Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Agent Pete Garrison má na starosti ochranu amerického prezidenta a jeho manželky. Kdysi zachránil život prezidentu Reaganovi, a pokud jde o ochranu prezidentského páru, je považován za nejzkušenějšího experta. Kolega Charlie se mu chce svěřit s něčím vážným, ale odloží to a krátce na to je zavražděn na prahu svého domu. Na místo činu se dostaví nejen Pete, ale také agent Dave Breckinridge s mladou agentkou Jill Marinovou. Podaří se jim přesvědčit místní policii, že nešlo o loupežné přepadení, ale o vraždu a oba se pustí do pátrání, i když ne společně. Pete se sejde s informátorem Xavierem, který mu předá obálku s důkazy, že se chystá atentát na prezidenta, a také mu prozradí, že přímo mezi členy ochranky je zrádce, který s atentátníky spolupracuje… (TV Nova)

(více)

Recenze (270)

unrocker 

všechny recenze uživatele

Takovýto typ filmu mám rád a tak se mi to celkem líbilo... Film má už od začátku šťávu rychlost a skvělé tempo, ale takový jako levný či nědotažený konec kdy se všechno vyřeší tak v klidu a v pohodě.... No škoda... Každopádně jsem zase po dlouhé době viděl Douglase a Besingerovou a nebili vůbec špatní... :)) ()

jafuska 

všechny recenze uživatele

hodně podprůměrný film,herec Michael Dougles opět hrál špatně, jako vždycky, podle mého je to nejhorší herec USA, politický film o prezidentovi a jeho ochrance a zradě.docela nuda, ()

PlayEasy 

všechny recenze uživatele

Výsledky z ostatních webů: IMDb - 6,1/10 | Rotten Tomatoes: Tomatometer - 35%, Audience Score - 40% | FDb.cz - 73.2% | Dobrý akční Thriller s naším oblíbencem Mikeem Douglasem v hlavní roli. Film má dobrou zápletku i akci, a i když se nevyhne ani těm nejzákladnějším akčním klišé, stále nás bavil. Nicméně občas nám vadila roztřepaná, až béčková kamera a "rádoby stylové" výhružné vzkazy určené prezidentovi. Jinak herci ujdou a my jsme viděli nadprůměrný akční snímek, kterých je ale "na filmovém skladě" nejméně milion. Don't Say a Word je fakt někde jinde. 65% ()

cinema_cz 

všechny recenze uživatele

Režisér Clark Johnson vše pojímá až příliš vážně. Hrne na vás skrz zákruty špatného scénáře vyšperkovaného hloupými dialogy tolik nelogicky efektně, ale jaksi starosvětsky natočených scén plížení, přestřelek a smělých úniků, až zatoužíte sami zakroutit Ballentineovi krkem, jen aby už byl konec. 40 % (Alena Prokopová, Ci 09/2006, str. 89) ()

ShotgunED 

všechny recenze uživatele

Herci se snaží,ale bohužel to nestačí ani omylem. Kdyby byl místo Douglase Segal. A místo Sutherlanda hrál Lungren,byla by to fakt totální béčková srač....,prostě ODPAD. Ale tihle kluci tu jsou tak ta jedna hvězda se jim musí dát. Protože jsou jediní na co se tu dá dívat(samozřejmě myslím herectví) :-)))) ()

elCarda 

všechny recenze uživatele

Od filmu s takovýmto obsazením jsem hodně očekával. Bohužel jsem se dost zklamal. Už v první chvíli jsem si řekl, že tu něco nehraje. Proboha kolikrát už jsme viděly klišé typu mám pro tebe závažnou informaci o možném zničení světa ale řeknu ti to až potom! Přitom potom už bude zdroj informací záhadně zavražděn a tím rozpoutá vyšetřovací peklo. Zbytek filmu už jen zcela předvídatelně kopíroval nastavenou laťku až k Happy endu ve kterém jsou padouši mrtví a hrdinové blahořečeni. Dílčí herecké výkony nebyly až tak špatné, ale děj je srážel na kolena. Jednu hvězdičku dávám snad jen kvůli obsazení a jediné (pro mě) inovativní myšlence a sice nemanželský poměr první dámy (konečně to nejsou jen ti muži). ()

Sicky 

všechny recenze uživatele

Režisér sa mal asi viac zaoberať scenárom a zápletkou, ako naháňaním všetkých tých zvučných mien, ktoré boli tým jediným čo tento snímok potiahlo. Už od začiatku je z toho cítiť klasickú šablónu "prezidentských thrillerov" čo by mi až tak nevadilo, lebo som do toho išiel s očakávaním niečoho podobného. Avšak čím viac sa film blíži ku koncu tým začína byť nudnejší a stupidnejší. Tomuto faktu už bohužiaľ nenapomáhajú ani všetky tie hviezdičky, ktoré šednú spolu s približujúcim sa koncom. Režisér si naozaj mohol ušetriť čas a rovno tam obsadiť Stevena Seagala a jeho crew. Presne jemu to totiž bolo šité na mieru. ()

jusek 

všechny recenze uživatele

Skvělá parodie na politické thrillery, ale film je bohužel myšlen tvůrci vážně. Tajný agent v podání MIcheala Douglase, u něhož opravdu nechápu, že dokázal tuto roli přijmout, dělá paroháče z prezidenta Spojených států, kterého se navíc snaží zlikvidovat ruští teroristé. Nevídaná zápletka, hollywoodští scénáristé snídali asi vtipnou kaši, ale vcelku to člověka pobavilo, kam až může dospět lidská fantazie, kterou se filmaři snaží se smrtelně vážnou tváří prodat, jakoby šlo o seriózní denní zpravodajství. Výkon Sutherlanda byl standartní, ostatně s tímto filmovým žánrem je dnes už bytostně vzpjat. ()

jirijo 

všechny recenze uživatele

Veskrze podprůměrná záležitost. Symapatické herecké obsazení a zručný řemeselník Clark Johnson (S.W.AT.) slibovali víc, ale bohužel. Příběh je stokrát omletý, ale to by nevadilo, pokud by se obalil do zajímavé formy (jako třeba Úhel pohledu), což se ovšem nestalo. Michael Douglas hraje starého dobrého Michaela Douglase, ale poslední dobou začíná být čím dál více starý než dobrý a jeho agenta, který "zachránil život Reaganovy" mu jaksi nebaštím. Kim Basingerové role první dámy víceméně sedí, ale na víc než na útrpné pohledy a decentní mávání davům se bohužel nezmohla. Eva Longoria je ve filmu čistě na ozdobu (i když proklatě krásnou ozdobu :-), její role je naprosto zbytečná. Suveréně nejlepší je Kiefer Sutherland, který má pátrání a pronásledování padouchů všeho druhu skvěle natrenováno z kultovního seriálu 24 hodin a v roli agenta Breckinridge se cítí jako ryba ve vodě. Zápletka je značně předvídatelná, zpracování je zoufale fádní a dějové zvraty neškodné. Závěrečné finále v Torontu mě velmi pobavilo, ovšem asi ne tak, jak měli tvůrci v plánu :-) Škoda, mohl to být docela fajn filmeček... ()

Unterschleif 

všechny recenze uživatele

žánrový priemer. Nejaká tá streľba, trochu napätia, zistíme, že veci nie sú tak ako sa zdajú, finálna prestrelka a všetko je zase tak ako má byť... ()

davistercz 

všechny recenze uživatele

Pěkná akční scéna Michaela Douglase.Děj se víceméně přijatelný, ale poté to jde vše dolů jako u ostatních filmu " co se snaží zabít nebo zachránit prezidenta".Ale tady jsem to bral, Michael mě fascinoval svým hraním,že jsem zapoměl na vedlejší nudné scény a protahaný děj. Nicméně musim dát 4 hvezdy. ()

CrazymanM 

všechny recenze uživatele

Slušný film,který mě nijak neurazil,bohužel ani příliš nenadchl,prostě normálka!Dobré herecké výkony,obehraná zápletka,slušně natočeno,prostě průměr! ()

Související novinky

Halle Berry je k sežrání... žraloky

Halle Berry je k sežrání... žraloky

10.09.2009

Vzpomínáte na doby, kdy platila za největší sexbombu a herecký talent oscarových parametrů? Pak přišla jedna Catwoman a dnes už si na Halle vzpomenou snad jen fanoušci trilogie X-Men. Halle chystá… (více)

Reklama

Reklama