Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Agent Pete Garrison má na starosti ochranu amerického prezidenta a jeho manželky. Kdysi zachránil život prezidentu Reaganovi, a pokud jde o ochranu prezidentského páru, je považován za nejzkušenějšího experta. Kolega Charlie se mu chce svěřit s něčím vážným, ale odloží to a krátce na to je zavražděn na prahu svého domu. Na místo činu se dostaví nejen Pete, ale také agent Dave Breckinridge s mladou agentkou Jill Marinovou. Podaří se jim přesvědčit místní policii, že nešlo o loupežné přepadení, ale o vraždu a oba se pustí do pátrání, i když ne společně. Pete se sejde s informátorem Xavierem, který mu předá obálku s důkazy, že se chystá atentát na prezidenta, a také mu prozradí, že přímo mezi členy ochranky je zrádce, který s atentátníky spolupracuje… (TV Nova)

(více)

Recenze (270)

JimWalker007 

všechny recenze uživatele

Film sa dá dokonca pozrieť aj druhý krát... Prit toľkých postavách a komplikovane rozohratom deji sa človek až tak nenudí. Douglas čím dalej, tým viac pripomína svojho otca, Kim má stále svoj zrelý šarm... Kvalitné obsadenie doplňa buldog Kiefer a šarmatná Eva Longoria. Záverečná prestrelka na schodoch mi pripomínala scény z hry Half-Life 1, scénaristom asi došla inšpirácia. Film je ďalšia varianta na starú tému, ale fanúšik starších kriminálnych a konšpiračných thrillerov by nemal byť veľmi sklamaný... ()

blackperseus 

všechny recenze uživatele

Herci fajn, ale to je asi tak všetko. Režijne i scenáristicky do bolo dosť o držku. Celý príbeh sa mi náramne podobal na poviedky, ktoré som písal vo svojich pätnástich rokoch... ;-) A možno preto to celé bolo pre mňa pomerne dobre dopredu odhadnuteľné. ()

bemygirl 

všechny recenze uživatele

Navzdory těm procentům ,které tady vidím(63%) myslím,že se jedná o podařený film. Až na ten konec. Láska nedošla naplnění. I Douglas se na své roky drží ve formě,zdá se. I když,pokud herce ukážete na plátně v plné síle podávat heroické výkony,necháte se do toho vtáhnout a moc nad tím nepřemýšlíte,tak je možné téměř všechno. V každém případě jsem ho moc rád viděl zpět v akci,ať už je to s ním jak chce. Tak ode mě pro dnešek vše. ()

KcarlosK 

všechny recenze uživatele

Další důkaz o důležitosti scénáře. Ani ten výtečný herecký ansábl to nedokáže zachránit. A začalo to tak pěkně. Největším překvapením tak zůstává dospěle neseriálový výkon Evíka Longoria. A zrádce mě byl jasný hned od začátku. ()

Dodge-I 

všechny recenze uživatele

Zacnu tim nejdulezitejsim: Plzakovo "zatloukat" na detektoru lzi neobstoji... podle teto verze. V Zakladnim instinktu tomu ale bylo jinak ;-) Tak divne "rozuzleni" po priznani prvni damy bych necekal, to uz zacala stavka scenaristu? NIc nez prumer... ()

Zoltarek 

všechny recenze uživatele

Velice povedené film, ukazující částečnou realitu panující v prostředí Tajné služby. Konec byl tedy trošku slabší, nicméně alespoň reálný. 9/10. Herecké obsazení, scénář. ()

Mountain 

všechny recenze uživatele

Má to sice hvězdné obsazení, ale děj je příliš předvídatelný a dost slabý. Nejlepší jsou Douglas se Sutherlandem, čekáte, že si každou chvíli dají po ...ústech, ale scénář jim to nedovolí a opětně je spojí jako nejlepší přátele. Role Kim Basinger je vyloženě slabá. Jinak zajímavý a poučný náhled do zákulisí prezidentské služby a hlavně ukázka její špičkové technické vybavenosti. ()

SNCIS 

všechny recenze uživatele

Krom hvězdného obsazení Sutherland, Douglas, Basinger a Longoria - Je film dobře natočený akční thriler. Děj graduje, scénář je dobrý... Hold skupina profesionálů se sešla a vznikl "Strážce". - 80%. ()

Jirkacek 

všechny recenze uživatele

Snímek Strážce z roku 2006 se pro mne stal zajímavým, když jsem se dočetl, že v něm hlavní roli agenta americké tajné služby Peta Garrisona ztvárnil Michael Douglas. Jeho bývalého chráněnce a vyšetřovatele tajné služby Davida Breckinridge si zahrál další známý herec Kiefer Sutherland a ještě jsem tam našel jedno známé jméno a to Kim Basinger. Tato krásná blondýna v době natočení filmu ještě pořád stála za hřích, ale poté její sláva šla postupně dolů. Její role ve Strážci byl sice méně frekventovaná, ale zato důležitá, protože hrála první dámu prezidenta USA a zároveň milenku Pete Garrisona. Byl jsem tedy zvědav nejen na to, jak ochránce prezidentů zvládne své pracovní povinnosti a také jak dopadne jeho vztah s Kim. Seznamování se s postavami trvalo celou hodinu filmu, během níž došlo na vraždu Merriweathera, agenta a přítele Peta, který prý zjistil informace o chystaném atentátu na prezidenta. Ze zločinu přípravy atentátu byl obviněn na základě nepřímých důkazů právě Pete, který neprošel testem na detektoru lži kvůli vztahu s první dámou a také na něj někdo šil boudu a narafičil na něj pár pastí. Teprve když se oblíbený agent americké tajné služby, který kdysi zachránil život prezidentovi, dal na útěk, začal být film zajímavější. Došlo totiž k velké změně z politického thrilleru, který mne moc nebaví na boj o holý život a svobodu na útěku, který mne naopak baví hodně. Jeho protivníkem a naháněčem se stal právě David Breckinridge, jemuž pomáhala nová členka týmu a nádherná žena Jill Marin, kterou si střihla Eva Longoria. Závěr filmu pak byl hodně akční a napínavý, ale já samozřejmě neprozradím, jak to celé dopadlo. Pokud se na Strážce podíváte, budete sledovat akční politickou pohádku z amerického pera o tom, jak by se to celé vůbec nestalo, pokud by někdo chtěl zabít prezidenta USA. Jak to dopadlo s prací Peta Garrisona jsme se tedy dozvěděl, jen ten druhý příběh o jeho vztahu s první dámou nebyl pořádně vysvětlen. Sečteno podtrženo, Strážce mne nezklamal a ani nenadchnul, takže ode mne získává tři střežené hvězdy ***. ()

mdf 

všechny recenze uživatele

Není to špatná jednohubka,dobrý rozjezd ale ten konec, díky kterému to spadne do klasického céčka. ()

Související novinky

Halle Berry je k sežrání... žraloky

Halle Berry je k sežrání... žraloky

10.09.2009

Vzpomínáte na doby, kdy platila za největší sexbombu a herecký talent oscarových parametrů? Pak přišla jedna Catwoman a dnes už si na Halle vzpomenou snad jen fanoušci trilogie X-Men. Halle chystá… (více)

Reklama

Reklama