Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Agent Pete Garrison má na starosti ochranu amerického prezidenta a jeho manželky. Kdysi zachránil život prezidentu Reaganovi, a pokud jde o ochranu prezidentského páru, je považován za nejzkušenějšího experta. Kolega Charlie se mu chce svěřit s něčím vážným, ale odloží to a krátce na to je zavražděn na prahu svého domu. Na místo činu se dostaví nejen Pete, ale také agent Dave Breckinridge s mladou agentkou Jill Marinovou. Podaří se jim přesvědčit místní policii, že nešlo o loupežné přepadení, ale o vraždu a oba se pustí do pátrání, i když ne společně. Pete se sejde s informátorem Xavierem, který mu předá obálku s důkazy, že se chystá atentát na prezidenta, a také mu prozradí, že přímo mezi členy ochranky je zrádce, který s atentátníky spolupracuje… (TV Nova)

(více)

Recenze (270)

Ajvngou 

všechny recenze uživatele

Trochu jsem nepochopil konec, ale to tady asi jaktak koukám podle komentářů nikdo (proč se zrádce obrátí na správnou stranu až když mu prezident dýchá na záda v obklíčení). Jináč vcelku slušný, trochu mě uspávali klišé typu např.: jsem obyčnej dobrej polda, nevim co tady dělaj federálové (v tomto případě TAJNÁ Služba) a naopak: jsme z Tajný Služby a vy vůbec nevíte o co jde. ()

E lan 

všechny recenze uživatele

Stará dobrá agentská kriminálka s malinko přestárlým Douglasem a nedobře nadabovaným Sutherlandem. Příběh docela jalový, nicméně nenudí. Postava Longorii je až neuvěřitelně zbytečná. Osobně mě pak zaujala velmi vhodná podbarvující hudba. ()

Chauncey 

všechny recenze uživatele

Příjemná oddechovka, která nemá s originalitou nic společného. V některých ohledech možná až moc staromódně klišoidní film. Pokud sledujete na DVD a nečekáte nic převratného, můžete si připočíst hvězdu navíc. ()

Acrobat 

všechny recenze uživatele

vraj sa mal konat zazrak, ale nakoniec zostalo len pri reciach. Priemerny thriller, ktory je sice spraveny podla presnych sablon, ale tym padom je to aj jeho chyba, ze nema sancu vyjst so sedeho priemeru kopy jemu podobnych. Skoda. Potencial tam mozno mohol byt. ()

Henry Morgan 

všechny recenze uživatele

No já jsem na to poprvé viděl obrovskej a monstrózní plakát ve Varšavě u nádraží a myslel jsem si, že to bude pecka a jsem docela rád, že jsem na to neběžel do kina. Jak jsem dnes zjistil, tak to je dost průměrný film, nehledě na to, že jsem na začátku ani moc nechápal o co jde. Možná mě zmohla pitomá prezidentská zápletka ve stylu politických thrillerů. Konec sice byl celekm podařenej, ale nějak me to nepřesvědčilo o nadprůmeru. Navíc happy end začal brzo, zjištěním, že je douglas hodnej a slušnej, akorát nasadil parohy prezidentovi a potom teda v podivné akci na náměstí skončil poněkud náhle a nelogicky. Prostě zase nějaká rychlokvaška. ()

waska 

všechny recenze uživatele

Michael Douglas zpět ve své obvyklé formě. Škoda, že režisér nevyužil více silné téma a jiskření mezi hlavními herci Douglas x Sutherland. ()

Likan7 

všechny recenze uživatele

Seženete Douglase, tehdy ještě v solidní formě pro akční thriller. K němu máte akční legendu, Jacka Bauera. Krásu Vám zajišťuje roztomilá Eva Longoria a tehdy ještě pěkná Kim Basinger. Máte dobrý herce, solidní námět a celý to pošlete do kopru. To chce taky umění ne? Clark Johnson nic celovečerního a kloudného nenatočil a už nejspíš nenatočí. Tak rutinní, nudný a ke konci totálně nezvládnutý film jen aby jeden pohledal. Velká škoda promarněného potenciálu, to obsazení bylo parádně natřískaný. ()

rublik05 

všechny recenze uživatele

Tuctový, přesto docela povedený akční thriller, který zaujme především slušným hereckým obsazením, solidním tempem a fungujícím napětím. Hrozně mě bavil Michael Douglas, kterému jeho role sedla jako ulitá, a také Kiefer Sutherland, který rovněž působil velice přirozeně a charismaticky. Akční scény ujdou, tempo i gradace taktéž v pohodě. Horší už to bylo se scénářem, ten totiž není kdovíjak promyšlený, v podstatě celý film dost kazí, a to nejen v naprosto děsném závěru. Jinak ale žádná hrůza, fanoušci žánru patrně zklamáni nebudou. Nebýt toho otřesného konce a trochu pomalejšího rozjezdu, šel bych s hodnocením určitě výš. 6/10. ()

Lichty 

všechny recenze uživatele

Klasické žánrové krimi s Michaelem Douglasem, který na podobné role narozdíl od Forda stále má. Nepříliš velká origina v příběhu však hatí většinu napětí a ačkoliv se budete na příběh tajných agentů dívat celkem s radostí, neuspokojivě natočený závěr vám kávu nedodá. Škoda, Kieferovy škleby předvídaly více, i když tupý Firewall spolkly jako jahodu. ()

Alojs 

všechny recenze uživatele

Klasické téma, klasický průběh, klasicky namířené sympatie a neurážející taktovka režisérova. A to i přesto, že si od snímku "Neříkej ani slovo" neustále říkám: "Na tohle je už Douglas starý." Ale co naplat - šrouby má pořád promazané. Věřil bych mu snad i Slyova parťáka v pátém Rambovi. Co se týče Strážce - překvapí snad jen nešťastně utopený Jack Bauer. Dostat více prostoru, přerozdělit karty, možná by to bylo za víc. ()

_aandyy_ 

všechny recenze uživatele

Neskutečně jsem se nudila!!! Vlastně ani nevím, proč jsem dala jednu hvězdu. Snad kvůli úctě k obsazení, i když to zní stupidně... obsazení je opravdu velice dobré a snad v tomto vidím jedinou výhodu. Jinak podobné "hrátky s Bílým domem" na mě zabíraly dříve, dnes už je to prostě jen ohraná písnička. ()

Armageddon 

všechny recenze uživatele

Námet, ktorý je x krát okopírovaný. Na "obyčajného" človeka niekto hodí niečo, čo nespravil a on sa to snaží vyvrátiť. Kiefer pôsobil celkom zaujímavo, oblek mu pristane. A Eve Longorii pristane kostým s takým pekným výstrihom aký mala. Len do hlavnej úlohy by som neobsadil Douglasa ale niekoho mladšieho. ()

Kariya 

všechny recenze uživatele

Obrovska skoda tak zpatlaneho konce a naivni druhe poloviny filmu, kdy si uprchlik podezrely z pokusu o vrazdu prezidenta USA muze chodit kde chce a delat co chce.. Jinak tu vsemu dominuje nesmrtelny Douglas se svym charizmatem nezastavitelneho byka. Pro divaka v nenarocnem rozpolozeni super podivana. ()

john.h 

všechny recenze uživatele

Agentský biják na jedno použití z kategorie úplně zbytečný film. Herce to přitom mělo parádní. Michael Douglas, Kiefer Sutherland a Kim Basinger mohli rozjet nějakou pecku ve velkém stylu. To by ale musel být scénář na trošku jiné úrovni plný vypiplaných dialogů a režisér by musel být trochu kreativní a uvědomit si, že nenatáčí podle předem dané šablony pátej díl třetí řady kriminálního seriálu. Takhle to je jako jeden díl seriálu s nudnými zapomenutelnými scénami a nudnými, ničím zvláštními postavami, kamerou a tak dále. Když například Douglas vyšetřuje a jde na návštěvu za matkou informátora, mohla by to být scéna s nějakým funny cool dialogem a zábavnou pointou. Takhle tam jen přijde, řekne: Dobrý den, váš syn vyhrál loterii. Matka odpoví: Hmm můj syn tady není. Douglas na to: Aha, tak nashledanou. A pak v navazující scéně jakože vychcaně synka vypátrá, ale je to úplně SUŠE a bez jakéhokoliv nápadu natočené. Totálně zabitej potenciál. To samé, když se střetne s nějakým zloduchem. Mohla by to být zajímavá sranda s cool momentem překvapení a kinetickou bitkou ve stylu 96 hodin. Ale ne, je to jen další zabitej potenciál ve stylu: Huh co tu děláš. Bum střih bum střih nuda nuda konec scény. Divák pořádně ani neví, jak dokázal zloducha takhle vyhmátnout, protože chybí jakákoliv důvtipná agentí příprava a používání vychytávek a postupů, co běžnej smrtelník nezvládne. A divák se u samotného prvního fightu s prvním zloduchem nudí, jako kdyby to nebyla ani důležitá scéna. Přitom by to měl být zlom v ději a problémové situaci hlavního hrdiny. To samé platí i v dalších pro děj důležitých scénách (přiznání První dámy agentovi kamarádovi, odhalení zrádce, fight v Torontu). Zoufalost pak režisér předvedl u závěrečné střelby s wtf odhalením hlavního padoucha v davu. U scény byl přítomen prapodivný voiceover, který byl předtím slyšet na začátku filmu v teroristickém výhružném záznamu - padouch přitom ve scéně nic neříkal, takže ho nešlo podle hlasu identifikovat a Douglas ho identifikoval vizuálně. Tomu jsem úplně nerozuměl a měl jsem dojem, že už to režisérovi totálně přerostlo přes hlavu. Zkrátka by to mohl být úplně jiný film, kde by zvučná jména excelovala. Místo toho je to, jak už jsem řekl, zbytečný film, kde by místo známých jmen mohla hrát kdejaká seriálová tvář a vyšlo by to nastejno. Úplný propadák to ale nebyl a jako takové generické agentí krimi na vytvoření kulisy pro jeden nudný večer to posloužilo dobře. ()

hekla 

všechny recenze uživatele

Povedení film z agentského prostředí ochranky prezidenta, od začátku akční, napínavý až do konce, povedený scénář, skvělý svižný střih. Michael Douglas jako by se pro tuto roli narodil, působí velmi profesionálně a přesvědčivě a jeho špičkování s taktéž skvělým Kiefer Sutherlandem je boží. Kim Basinger jako první dáma a Eva Longoria jako mladá posila jsou také okouzlující. Rozhodně dobrá zábava. ()

unrocker 

všechny recenze uživatele

Takovýto typ filmu mám rád a tak se mi to celkem líbilo... Film má už od začátku šťávu rychlost a skvělé tempo, ale takový jako levný či nědotažený konec kdy se všechno vyřeší tak v klidu a v pohodě.... No škoda... Každopádně jsem zase po dlouhé době viděl Douglase a Besingerovou a nebili vůbec špatní... :)) ()

Související novinky

Halle Berry je k sežrání... žraloky

Halle Berry je k sežrání... žraloky

10.09.2009

Vzpomínáte na doby, kdy platila za největší sexbombu a herecký talent oscarových parametrů? Pak přišla jedna Catwoman a dnes už si na Halle vzpomenou snad jen fanoušci trilogie X-Men. Halle chystá… (více)

Reklama

Reklama