Reklama

Reklama

Obsahy(1)

V treťom pokračovaní sa nezbední Ghoulies udomácnia v priestoroch istej univerzity, kam ich nechtiac povolá tamojší profesor Ragnar. Na škole práve prebieha tradičný týždeň žartíkov, počas ktorého sa dve konkurenčné študentské spoločenstvá pretekajú v tom, komu sa podarí vymyslieť vtipnejší kanadský žart na úkor zvyšného osadenstva fakulty. Častou obeťou týchto nemiestnych fórov je práve suchársky Ragnar, ktorý sa prostredníctvom ghoulíkov rozhodne študentom tento veselý týždeň poriadne osladiť... (Karamanlis)

(více)

Recenze (19)

Campbell 

všechny recenze uživatele

Ghoulies se opět vrací a s plnou vervou, jen tentokrát o něco více zábavnější. Teda ne že by to byl lepší díl ale film je ještě odlehčenější než původní film, což samozřejmě neškodí jen škoda že celej film staví na humoru kterej musel být křečovitej už i v těch 90 letech. Nicméně kvalitní efekty a masky od samotného Buechlera nemají chybu a jsou parádní a ghoulíci jsou parádně slizký potvory. Herci mě potěšily sice Lee vypadal divně většinou ho vidím ve vážnějších rolích a tady v jeho začátcích jako totální pako. ()

JFL 

všechny recenze uživatele

Zatímco jiné značky, které Charles Band vyvrhl do světa za éry Empire Pictures, otevřeně i neoficiálně rozvíjel dále po bankrotu své legendární společnosti (konkrétně "Trancers" a "Robot Jox"), "Ghoulies" se vydali na cestu napříč předními brakovými produkčními společnostmi VHS éry. S každým dílem při tom dostali zcela odlišnou podobu, která reflektovala, rozvíjela, ale také popírala předchozí kánon. Paradoxně to také vede k tomu, že série sice více méně má podobné průměrné hodnocení, ale namísto univerzálního konsensu jako u většiny jiných sérií vidíme spíše protichůdné preference fanoušků. Někteří mají radši první díl s důrazem na čarodějnictví a vizuální efekty, jiní zase dvojku s evidentní snahou vytvořit naopak jízlivě zábavnou a krvavou variaci na "Gremliny". Po kolapsu Empire Pictures se série chopila firma Vestron Pictures, respektive její primárně na video zaměřená divize Lightning Pictures. V zájmu zachování kontinuity svěřili režii badovskému dvornímu machrovi přes speciální efekty Johnu Buechlerovi, ale současně trojku výrazně posunuli směrem k univerzálně přístupnějším teenagerským komediím své doby. V zájmu celkové stylizace zde démoničtí skřítci poprvé mluví a když už dojde na nějaké likvidace, mají přiznaně komiksovou, až slapstickovou stylizaci. Spojit zlomyslné nezbedné skřítky s frathouse humorem a pubertální jalovostí kanadských žertíků pomáhá oběma stranám tohoto ulítlého, ale při tom nepřekvapivého mixu překonat vlastní omezení a z funkční symbiózy vydolovat maximum zábavy - tedy pořád v mantinelech juvenilního humoru, který adoruje šmíráctví, lemtání pivka a velkohubou privilegovanou nevázanost. Jeho zavilou a egocentrickou podstatu nezáměrně zpřítomňuje fakt, že hlavní hrdina vypadá jako Donald Trump za mlada. ()

Bloody13 

všechny recenze uživatele

Už předchozí část se přikláněla spíš ke komedii než k hororu, ale co předvádí trojka, co rozum skutečně nebere. Prostředí univerzity beru jen jako nutný zlo pro rozehrání šílený kanonády studentskejch vtípků, rádoby hlášek a celkově infantilního humoru, protože to nejlepší na filmu jsou stejně ty buchtičky, který sem tam předvedou striptýzek nebo dokonce svoje kozičky. Ale všechno ostatní už stojí jaksi za vyližprdel. Ghoulies tentokrát mluví (a že jim ta huba jede), nasávaj jako houby, ale vraždit zapomněli. Místo toho tu ze ženský vytáhnou dvoumetrovej jazyk a s nim jí zamotaj jako do koberce, jelikož to má bejt prej vtipný. NENI. Menší roli si tu pak odbyl budoucí drak Bruce Lee a třeba takovýho Lillarda nepoznáte vůbec. ()

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

Riadny trash. Na jednej strane takmer nulový bodycount, strašný "humor", prehnaná komediálnosť, nepríjemne ukecaní (a nevtipní!) ghoulies a katastrofálny dej o dni žartíkov; ale na strane druhej to zachraňuje veľmi kvalitný boobiecount, slizké príšerky a (napriek roku vzniku) skvelá atmosféra 80s. Len pre fanúšikov brakovej hororovej zábavy. ()

LION-MR.T 

všechny recenze uživatele

Pro mě je to ten nejlepší díl Ghoulies a ještě v podání jednoho z mých oblíbených režisérů Johna Carla Buechlera. Ghoulies se tentokrát zrodí ze záchodu,zachutná jim pivíčko,ale nemaj plechovky brát ze spod,jinak se na ně sesypou. Pěkně se ožerou,tolik vypitejch plechovek piv jsem ještě nikdy v životě neviděl. Hezky si užívaj sprchování holek a já taky,jedné zacpou uřvanou hubu zvonem na hajzly a pěkně jí natáhnou držku. Ghoulies tady maj hodně prostoru na blboviny,jsem rád,že tu hodně kecaj,no tedy na ně je to dost. Dost dobře jsem se u tohle filmu bavil,takže pro mě jednoznačně za pět hvězdiček. ()

SeBig odpad!

všechny recenze uživatele

Ani komedie, ani horor spíš tupá parodie, která snížuje iq a vysává mozkový kmeny. Sračka, leč scéna ve sprše mě trochu pobavila. ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Již to bude skoro šest let, co jsem naposledy viděl první dva díly této hororové série. I proto uzrál čas, nebo lépe řečeno jsem si vzpomněl, že existují ještě další dva díly a tak jsem se s chutí pustil do další porce ujeté podívané. Které nám tato hororová komedie opět nabídne docela požehnaně. Tedy pokud máte podobně laděné filmy rádi. Zpočátku jsem měl však docela velké obavy, že tohle bude jen další teenagerská komedie o sexu a chlastání. Kromě vzpomínkového záběru z minulosti má totiž začátek hodně pomalý rozjezd, který byl na můj vkus okořeněn spíše trapným pokusem o humorné situace, nežli plnohodnotným dějem, který by mě usadil do křesla. Další věc co mě dost zarazila, byl fakt, že se tu oproti minulým dílům objevili jen tři ghoulies. Naštěstí se to zas až tolik neprojevilo na jejich škodolibosti a krutosti, kterou brzy rozjeli na plné obrátky. Příznivci morbidního černého humoru si určitě přijdou na své, stejně jako milovníci dámského poprsí. Erotika – potažmo nahé ženská těla tu samozřejmě nesmí chybět. Podobně jako tomu bylo již u předešlých dílů, tak i u trojky se moc kvalitního scénáře nedočkáme. Pokud bychom se na něj dívali čistě z pohledu milovníka hororového žánru. Tuto slabinu se však tvůrci snažili vyvážit hlavně přehlídkou bizarních momentů a množstvím laciných leč účelných hlášek.Ghoulies 3 tak v mých očích balancují na hranici průměru. Osobně ho nepovažuji za nejlepší díl celé série, protože dvojka byla přece jenom o chloupek lepší. Nicméně se už teď těším na čtyřku. 50%. ()

Karamanlis 

všechny recenze uživatele

Po tom, čo druhé pokračovanie Ghoulies vsadilo na odľahčenejšie poňatie a predčilo tak suchopárnu jednotku to trojka s tým humorom naopak až prestrelila. Z Ghoulies sa tak v tom sequeli stala detinská teenagerská komédia, situovaná na pôdu americkej univerzity, akých sa točia desiatky. Trápne vtípky, blbé postavy, ghoulíci neschopní spáchať poriadny mord... ako-tak to zachraňujú jedine pekné dievčatá, ktorých sa tu vyzlečie naozaj dosť... ()

kajda.l 

všechny recenze uživatele

Ultimátní béčkovej rachot nepostrádající nic s toho, co mám v žánru hororové komedie tolik rád. Výborně vypadající a podané zrůdičky (ďábly), které mě svým absurdním humorem dostávaly do kolen, krásné kozaté slečny, banda stupidních studentíků a padnoucí braková muzika, která skvěle doplňovala hutnou 80' atmosféru. Ohodnotit třetí ghoulíky není jednoduché, protože naprosto rovnoměrně balancují na hraně plné palby a smradlavého, záchodového odpádku ze kterého (ghoulíci) vzešly a je na každém, jak se k tomu postaví. Já možná trošku zbaběle volím zlatou střední cestu a 65%. Chtě nechtě..bavil jsem se. ()

Astaroth12 

všechny recenze uživatele

Je tu ďalší diel nezbedných príšeriek, ktoré tento krát sa aj rozhovorili a tie ústa len tak nezatvoria. Pribeh je zasadený do prostredia univerzity, kde si naschvál robia dve bratstva a ako to už býva, kde sa dvaja bijú, tak tretí .... Pripadalo mi to ako keby to bol otec filmov ako prci, prci prcicky či sexy party a práve, ten druhý sa na tento film najviac podobal. Ale samozrejme bez tých chutných hovoriacich príšeriek. Toto je už čista komédia a aj keď niekoľko scén sa tvári drsne, tak rozhodne len tak môžu vyzerať. Tak stagnácia gore efektov sa musela niekde prejaviť a tak vznikol celkom vtipné a bláznive dielko, ktoré sa vobec neberie vážne a to mi lichotilo. Príšerky tento krát boli slušne prepracovane, ako keby prišli z castingu na filmové postavy do filmu ninja korytnačky. Aspoň Michelangelo a Master Splinter boli jasný. Ja som sa bavil a aj keď som čakal, že hororovej tematiky tu bude viac, ako komédia má asi tato seria väčší potenciál. ()

PKD 

všechny recenze uživatele

Měl jsem na výběr....španělskou, maďarskou či polski lektor verzi. Zvolil jsem tedy možnost č.3, neb polština je mi rozhodně bližší (což se ovšem později ukázalo jako ne moc velká výhoda) páč maďarsky ani španělsky moc neumím.:) To, co jsem ovšem dostal, ve výsledku předčilo veškerá moje očekávání a to jsem o filmu samotném ani skoro žádná neměl. Pro POLSAT vyrobený čtený překlad, který byl navíc zvukově tak geniálně zesynchronisován, že jsem prakticky neslyšel pořádně ani toho dunivého polského démona co to četl, ani tu orig. dialogovou stopu. Neskutečný zážitek už z tak ujetého děje, ještě umocnilo zjištění, že jde prakticky o stejnou kultovní záležitost co se týče tohoto druhu prehistorického ´´dabingu´´ jako naše verze Demons 1+2 apod. Děj samotný jak jsem již předeslal, byl ujetý až bych přísahal, že to má na svědomí Wynorski, který byl u následujícího dílu, tak nějak v polospánku, krom scén, kdy režíroval božskou Alexandru. Ale, když se k tomu přidal ten pán, který si klasicky ulehčoval práci tím, že ne zrovna veškeré vyřčené dialogy pro polské guilty pleasure chtivé diváky přečetl, film dostal zcela nový rozměr a já spolehlivě výbuchy či přímo salvy...smíchu (a to tam ani nemuseli býti samotní Ghoulící, kteří zde mluví, což bych tvůrcům vytknul) a min. do poloviny šílenou chuť, tomu napáliti díky Polákům tu 4.hvězdu. Pochválím i úvodní 3 min. kde jsem se řezal smíchy a to se ještě nezačalo polsky číst a zejména úvodní credity, dávají nepřipravenému divákovi porci Bláznivé Střely a reminiscenci na totálně ulltramega kultovní otvírací titulky k Supermanovi III.;-))) Pekna robota. Doskonale vykonano. P. s. aby nevznikla mýlka, pokud bych měl k dispozici obyč. orig či cz verzi, tento komentář by vypadal z 55% jinak.;-) ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Abych pravdu řekl, mám pocit, že třetí díl se mi ze všech zatím líbil nejvíc. Je to právě v té jednoduché béčkovosti, která je kořeněna humorem. Postavy jsou mi naprosto ukradené, ale právě ten humor, který je zde v každé scéně, vám pomůže, abyste se uvolnili a celý film zvládli až do konce. Navíc zůstává u toho, že loutky Ghoulies jsou docela dobré, ale už od nich nečekejte nic moc děsivého, tohle jsou zábavné figurky, které i mluví. ()

Rodriguez 

všechny recenze uživatele

I třetí díl si udržel velmi slušnou úroveň, kdy Ghoulies se přesunuly na vysokoškolskou kolej. Spousta koziček a malých monster svádí urputný souboj o přežití a nadvládu nad světem. 50% ()

Paldiny odpad!

všechny recenze uživatele

Kriste, tak toto bola sračka. Na univerzite začína týždeň žartíkov počas ktorého dva kluby bojujú o korunu víťazov. Ako do toho zapadajú diablíci? Tých povolá šialený profesor občianskej náuky, aby decká skompromitoval. Predstavte si ten najstrašnejší tínedžerský maglajz plný ultra trápnych, afektovaných situácií a stále je to málo. Navyše toľko detailov do záchodovej misy som videl naposledy po víkendovom opijáši. Bolesť nekončí, Ghoulies dostali schopnosť rozprávať a prišli o schopnosť vraždiť čoho výsledkom je bodycount možno dvoch obetí. Bezvýznamné plus za nohavičkovú noc kedy sa miestne nymfomanky odviazali ako sa na internát patrí. Po vydarenej dvojke nečakaná bomba do hlavy. ()

Reklama

Reklama