterech a ruznych jinych "uchylarnach", tak jsem se nechal rad dojmout timto hezkym pribehem se sympatickymi detskymi herci. Jsou to velice slusne 4 hvezdy... EDIT: Po druhem shlednuti pridavam zbyvajici patou hvezdu. Mozna, ze jsem blazen, ale kdybych tento snimek videl ve svem mladsim veku, mozna ze mne nevyrostl takovy cynik, jakym jsem dnes. Je to krasny film. ()

nash. 

všechny recenze uživatele

"Konečně jsem pochopil všechny ty nesmyslné písně o lásce." Jeden z těch kouzelných filmů, od kterých nečekáte vůbec nic a dostanete úplně všechno, takže se celý film usmíváte a možná si i spokojeně vrníte. Svižný, úžasně milý příběh, úsměvný, pohodový a zábavný, s chytrým scénářem a sympatickými hereckými výkony, plný malý nápadů ve formě i obsahu, výtečně odpozorovaných momentů, na které si z vlastního dětství pamatuje snad každý z nás (taky jsem kdysi při domlouvání prvního rande měl pocit, že "organizovat arabsko-izraelská mírová jednání by bylo snadnější."), i nečekaně trefných komentářů. Jistě je to idealizované, ale takové přece první lásky jsou a takové v nás po celý život zůstávají. ()

bassator 

všechny recenze uživatele

Očekávaně roztomilé, dětsky nevinné, lidské a vůbec né klišovité. Film který umí vyčarovat úsměv i když Vám do smíchu není vůbec... - 3. 12. 2012 - 65% ()

heyda 

všechny recenze uživatele

Fantastické!!! Kdo by čekal, že jde i v roce 2005 v tomto žánru takovým milým způsobem překvapit. Neuvěřitelně lidský a humorný snímeček o první lásce Mark Levin podal tím nejlepším způsobem a k tomu vybral velmi příjemnou hudbu. Díky mému minimálnímu očekávání jsem nadšen a nemám slov. 10/10 ()

Pítrs85 

všechny recenze uživatele

Pokud toužíte po pořádný dávce pohody a onoho příjemného pocitu, je Malý Manhattan filmem pro vás. Josh tu má podobnou roli jako ve svém ještě lepším snímku Most do země Terabithia. A přestože jsou hlavními hrdiny dvě malé (no- menší) děti, není Malý Manhattan rozhodně jen pro začínající puberťáky aneb kdo by si nerad nevzpomněl na své prví lásky. A jak už to u podobných filmů bývá, i zde nám hraje velmi příjemný soundtrack. A ten NY má taky něco do sebe- úžasné velkoměsto. Silné čtyři* ()

Kailo 

všechny recenze uživatele

Dětská léta. První láska. První zklamání. Prostě v tomhle filmu se můžete i vy ztotožnit s hlavním hercem. ()

Ilicka 

všechny recenze uživatele

První lásky v New Yorku, prosluněném Manhattonu s maličkým Joshem Hutchersonem, který však coby malý přemoudřelý klučina s nohou přilepenou ke koloběžce nebyl ani zdaleka tak sympatický jako pozdější Jess. Jeho herecká partneka sice úplně nepostrádá jakési to dětské charisma, ale Anne Sophie-Robb to rozhodně není. Zdá se mi sice poněkud nespravedlivé srovnávat s Terabithiou, ale bohužel se mi tyto dva filmy nepovedlo oddělit. Proto jsem se příliš nebavila a stopáží se pronudila. ()

Kamca_ 

všechny recenze uživatele

Kouzelná romantická komedie o dětech nejen pro děti. Ze začátku jsem měla malinko pocit, že mě to až tak bavit nebude, ale mýlila jsem se. Celých 84 minut filmu mi uteklo jako voda. Josh Hutcherson byl v roli Gabea vážně roztomilej. Tohle je podlě mě ideální nenáročný film na večer. 80%. ()

Reklama

Reklama