Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Akční thriller Carlitova cesta: Zrození gangstera od producentů filmů Zjizvená tvář a Carlitova cesta popisuje mladá léta legendárního Carlita Brigante, nejznámějšího z newyorských gangsterů. Nenasytná touha po penězích a moci zavede mladého Carlita do brutálního podsvětí New Yorku, kde vládnou pouze peníze a kde platí jediný zákon: "oko za oko, zub za zub". Carlito je na nejlepší cestě stát se heroinovým králem Harlemu. Rychle ale zjistí, že jediná cesta k přežití v newyorském podsvětí New Yorku je naprostá loajalita jeho přátel a respekt k zákonům ulice. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (36)

Radyo 

všechny recenze uživatele

Gangsterka, která nijak nepřekvapí, ale ani nijak neurazí. Pokus o rozšíření životopisu Carlita Briganteho se trochu minul potřebným účinkem a mám dojem, že filmu spíše uškodilo, že se k němu přistupovalo jako ke "dvojce" (byť chronologicky spíše "jedničce") známé a skvělé Carlitovy cesty. Musím říci, že se celkem vyvedlo obsazení relativně neznámými tvářemi (až na pár provařených výjimek), navíc vesměs herci stejného původu, jako byly jejich role. Zasloužené tři hvězdy. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $9miliónov║ Na moje prekvapenie sa to celkom dalo stráviť, fajn obsadenie, dialógy aj príbeh upútal a nenudil, na to že išlo len o video film. /50%/ ()

choze 

všechny recenze uživatele

Ucházející videoprequel. Chybí tomu silnější scénář, kvalitní herci a De Palmova filmařina, ale dá se to. ()

gogo76 

všechny recenze uživatele

Možno som trochu prísny, keďže ide o video film, ale mám až príliš rád DePalmovu klasiku . Na tak vyzrelú a kultovú gangsterku akou je Carlitova cesta sa niekto pokúsil nadviazať, ale výsledok je dosť mizerný. Keď som si asi po hodine v duchu povedal, že sa to konečne začína rozbiehať mi zrazu pred oči skočili záverečné titulky.... Nestačil som sa čudovať a mal som pocit akoby film niekto nasilu uťal v tom najlepšom. Mal som priemerné očakávania, ale výsledný dojem je ešte horší. Táto gangsterka robí iba zlú reklamu svojmu právom slávnejšiemu predchodcovi. Táto gangsterka sa na ňu iba hraje. 40%. ()

klerik 

všechny recenze uživatele

Pre mňa veľmi dobrá ukážka, ako sa dá natočiť solídna televízna mafiánska (takmer)sága. Vravím to hlavne po vzhliadnutí nezáživného NAJMLADŠIEHO KMOTRA. Je zbytočné porovnávať to s DePalmovým kultovým filmom, ale film má dobre zahrané postavy, má slušné tempo a fajn (miestami) disco atmosféru... ()

LaciLC 

všechny recenze uživatele

Zatiaľ som nevidel originál s Pacinom a mrzí ma to, no toto ma dosť zaujalo. Je to trochu ľahšia gangsterka, príjemne sa na ňu pozerá a má peknú akciu a veľa vydarených hlášok. A hlavnú úlohu v tom hrá týpek z Hostelu. ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

De Palmova "Carlitova cesta" možná není tak známá gangsterka, jako "Kmotr" ani tak kultovní jako "Zjizvená tvář", ale rozhodně je vynikající a možná už i legendární, jak díky brilantní režii, tak i skvělému Al Pacinovi. Nápad na prequel se na první pohled zdá, jako dobrý (kdo by nechtěl vidět, jak se Carlito dostal tam, kde De Palmův film začíná) ale nechat takové téma zpracovat amatéry před i za kamerou, je politováníhodné, skoro až zvrácené. Nemá cenu se rozepisovat o příběhu, protože ten už je v samotném názvu, ale zpracování i herecké výkony jsou na tak špatné úrovni, že divákovi, který obdivuje původní verzi, se musí dělat zle a musí proklínat všechny, co mají s tímto filmem, cokoliv společného. Je to neskutečná škoda a rozhodně bych "Carlitovu cestu" s tímto filmem vůbec nespojoval. Tvůrci mohli mít aspoň tu soudnost a původní název si vůbec nebrat do huby a natočit si nějakou svojí gangsterku, kterou bych sice přešel, ale neopovrhoval jí. ()

Tommassi3 

všechny recenze uživatele

"Škoda, že se do svatby vůbec neženu.. Kochal bych se pohledem na jejího bratra, jak trpí, že si ji beru, a musí si připíjet s polovinou mafiánů z New Yorku !!" ;) ()

liquido26 

všechny recenze uživatele

Carlitova cesta s Al Pacinem je pro mě docela srdeční záležitost. Tenhle film je potřeba brát jako něco, co s původním Carlitem nemá nic společného, pak se na to docela dívat dá, i když děj je hodně slabej. A taky myslím, že pro hlavní roli mohli vybrat někoho charismatičtějšího. ()

Marsik 

všechny recenze uživatele

DVD 10 (AJ) - Nejsou 4 hvězdičky jako 4 hvězdičky. V minulém komentáři, když jsem ohodnotil Carlitovu cestu s Al Pacinem čtyřmi hvězdami, byly to hvězdy zasloužené a poctivé. V tomto případě tomu už není. Pokračování, nebo spíše prequel se trochu vymkl kontrole. Prvních 15 minut, kdy nás Carlito uvádí do příběhu je velmi slibných a nabudí. Ale pak....tu du dum dum. Film se věnuje spíše té "romantické" části a tempo dosti uvadá. Pak zase pár silných scén, např. ty s italskou mafií, kde zejména Domenick Lombardozzi (známý z Miami Vice) byl skvěle vybrán. A pak opět pár klišé. Závěr naštěstí celkem obstojný. Zkrátka to bylo jak na houpačce. Nicméně zde bylo pár zajímavých herců, např. Mario Van Peebles, Sean 'P. Diddy' Combs nebo Michael Kelly a délka necelých 90 minut nenudila, takže nakonec z toho vyplave těsných 70%. ()

LINKIN

všechny recenze uživatele

(konec reklamy) ... "Na co že to koukáme?" --- "Na ten sitcom" --- "Já myslel, že na Stalloneho" --- "Né, na Carlitovu cestu přece" --- "Aha" --- "Aha" ... (cca 30 minut) ... "Není nějakej divnej?" --- "Kdo?" --- "Ten Carlito" --- "Že? Neměl ho hrát Al Pacino?" --- "Tež si řikám. A ten De Palmův vypadal starší" --- "Dáme ještě koláčky?" ()

tom88 

všechny recenze uživatele

Toto ani zďaleka nedosahovalo kvalít Carlitovej cesty s Al Pacinom. Dej bol o ničom, herci ledva priemerní, drsné scény nemali šťavu ani grády a neviem načo tam chceli pchať komiku a vtípky. Je to ledva priemer. 55%. ()

davidek 

všechny recenze uživatele

Jsem velmi zklamaný, protože od začátku člověk ví, co bude následovat a bohužel se to potvrdí. Zachovaný stejný scénář jak Carlito's Way. Nemá cenu o tom psát. Hodně pod průměr. ()

jondoe 

všechny recenze uživatele

uz podla obsadenia som tusil ze to nebude bohvieco a ono sa to potvrdilo.al pacinou carlito je moj oblubenec a je velka skoda ze pribeh zacinajuceho portorikanskeho gangstera takto sfusoval diletant menom M.S.Bergman. ()

Reklama

Reklama