Reklama

Reklama

Říkejte mi pane Tibbsi

  • USA They Call Me Mister Tibbs!
Trailer

Obsahy(1)

Sidney Poitier se v tomto kriminálním dramatu vrací ke své roli Virgila Tibbse, avšak s příběhem naprosto odděleným od prvního snímku s touto postavou. Opět ztvárnil stárnoucího detektiva z oddělení vražd, který vyšetřuje vraždu prostitutky. Hlavním podezřelým je sanfranciský politický aktivista reverend Logan Sharpe, poslední osoba, jež viděla oběť ještě živou. Tibbs a Sharpe jsou přátelé a Tibbs by velmi rád věřil, že je kněz nevinný. Sharp mu ale přizná, že se zavražděnou prostitutkou spal a tak se vyšetřování soustředí především na něj. V jedné z vrcholných scén filmu Virgil dokonce přerušuje jednání městské rady, kde reverend horuje za politickou reformu. Na domácí frontě, poté co se celé dny zabývá dealery drog, pasáky, vrahy a dalšími kriminálními živly, se Virgil Tibbs vrací ke své ženě Valeri a svým dvěma dětem. Doma ho ale čeká jen kritika za to, že nechodí včas k večeři a vůbec tráví moc času v práci. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (15)

Pohrobek 

všechny recenze uživatele

Virgil Tibbs (Sidney Poitier) se svojí ženou Valerií (Barbara McNair) a dětmi Andy (George Spell) a Ginger (Wanda Spell) se přestěhovali do San Francisca. Zde Tibbs pracuje v oddělení vražd a mezi kolegy je velmi oblíben. Doma mu však činí potíže syn, který má svoji vlastní tvrdou hlavu. Když je v jednom bytě nalezena zavražděná prostitutka Joy Sturges (Linda Towne), podezřívá anonymní telefonát kazatele Logana Sharpa (Martin Landau), starého Tibbsova přítele... Méně známé pokračování filmu V žáru noci. Černý policajt Virgil Tibbs v podání Sidney Poitiera znovu v akci. ()

Padme_Anakin 

všechny recenze uživatele

Volné pokračování snímku V žáru noci má jediné pojítko a tím je sympatický Sidney Poitier, po pravdě moc dobře se mi na něj koukalo, tenkrát i dnes večer.. Jedná se o slušnou kriminálku za poctivé tři hvězdy, příběh o vyšetřování vraždy jedné malé šlápotky mě nijak zvlášť nenadchnul, no na druhou stranu mi vlastně ani ničím nevadil.. Vraha jsem si cca v půlce filmu tipla a nevyšlo to, musela jsem si počkat na závěr.. ()

Reklama

Psycho.R 

všechny recenze uživatele

Pokračování "Žáru" ztratilo podstatu toho, v čem spočívala síla prvního dílu. Tím je myšleno téma rasismu, zločinu a černého policajta, který je silně persekuován. Říkejte mi pane Tibbsi bylo natočeno tři roky po originálu a po rasismu, jako by se slehla zem. Tím se film přetransformoval do nudné krimi, kde linie s rodinou působila velmi rušivě... ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Dosť pozerateľná kriminálka a mohla byť ešte lepšia, keby sa do toho celého neplietla tá debilná rovina rodinnej drámy. Ktorá sa do príbehu absolútne nehodila a vo svojej podstate úplne zlyhávala. Jej význam bol asi len v doplnení minút zostávajúcej stopáži. Ku svojmu som si prišiel len vďaka Poitierovi, ktorý si odkrútil len svoj štandard a vďaka dobrej zápletke. No z geniálneho hereckého vystúpenia v 'In the Heat of the Night' si toho veľa nedoniesol. K pomalému tempu sa hodila aj pomalá hudba, našťastie dobre vyberaná, takže neuspávala. Navyše veľké nevyužitie potenciálu záporákov. 60%. ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Pokial bolo In the Heat of the Night z roku 1967 Normana Jewissona nadcasovym kultom, dvojka They Call me Mister Tibbs uz nema na jednicku. Jednak Jewissona vystriedal reziser Gordon Douglas, a ten je menej zrucny nez povodny reziser a jednak chyba Rod Steiger. Sydney Poitier je sice na urovni, ale sam, a bez vyraznejsieho mena nema sancu utiahnut film. Tematicky ide o klasicku kriminalku, ale atmosfera, herecke vykony a tempo In the Heat of the Night su definitivne prec. Skoda, dalsia seria, ktora vycpela, vyhasla a uz nema co ponuknut. 55 % ()

Galerie (14)

Reklama

Reklama