Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Agent Pete Garrison má na starosti ochranu amerického prezidenta a jeho manželky. Kdysi zachránil život prezidentu Reaganovi, a pokud jde o ochranu prezidentského páru, je považován za nejzkušenějšího experta. Kolega Charlie se mu chce svěřit s něčím vážným, ale odloží to a krátce na to je zavražděn na prahu svého domu. Na místo činu se dostaví nejen Pete, ale také agent Dave Breckinridge s mladou agentkou Jill Marinovou. Podaří se jim přesvědčit místní policii, že nešlo o loupežné přepadení, ale o vraždu a oba se pustí do pátrání, i když ne společně. Pete se sejde s informátorem Xavierem, který mu předá obálku s důkazy, že se chystá atentát na prezidenta, a také mu prozradí, že přímo mezi členy ochranky je zrádce, který s atentátníky spolupracuje… (TV Nova)

(více)

Recenze (270)

hot_spot 

všechny recenze uživatele

Nemůžu si pomoct, tohle už tu stokrát bylo. Dějová linie připomíná mix Uprchlíka a první série 24, o žánrové klišé se tady pomalu zakopává a konec je víceméně předvídatelný. Michael Douglas a Kiefer Sutherland patří ke světlejším stránkám filmu, povinný happyend bohužel jejich vztah uzavírá dost nepřesvědčivě. Sentinel je řemeslně dobře zvládnutý, ale znovu ho vidět nechci. ()

ssfan 

všechny recenze uživatele

Slušný thriller z politického prostředí. Film těží hlavně z dobré kamery a skvělého hereckého obsazení. Je to celkem napínavé a rozhodně ne nudné. I přesto to není úplně skvělé, takže jen 3 hvězdy. ()

giovanni3 

všechny recenze uživatele

Solidní film o atentátu na prezidenta. od začátku to vcelku pěkně plyne, aby to ke konci ,,šláplo na plyn,, a skončilo to již vcelku otřepaně... Dalo se z tohoto filmu dostat i o něco více a nebál bych se dát za 4*, ale skrze koncovku filmu dávám průměrné 3z5. ()

Aqualung 

všechny recenze uživatele

Rozehra je otřepaná a vyluhovaná.Ohrožení života prezidenta, milostný trojúhelník hrdiny z ochranky, 1. dámy a jejího muže.No a tyhle postavy navlekli na výborné herce.Pánové Douglas a Sutherland si výborně sekundují a každý po svém hledají krtka v tajné službě, když současně odtikává čas do atentátu na prezidenta.Kdybych neviděl x podobných filmů asi by mne to i strhlo. Nicméně tři hvězdičky je tak asi maximum, které dám.Konec filmu nepřekvapí...... ()

sedm.1 

všechny recenze uživatele

Jediné,co jsem na Strážci našel zajímavé,byl velmi podrobný a možná i dost reálný pohled do amerických tajných služeb.Je dost možné,že takhle to v bílém domě funguje a zobrazení chodu ochranky amerického prezidenta je i docela zajímavé sledovat.Samotný děj je ovšem jedno velké neskutečné klišé.Neprávem obviněný hlavní hrdina,chytá ho jeho bývalý kámoš,aby se nakonec dali dohromady a vše dovedli do happy endu.Pokolikáté již?Navíc i finále je dost nemastný,neslaný,snad až odfláknutý.Pár napínavých chvilek ve filmu je,ovšem stejně jsou k ničemu,když každý ví,co přijde každý další záběr.M.Dougles už je ve svých pořád dokola stejných rolích okoukaný,K.Sutherland výjmečně postrádá to jeho zajímavé charisma a E.Longoria je tu opravdu jen na pokoukání,takže ani herecké obsazení filmu nepřidá na kvalitě. ()

Arius 

všechny recenze uživatele

Slušná herecká zostava a zaujímavý dej, žiaľ podávaný aj zo značnou dávkou amerikanizmu z ktorou sa stále akosi neviem zmieriť. Hrdosť američanov je nezdravá a jej aplikácia vo filmovej branži vie byť tak nepríjemná až odkazuje na apatiu. Nezametal by som sentinelom podlahy fast-foodov no nepoložil by som ho ani do vitríny. -2*. ()

made1 

všechny recenze uživatele

Místy sladkobolné, ale když si odmyslíte sem tam rozhovor jak z telenovely, docela zajímavý odpočinkový film na téma "Jak zabít amerického prezidenta". ()

ranp 

všechny recenze uživatele

Podle mě klasická "tříhvězdičkovka." Je teda fakt, že Michael už je starší pán a Kim už taky není ta kočka, jako byla před 20 lety, ale vše je vynahrazeno dostatkem akce. Když byl tento film nový, tak jsem na něj četl recenzi a pamatuju si, že jedna z věcí, kterou recenzent Strážci vytýkal bylo i to, že Michael už na roli fyzicky nestačí. Je fakt, že třeba v momentech, kdy ve filmu běží, tak ten pohyb je poměrně těžkopádný. I přes tyto výtky to však pro mě byl solidní program na večer, 60%. ()

Cejny 

všechny recenze uživatele

Docela podařený thriller, který nepostrádá napětí, ani kvalitní herce. Douglasovi i Sutherlandovi jejich role sedly a překvapila i Eva Longoria. ()

jondoe 

všechny recenze uživatele

bavilo ma to az do zaverecnej akcie.scenarista sa na zaciatku celkom stacil ale posledna pol hodina mu akosi nevysla.sklamanie.mohlo to dopadnut ovela lepsie,ved prva hodina filmu bola v celku dobra. ()

Seti 

všechny recenze uživatele

Na nejzkušenějšího člena tajných služeb žádnej šlágr. Čekal jsem, že Michael Douglas bude svoje pronásledovatele vodit jako Jason Bourne a ono nic. Vlastně by mu nemohl dělat ani stín :-) Taky se mi zdálo dost nedotažené, že nebyly ve finále vůbec nijak osvětleny motivy atentátníků. Celou dobu jsme tak věděli, že chce někdo zabít prezidenta, ale vůbec nebylo řečeno proč, takže to celé pozbývalo smysl. Jako taková kriminální jednohubka ale Strážce rozhodně neurazí. ()

Han22 

všechny recenze uživatele

Tohle jsem viděl už dříve a vím že to nebylo vůbec špatný. Klasický námět politického thrileru, atraktivní téma prostředí prezidentské rodiny a hlavně neselhávající dvojice Douglas (který má thriler v malíčku) a Sutherland (hraje prakticky dalšího Jacka Bauera). Možná trošku lepší finále by to chtělo. ()

bruceman7 

všechny recenze uživatele

Nejdřív jsem myslel, že nebýt těch moderních rychlých záběrů (jsem příznivec staré klasiky), dal bych 4*. Ale nakonec se to stejně vyvrbilo jako o něco lepší průměr. Navíc škoda, že Bauer nedostal víc prostoru, 6/10. ()

keoma26 

všechny recenze uživatele

takže ani na podruhé mě to vůbec nepřesvědčilo - když jsem dneska sledoval program na večer, všimnul jsem si Strážce a hlavně té jedné hvězdičky, kterou jsem mu dal, vůbec jsem si ten film nepamatoval, jen matné obrysy některých scén, ale celkově jsem na to měl vzpomínku jako na třikrát vylouhovaný čaj - ani tenhle šálek nepomohl, znovu to na mě působilo jako pozdní film Steven Seagala, ve kterém hraje ještě starší a zoufalejší Douglas, rutina, křeč, bez nadhledu, bez napětí ... nechápu, jinak mám osobně takové filmy prostě rád. ()

Kuny27 

všechny recenze uživatele

ale no tak... Jako dívat se na to s radostí a zápalem dalo. Všechno dobře dopadlo. No a konec? možná lepší nevidět :) Utíkat, schovávat se a přitom vyšetřovat. Typické. Ovšem Douglas se opět osvědčil. Ode mě to má 69% ()

Lukoboss 

všechny recenze uživatele

100x omletej koncept - policajt/agent před důchodem se najednou dostane k něčemu velkýmu, samozřejmě musí být sám v podezření a pátrat na vlastní pěst, protože ostatní jsou neschopní a zaslepení. Nakonec ale zjistí, že měl vlastně hlavní hrdina pravdu, takže je to zase jinak... no a tak pořád dokola. Tady není co řešit, řadí se to k průměru, do kterýho to bez problému zapadne. ()

Související novinky

Halle Berry je k sežrání... žraloky

Halle Berry je k sežrání... žraloky

10.09.2009

Vzpomínáte na doby, kdy platila za největší sexbombu a herecký talent oscarových parametrů? Pak přišla jedna Catwoman a dnes už si na Halle vzpomenou snad jen fanoušci trilogie X-Men. Halle chystá… (více)

Reklama

Reklama