Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Agent Pete Garrison má na starosti ochranu amerického prezidenta a jeho manželky. Kdysi zachránil život prezidentu Reaganovi, a pokud jde o ochranu prezidentského páru, je považován za nejzkušenějšího experta. Kolega Charlie se mu chce svěřit s něčím vážným, ale odloží to a krátce na to je zavražděn na prahu svého domu. Na místo činu se dostaví nejen Pete, ale také agent Dave Breckinridge s mladou agentkou Jill Marinovou. Podaří se jim přesvědčit místní policii, že nešlo o loupežné přepadení, ale o vraždu a oba se pustí do pátrání, i když ne společně. Pete se sejde s informátorem Xavierem, který mu předá obálku s důkazy, že se chystá atentát na prezidenta, a také mu prozradí, že přímo mezi členy ochranky je zrádce, který s atentátníky spolupracuje… (TV Nova)

(více)

Recenze (270)

mysicka 

všechny recenze uživatele

filmový, stokrát viděný průměr, okořeněný několika hereckýma hvězdama.. už jsem jenom čekala, odkud na mě vybafne t.l.jones..:) ()

3DD!3 

všechny recenze uživatele

Abstinenční příznaky z nedostatku Jacka Bauera se začli dostavovat rychleji než jsem čekal. Proto jsem vlastně STRÁŽCE z propadliště dějin vůbec vyhrabal. Můsím říct, že Kiefer Sutherland mě v tomhle ohledu nezklamal, prostě už tyhle role umí a Michael Douglas se na starého páprdu taky slušně ohání (jak herecky tak i pěstmi). Největším záporem celého filmu je scénář, čož je docela zvláštní, když měli pod rukama takhle kvalitní námět. Ale jinak je to celkem příjemná jednohubka na pošmourné dopoledne. 60% ()

Kaka 

všechny recenze uživatele

Douglas se snad jako kravaťák už narodil. Nikdy bych nevěřil, že může být v jeho podání zvláštní agent tajné služby tak cool frajer. Takhle dobře zahraná špionážní role tu nebyla už pěkných pár let. Bohužel forma Michaela Douglase je na snímku pravděpodobně to nejlepší. Začátek je velice slušný a i bez struhjících a drahých akčních scén se jedná o velmi svižný a vcelku chytrý thriller. Bohužel ke konci je již v podstatě všechno vyřčeno a jasná situace se tak žene do akční záhuby. Konec je pak vyloženě hloupý a celý film tak de facto sráží do průměru. Nicméně nestraný náhled do praktik tajných služeb je leckdy překvapivě působivý a příjemně se na snímek kouká. Civilní herecké výkony všech zúčastněných nepřekvapí. Dvojka Sutherland, Douglas je neskutečně cool. ()

viperblade 

všechny recenze uživatele

Vemte si Osobního strážce, zkřižte jej s Úhlem pohledu a dostanete tento film. Je to svižné, má to skvělé obsazení (Douglas na svůj věk hraje stále dobře, Sutherland si možná ani neuvědomil, že netočí dalšího Bauera :-)) a Eva Longoria Parker… no řekněme to tak, kde jí chybí něco navíc v herectví, tak tam je to vyváženo na kráse, takže taky spokojenost… :-) A čert vem nějakou logiku (opravdu jsou otisky prstů hotovy za 20 minut?) Pokud se vám fakt nechce přemýšlet, ale zároveň nechcete trávit čas u nějakého stupidního filmu, tak můžete zkusit tenhle. Myslím, že byste neměli být zklamaní… ()

castor 

všechny recenze uživatele

Michael Douglas už si prezidenta zahrál, tak proč si nestřihnout roli jeho osobního bodyguarda? Respektive spíš první dámy, které je však blíž, než by měl. Jeho postavení začne zásadně narušovat to, že při ohrožení hlavy státu nemůže říct na detektoru lži všechno, navíc má někdo kompromitující fotografie, které si za rámeček rozhodně nedá. Tajná služba má tak obětního beránka, Douglas vezme nohy na ramena, aby očistil nejen sebe, ale přerušil i teroristický útok. Nahrávají mu zkušenosti i místy nejapné kroky některých jeho kolegů, kteří ještě ani nebyli na světě, když schytal kulku za prezidenta Reagana. Výsledek chce být vzrušující podívanou, ono se to místy daří, jenže druhou polovinu už seká jednu logickou chybu za druhou. A někdy už hodně do očí vřískající (první dáma si v okamžiku největšího ohrožení pobíhá okolo auta). Tenhle výsledek navíc stál šedesát milionů dolarů a vidět to moc není. Je to natočené hezky, ale chybí nějaká skutečně zapamatovatelná scéna, Clark Johnson je rutinér, má rád kamerové oblety a nájezdy na své hrdiny, ale jinak toho moc nepředvedl. A hlavně neomlátil scénář někomu o hlavu (asi nejvíc zamrzí návrat našeho hrdiny mezi kolegy, jako by se nechumelilo). Douglasovi hodně pomáhá charisma, s bouchačkou už mu to tolik (věk nezastavíš) nejde. Záporáci spíš směšní, zrádce se dá snadno odtušit. Na 60% se ale sápeme. A to není úplně málo. ()

Trellíno 

všechny recenze uživatele

Douglas přišel dřív a řekl to zhruba tak nějak, jako jsem to měl v úmyslu i já. :) Takže nebudu opakovat již vyřčené a jenom potvrdím jeho slova. Příjemná oldschoolovka za silnějších 60%, která ale v první polovině slibovala mnohem více. ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Příjemný thriller(ek), který jakoby přišel z úplně jiné doby - z doby někdy kolem roku 1980, kdy mohl jeho námět být ještě neokoukaný a svěží. To je totiž největší nevýhoda Strážce - všechno, co ukazuje, jsme už někde viděli. Řemeslně je ale zvládnutý dobře a podívanou z něj dělají hlavně skvělí herci. Nadprůměr. ()

Spooner 

všechny recenze uživatele

Průměrný akčňák, který se bere až moc vážně a chybí mu jakýkoliv nadhled. Nebýt prvotřídního hereckého obsazení, tak by moje hodnocení bylo ještě o stupeň nižší. Michael Douglas se vrací ve skvělé formě a je vidět, že takovéto role zahrát opravdu umí. Kiefer je mu skvělým protihráčem a je taktéž výborným (i když nechápu srovnávání této role s jeho Jackem Baurem, do toho má tato postava velice daleko). No a jako třešnička na dortu je zde "zoufalá manželka" Eva Longoria, která sice nemá moc co hrát, ale koukat by se na ní dalo furt. Tenhle film mohl být výbornou kriminálkou, nakonec ale skončil v akčním průměru. ()

Davies182 

všechny recenze uživatele

Čistý průměr, aneb další kriminálka s nádechem popcornové zábavy, které nadupaná honička nakonec jen prospěje. Eva Longoria je (jako vždy) zatraceně hot. ()

gogo76 

všechny recenze uživatele

Priznám sa, že začiatok ma vôbec nechytil. Pripadalo mi to, ako keby som to už videl stokrát niekde inde. Po spiknutí a narafičení dôkazov proti M. Douglasovi film odrazu nabral spád aj napätie. Napriek konečnej spokojnosti je film pre mňa ako celok trošku nevyvážený, takže nakoniec priemer. 60%. ()

Reiniš 

všechny recenze uživatele

Rutiní hru na kočku a myš zachraňuje od propadu do šrotu hlavně velmi dobré obsazení. Douglas sice nemá tolik elánu jako dřív, ale vaše sympatie si získá. Sutherland je dobrý herec, ale podobný výkon jsme od něj viděli už ve 24hodin. No a Kim Basinger s Evou Longoria jsou nesmírně krásné a obě svoje mužské protějšky skvěle doplňují. Na jedno zhlédnutí dobrý, ale podruhé už bych to vidět nemusel. ()

Phobia 

všechny recenze uživatele

Grrrr, už to, že je film vysílán v hlavním vysílacím čase ve smrdutém kanále plném nevábných splašků TV hovNOVA mě mohlo varovat, abych si o kvalitě "Strážce" nedělala přehnané iluze. Ach jo, tak stará a pořád tak naivní... Začátek ještě vypadal poměrně solidně, manévry tajné služby působily autenticky. Říkala jsem si: "Hmm, to by mohlo být na 4*!" Potom to začalo malinko nudit (3*), pak mě Michael "obšourník" Douglas a Kim "štětka" Basinger nepřekvapili... no a potom se mi začala každou chvíli drát na jazyk nějaká otázka: proč agenti v akci nemají neprůstřelné vesty? Když ji Douglas má, tak proč ho nestřelí do nohy nebo třeba do prdele a radši ho nechají utéct? Kde vzal jistotu, že bába bude volat hned a ne v okamžiku, kdy vyndá krabičku s odposlechem, lokátorem, či co to tam měl vopchané? Jak tak rychle zjistil, kam vlastně volá? A jak to tak rychle zjistili jeho pronásledovatelé a jaktože byli s Douglasem na místě skoro současně? Kde vzal kolegovo heslo? Jaktože nikoho netrknul chybějící test šéfa? Proč si může první dáma pobíhat v okamžiku ohrožení bez jakékoliv ochranky, kde ji zrovna napadne? Proč v tom poletuje tolik bohů ze stroje? Proč se mi ze závěru chtělo blinkat? Proč se ze zápletky vyklubala taková plytká, chudobně zrežírovaná srajda? Zkrátka: proč se v tom filmu všichni chovají jako dementi? To se radši potřetí podívám na výborného "Nepřítele státu" nebo popáté na skvělého "Uprchlíka", než absolvovat repete (pod)průměrného "Strážce". 48% ()

Jamal 

všechny recenze uživatele

Nijak zvlášť jsem se nebavil, dáse říct, že chvílema i nudil. Trošku jsem na to byl ale připravenej - proto ani tak moc zklamanej. ()

ajuska 

všechny recenze uživatele

Neurazí, nenadchne. Vcelku solidní žánrová podíváná, která (jak už tu bylo mnohokrát řečeno) po slibném rozjezdu a dobrém prostředku upadá někam do hlubin akčních béček. Ke konci už scénáristovi asi došel dech, protože po všech těch peripetiích s obviněním Michaela Douglase, působí odhalení skutečného zrádce přinejmenším směšně. Celkově tedy slušný průměr, který určitě nenudí, jen ke konci poněkud klopýtá. ()

Pepinec 

všechny recenze uživatele

Strážce trpí syndromem domečku z karet: pěkný na pohled, chatrný na dotek. Herecká sestava silnější, než jakou poslal Bílek na Dány, celé se to tváří krásně a filmově, asi jako se Zeman na portrétu ksichtí lidumilně, ale chybí tomu něco, co by mělo šanci diváka zaujmout i jinak než stylem jééé, tohle bylo támhle anebo jééé, to je hovadina... Navíc se mi začíná přejídat uvažování scénáristů "safra, teď bych potřeboval, aby se všichni sešli na jednom místě, i když je to nemožný. Ale co, však ono by se to třeba nějak stát mohlo, ne? Takže píšu..." Trhněte si nohou. ()

Deimos 

všechny recenze uživatele

DivX/// Obsazení 8/10 Děj 6/10 Hudba 9/10 Efekty 6/10/// +Michael Douglas vs. Kiefer Sutherland, prostě paráda, výborná hudba a atmosféra -mohlo být víc akce, víc zvratů a míň vykecávání/// Čekal jsem trošku něco jiného. Špionážní thriller není vůbec můj šálek kávy. A taky chci zmínit, že v originále si člověk tolik nevychutná Kiefera jako s českým dabingem. (Kdo sleduje seriál 24 hodin s dabingem mi dá zapravdu). Jinak jsem ale celkem spokojen. Děj pěkně odsípá, pořád se něco děje. Do toho hraje napínavá hudba a nutno říct, že subwoofer který mám pod stolem dostal pořádnou šanci se předvést. Takže stačilo ještě víc zatlačit na pilu a byly by z toho slušné čtyři, takhle je to někde mezi./// Celkem 70%/// ()

Allien.9 

všechny recenze uživatele

Sutherland a Douglas skvělí. Longoria... No, asi chtěli mít ve filmu někoho pěknýho. V každém případě celkem normální thriler fungující hlavně díky výše zmíněným hvězdám. Scénář nic moc, ale od obvinění Michaela už to má alespoň spád.;-) ()

mzss1 

všechny recenze uživatele

|30%| STRÁŽCE je opravdu nezáživný a nudný film, který snad ničím ani nezaujme. Chtěl jsem dát jen tu 1*, bylo to zhruba na hraně mezi 1/2*, ale nakonec jsem tu nejslabší možnou druhou dal. Ve filmu je ale cítit jistá kvalita a dva výborní herci Michael Douglas a Kiefer Sutherland. To jsou asi tak jediné klady. O akci tu moc nejde. Od poloviny filmu tu započnou přestřelky, které jsou tak nějak průměrně natočeny – je to spíše takový nutný doplněk k filmu. Abych se pravdu přiznal, tak jsem se dost ztrácel v ději. Tvořilo ho dost postav a nějaká ta pointa či rozuzlení? Sotva jsem postřehl, že tam něco takového bylo. Určitě jsou horší filmy, zas tak kritický být nechci, ale i tak jsem čekal o něco lepší snímek. ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Agent Pete Garrison se kdysi vrhl mezi prezidenta a déšť kulek. Patří stále k váženým členům prezidentské ochranky, když je zavražděn jeho kolega Charlie, který se mu chystal s něčím svěřit. Vraždu vyšetřuje Pete spolu s Davem a agentkou Jill. Když ale podvržené indicie začnou ukazovat na Petea, dá se na útěk. Tento politický thriller v ničem moc nepřekvapí. Má dobré herce, nadějnou zápletku, ale neví si rady, jak by ji zajímavě rozvinul a poměrně rychle začne nudit. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Clark Johnson zase nič moc, aj keď réžia nie je na zahodenie, dopláca ale na príšerný scenár, ktorý v závere neprinesie žiadne prekvapenie. Dej a rozuzlenie je tak klišovité, že sa mi ani nechce veriť rok výroby. Zloduch strieľa po agentovi, toho ale zachráni sklo, ktoré sa efektne rozbije a guľku zrejme zastaví. To Douglas, Basinger, Sutherland a Longoria nemajú nič lepšie na práci? Hovoriť na kameru dialógy ako "ty ho stále ešte miluješ, že" by mali herci úplne inej kategórie v úplne iných filmoch. V telke to ale celkom ujde. ()

Související novinky

Halle Berry je k sežrání... žraloky

Halle Berry je k sežrání... žraloky

10.09.2009

Vzpomínáte na doby, kdy platila za největší sexbombu a herecký talent oscarových parametrů? Pak přišla jedna Catwoman a dnes už si na Halle vzpomenou snad jen fanoušci trilogie X-Men. Halle chystá… (více)

Reklama

Reklama