Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Hrdinou fantastického příběhu je Al Simmons, špičkový zabiják ve službách vládní agentury A-6, který se rozhodl odejít do výslužby, protože už měl dost zabíjení. Jeho šéf Jason Wynn, který se hodlá stát nejbohatším mužem světa pomocí smrtelně nebezpečného viru Heat-16, však má jiné plány. Při poslední akci ho zákeřně postřelí a upálí v troskách továrny na biologické zbraně, kterou měl Al vyhodit do vzduchu. Ocitne se v pekle, kde v zoufalství přistoupí na návrh pekelníka Malebolgii, že se postaví do čela jeho armády v boji proti nebeským silám. To mu umožní, aby se po pěti letech opět vrátil na Zemi i když ne jako člověk, nýbrž děsivé popálené monstrum. Na Zemi ho čeká zklamání, protože jeho žena mu nezůstala věrná, ale provdala se za jeho nejlepšího přítele Terryho, a také další pekelníkův přisluhovač - Violator, vystupující v podobě nechutného a tlustého klauna. Právě on má na starosti všechny pozemské operace Malebogliova plánu a je to také on, komu slouží Jason Wynn. Spawn se chce pomstít Wynnovi, ale postupně si uvědomuje, že zlo se ukrývá úplně někde jinde. Spojí se s tajemným Cogliostrem, který už pět set let bojuje proti pekelným silám. Ten naučí Spawna zacházet s jeho zázračným krunýřem a také ho varuje před podrazy Violatora a jeho pekelného pána. Společně se pokusí zbavit svět nebezpečí Heat 16 a nakonec se postavit samotnému peklu v boji o život lidské rasy. (oficiální text distributora)

(více)

Diskuze

BloodyBeast

BloodyBeast (hodnocení, recenze)

Skvělý soundtrack a skvělý Violator. To co podle mě absolutně nejvíce kazí Spawna je ta jeho hrozná béčkovost, ať už triků a nebo hrozného scénáře a nebo nudných postav (kromě Violatora) kdyby někdo natočil někdy remake a natočil ho vážně a na úrovni, tak by z toho vzniklo určitě něco neobyčejného a dobrého. Hold prostě ta béčkovost, fakt hodně škodí tomuhle filmu. :-(

Uživatel BloodyBeast smazal svůj příspěvek.

Zdenek...

Zdenek... (hodnocení, recenze)

Reknu k tomu jen asi...    hroze zpracovany, amatersky masky  a takovy celi nemastny neslany. Jeden z mala filmu na ktery uz nikdy koukat nebudu.

kj-x

kj-x (hodnocení, recenze)

boze tem pocitacovym trikum jsem se musel smat a celkove to byla jedna velka p....

baldr

baldr (hodnocení, recenze)

Spawn se mi fakt líbil hlavně Klaun a ty jeho báječný hlášky Hemír z jumigumy,sultán smaženkova.Pro mě to byla docela slušná komedia.A Michael Jai White se opravdu vytáhl blahololopřeju k 5 bodíkům.

play@peace

play@peace (hodnocení, recenze)

Další komiks, který by si zasloužil důstojné filmové zpracování což toto rozhodně není...

pit2000

pit2000 (hodnocení, recenze)

dobry sountrack, super tucko, najprv to bol odpad, ale postupne som menil nazor, na danu dobu perfektne triky

 (hodnocení, recenze)

Jsem celkem fanda comicsovych předloh, i když zfilmovat se jich podařilo jen hodně málo...Ale cop je tohle? Spawn jako ochrance dětí a milovník malých uštěkaných podvraťáku. Co to má být? Spawn je drsnej vyvrženec pekla kterej poznal že nebude stat na straně sírou smrdících monster ale stoupne si na vlastni stranu plnou krve,nasili,děsivě mystické atmosféry s občasným humorem...A Leguizmo? Sorry ale tahle role mu fakt nesedla...Obtloustlej manik co olizuje ženskou pul metrovym jazykem a pojida červy namočený v majonéze..Ten má od spawnovskýho Klauna hodně daleko...Trikové provedení není na svou dobu vůbec špatné,a i občas ta bojova scena dobra se vyskytne ale celekm to pokulhava na větě typu "Já nejsem víctivizer ani vapolizer ani vibrator..Ja jsem Violator." nebo "Pusť mýho psa ty zmetku z pekla."

horor2

horor2 (hodnocení, recenze)

"Koukni,čokoláda" nebo "Mokráč"...hlášky,kterýma nás baví John Leguizamo se fakt povedly :-) Komiks někde ještě určitě mám a myslím si,že filmové zpracování vyšlo! Kéž by se udělala aj dvojka!!

Související novinky

Nový Spawn v roce 2025

Nový Spawn v roce 2025

02.10.2023

Jedna z nejskloňovanějších komiksových postav vůbec, Spawn Todda McFarlanea, se dodnes kupodivu dočkala pouze jedné hrané adaptace s Michaelem Jai Whitem z roku 1997 a jednoho animovaného seriálu z… (více)

Jamie Foxx si zahraje Spawna

Jamie Foxx si zahraje Spawna

30.05.2018

Comicsový tvůrce Todd McFarlane opravdu natočí reboot Spawna. Jeho brutální antihrdina se podíval do kin už v roce 1997, teď ho ale čeká velký comeback, v němž si zahraje Jamie Foxx. Jak možná víte,… (více)

Souboj akčních velikánů

Souboj akčních velikánů

11.01.2008

Tak tohle je stoprocentní kachna, a i kdyby náhodou ne, sotva se někdy podobný projekt dočká realizace. Zní to však natolik zábavně, že se s vámi o tu představu musíme podělit. Co napsat na úvod?… (více)

Reklama

Reklama