Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Animovaná komedie Lilo a Stitch je příběh malé dívky, která se setká s nejvíce hledaným mimozemšťanem v celé galaxii. Lilo je roztomilá dívka z Havaje, která adoptuje maličkého ošklivého pejska, kterého pojmenuje Stitch. Stitch by byl dokonalý domácí mazlíček, kdyby ovšem ve skutečnosti nebyl genetický experiment, který utekl z cizí planety a neztroskotal na Zemi. Svou láskou, vírou a neochvějnou vírou v "ohana" (havajské pojetí rodiny) pomůže Lilo Stitchovi otevřít srdce a dá mu něco, co mu nebylo dáno - schopnost mít starost o druhé. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (161)

UncleG 

všechny recenze uživatele

Lilo a Stitch je rozhodně podívaná, která neurazí ani dospělce. Výborná technická kvalita, pěkně "rostlý" animoavný holky se sexy macatejma stehnama, suprvtipnej mimozemšťan jménem Experiment 626 vyluzujcící prapodivné pazvuky a snažící se tvářit jako pes, hodně drsná holčika... plus desítky povedených žertíků a výtečně fungující gagy a frky. To jsou světlé stránky filmu, kterej by ve svých prvních třceti minutách s přehledem vydal na stoprocentní hodnocení. Ze začátku mě tenhle animáč opravdu chytil za pačesy a já sebou nechal dobrovolně třískat o zem. Padal jsem na hřbet smíchy a dokonce ukápla i ta slzice od řehtání. Jenže pak se projevila "nutnost" Disneyovské produkce: nacpat do příběhu maximum citového vydírání, přesně podle komerčně úspěšného vzorce "Zasměj se a Poplač si". Což mě jako diváka nebetyčně štve. Takže místo šílených eskapád uprchlého experimentu se začíná řešit rodinné pouto a velmi křehké vztahy. Zhruba od poloviny stopáže se dostanou ke slovu i infantilní žertíky a celá zábava šla (z mýho soukromýho pohledu) celkem do kopru. 65% ()

fishki 

všechny recenze uživatele

Chris Sanders a Dean DeBlois sa rezisersky debut naramne vydaril. Od zaciatku do konca je to velmi prijemna (aj rodinna) komedia s krasnou hudbou, perektnymi postavami, a vybornymi vychytavkami, hlavne tie postavy (afro-americky socialny pracovnik, ktory je "vsudepritomny", alebo ten typek, co sa opaluje, zaba...), ale najkrajsia je Lilo, do toho jej uzasneho hlasu som sa skoro zamiloval. A koniec nebol dlho moralizovany, co je v poslednej dobre prijemna zvlastnost pri rodinnych komediach. I ked to bolo viac-menej smutne, nez zabavne, mna to pobavilo, a velmi. ()

Reklama

Trustme 

všechny recenze uživatele

Tento trošku upozaděný tradičně kreslený animák z tvorby Disney Animation Studios se zjevuje v době, kdy začínají vládnout počítačově tvoření hrdinové. Přesto jde o jeden z nejlepších filmů z Disneyho stáje za posledních 12. let spolu s Mulan (1998) v kategorii kreslených filmů. Velmi zdařile je zde předveden výchovný element pro nepoddajné děti žijící v neúplné rodině. Scény soužití dvou sester jsou pojaty dokonaleji než v kdejakém hraném filmu a velmi dobře odpozorované tvůrci charakterů. Příběh kombinuje trampoty holčičky Lilo žijící ve svém bezelstném dětství a mimozemšťanské sci-fi v podobě vesmírného experimentu 626, který vypadá jako brutálnější verze mírumilovné koaly (Stitch). Jak je zvykem u Disneyho, tak i z poměrně banálního příběhu vysekává režie, dramaturgie a hudba vynikající podívanou pro nás MALÉ. ()

Faye 

všechny recenze uživatele

Lilo není žádná roztomilá holčička, je to pěkně umíněný spratek (jak už mladší sourozenci občas bývají) A Stitch (experiment 626) je podle mě zmutovaný fr. buldoček, protože „Jeho jediným instinktem je, zničit všechno, čeho se dotkne!“ a navíc se bojí vody. Ale teď vážně, velmi vtipná Disneyovka, kde se dá přehlédnout i mnohokrát opakované morální poučení, že „Rodina znamená, že nikdo není sám“. ()

Oralfabet 

všechny recenze uživatele

Dětská klasika, k níž jsem se po mnoha letech vrátil, protože jsem měl chuť na nějaký comfort watch, a taky jsem si říkal, že by bylo celkem vtipné, kdybych měl v hodnocených filmech po The Girl with the Dragon Tattoo, Evil Dead Rise a Possessor tuhle téměř nesnesitelně roztomilou disneyovku. Jako asi je to z velké části nostalgií, ale fakt mě to dojalo, svou nevinnou hravostí a nádhernou animací to může směle konkurovat Totorovi nebo Ponyo. Cobra Bubbles je cool as fuck a Lilina kolekce fotek tlustých lidí je trochu divná. 9/10 ()

Galerie (37)

Zajímavosti (6)

  • Produkcia filmu prebiehala vo filmových štúdiách Walt Disney Feature Animation na Floride. Oficiálne sa začala 5. augusta 1999 a skončila v máji 2001. (MikaelSVK)
  • Závěrečná honička byla kompletně změněná kvůli 11. září. Původně totiž hrdinové utíkali v letadle a prolétali skrze město. Ale v konečné verzi tvůrci změnili letadlo na vesmírnou loď a z města udělali hory. (Harroc)
  • V pokoji Nani visí plakát s Mulan, což je odkaz na předešlý film od Disneyho Legenda o Mulan (1998). (Mr.Critic)

Související novinky

Našla hraná verze Na vlásku Lociku?

Našla hraná verze Na vlásku Lociku?

13.08.2023

Studio Disney s hranými remaky svých ikonických pohádek v posledních letech nijak nezpomaluje, a kromě již oznámené Moany, Bambiho nebo Lilo & Stitche nás v budoucnu čeká také muzikál Na vlásku.… (více)

Hraný remake Jak vycvičit draka má obsazení

Hraný remake Jak vycvičit draka má obsazení

31.05.2023

Hraná adaptace animovaného hitu studia DreamWorks Animation Jak vycvičit draka konečně našla své lidské představitele. Oba herci pak údajně byli vybráni i proto, že by se mohli v sérii zdržet i na… (více)

Zemřel David Ogden Stiers z MASHe

Zemřel David Ogden Stiers z MASHe

04.03.2018

Major Charles Winchester III už není mezi námi. Jeho představitel David Ogden Stiers totiž ve věku 75 let zemřel ve svém domě v Oregonu. Stierse určitě znáte ze seriálu MASH, kde od 6. série ztvárnil… (více)

Reklama

Reklama