Reklama

Reklama

Tlusťoch

(seriál)
Německo, (2005–2012), 42 h 4 min (Minutáž: 47–49 min)

Scénář:

Thorsten Näter

Hudba:

Andreas Bick

Hrají:

Dieter Pfaff, Burcu Dal, Katrin Pollitt, Gisela Schneeberger, Sabine Postel, Josef Heynert, Walter Kreye, Fabian Domenic Meier, Matthias Ziesing (více)
(další profese)

Série(4) / Epizody(52)

Obsahy(1)

Bývalý právník jako úspěšný soukromý detektiv, který řeší případy s překvapivým nadhledem. Mezi divácky úspěšné německé televizní pořady posledních let patří nadsázkou odlehčený kriminálně laděný seriál Tlusťoch. Hlavní postava, kterou ztvárnil herec Dieter Pfaff, je kyprý, energický a poněkud vznětlivý právník Gregor Ehrenberg. Právě zásadně mění svůj život a odchází z velké právnické firmy, kde pracoval s bývalou manželkou Christinou, aby si založil soukromou praxi. Pro začátek mu pro tyto potřeby poslouží uzavřená malá vinotéka, promění si ji na skromnou kancelář, k níž si nachází cestu nároční i obyčejní klienti. Ehrenbergova každodenní práce se neobejde bez nevděčných úkolů, jež mění jeho činnost mnohdy do pozice soukromého detektiva. Ty zdánlivě přízemní, obyčejné pracovní věci mu přitom pomáhá uspořádat jeho sekretářka Jasmína, oplývající pozitivní náladou a neutuchající aktivitou. Do řešení některých případů nejednou nečekaně vstupuje svým přispěním jeho nenápadná a osobitá uklízečka Gudrun. Seriál Tlusťoch se v Německu postupně vysílal v letech 2005–2013, Česká televize nyní nabídne divákům všech dvaapadesát natočených epizod. (Česká televize)

(více)

Recenze (10)

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Máte pro tato svá tvrzení nějaké důkazy? - To za mě najde státní zastupitelství." V tom Německu je to tak skvěle zařízeno. Právník si uprdne a soudy, státní zastupitelství i policie začnou makat podle jeho pokynů. To je prostě paráda. Přesto mne případy doktora Ehrenberga příliš nebaví, tedy s čestnou výjimkou v podobě uklízečky Gudrun, od jejíhož selského rozumu bych se v soudním sporu rozhodně nechal zastupovat raději než od paragrafy zdeformovaného tlusťocha. ()

nervoznideda 

všechny recenze uživatele

další dlouhý seriál podobný Big Benovi, Ben sympatický policajt, Tlusťoch sympatický právník starší děda. Posunuli jsme se o pár let dál. Němci si zasrali díky své lenosti zemi Turkama. A tento celkem sympatický děda má kolem sebe 5 ženských od blbé holky po hezkou turkyni škoda , že nenosí ten hadr přes držku slepice na 2. Já bych se spasil útěkem. Občas je to úsměvné, občas k nasrání. jako kulisa při dopoledním vaření to ujde, ale uznávám , že je to ztráta času. to si ráno raději pustím Anděl páně , ps je to určitě lepší než ti 3 venkovští policajti to byl úděs . Poslední dobou nás televize zásobují seriály pro dementy ti budou tleskat nad každou píčovinou hezký den a hezké jaro přeje deda :-)PS Dnes 29,5,15 v 9,00 jsem si pustil díl Spící psi tak tento díl je perfektní který ukazuje péči o staré důchodce v německu, možná že tak to vypadá i u nás, stáří je smutné a hyeny jsou všude podívejte se!!!! A Klára jeho manželka je kráva asi bych ji zabil , hlavně že chce na koncert .Nemám slov. Hezký den :-) ()

Skuby47 

všechny recenze uživatele

Další obézní postava v německém seriálu, tentokrát nikoliv coby detektiv, ale právník. Z mého pohledu trochu sci-fi, protože takový advokát chudých a lidumil sotva někde jinde, než ve filmu, existuje. Je to sice celkem sympatický tlouštík, ale to, že se o něj ženy perou je s přihlédnutím k jeho zevnějšku trochu udivující. Jinak jednotlivé kauzy jsou takové obyčejné, ze života. O patřičnou dávku humoru se starají především zdejší sekretářka s uklízečkou. Pohodový, koukatelný odpolední televizní seriál s trochou poučné právnické i životní filozofie. ()

ZnalecH 

všechny recenze uživatele

Nemůžu říci, že bych viděl všechny díly, ale myslím si, že to co jsem viděl k hodnocení stačí. Hlavní postava je překvapivě sympatická a jeho sekretářka taky... No a co se obsahu týče, tak to není zas tak zlé, jak tvrdí ostatní uživatelé. Takže kolem a kolem docela koukatelný seriál. ()

Emafera 

všechny recenze uživatele

Fajn odpočinková, trochu naivní záležitost. Každý díl je lehce protkaný humorem a obsahuje jednoduchou zápletku. Postava Tlusťocha je sympatická a trochu nereálná, ale milá. ()

Reklama

Reklama