Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Byl to čas hrdinů. Dobrá, skoro hrdinů. Ach, jak silní a chlapští byli tehdejší muži. Muži, kteří dovedli rozbít tábor a pak zjišťovat, kdo jej rozbil více. Muži, kteří dovedli trefit divoké peřeje, když ve skutečnosti mířili na někoho, kdo stojí na břehu vedle velké špičaté skály. Muži, kteří si mohou být jisti, že když volá dobrodružství, má určitě špatné číslo... (Warner Home Video CZ)

(více)

Recenze (76)

Fat'Fatal 

všechny recenze uživatele

Po Jen blázni spěchají jsem čekal obvyklý nářez gagů a tváří Matthew Perryho, ale s podivem musím konstatovat, že film stojí na Chris Farleym, jeho hlase a jeho pitvoření se. Perry tu hraje "pouze" druhé housle, navíc mi v téhle roli vůbec neseděl. Příběh mne nikterak nezaujal, happy end byl očekávaný a nástrahy také. Takže za co dvě hvězdičky? No, Perrymu tenhle "úlet" odpouštím; dobrý byl konec (staří ninja indiáni), cesta Chrise za orlím vejcem a Chrisovo holení, stříhání a mytí. // Viděl jsem v originálním znění s titulky. ()

z17 

všechny recenze uživatele

Úžasný námet s prepracovaným scenárom v kombinácii s fenomenálnym Chrisom Farleyom, to je značka prvotriednej kvality. Veľmi ma potešil kvalitný český dabing. Veľa nápaditých vtipov a scén, rozmanitá výprava i nečakaná zápletka so zaujímavým riešením. Veľmi komické mi pripadalo, ako sa Edwards (Matthew Perry) snažil učiť nevzdelaného "burana" Hunta (Chris Farley) abecedu. Je to jedinečný film a podľa mňa určite najlepší z tvorby Guesta. ()

Reklama

Carter21 

všechny recenze uživatele

Velmi příjemná oddechová komedie stojící především na dalším výborném výkonu Chrise Farleye. Na úsvitu Spojených Státu se skupina lůzeru pokouší přiživit na slávě průkopníku Lewise a Clarka a pokouší se jako první objevit cestu k Tichému oceánu. Jenže skupina vedena nevýrazným objevitelem Lesliem (M.Perry),neschopným zálesákem Huntem (Ch.Farley) a francouzským tlumočníkem Fontenotem (E.Levy), jenž indianske jazyky příliš neovláda, jdou na cestě přes kontinent z jednoho neuvěřitelného prušvihu do druhého. Dostal mě ten smolař co během výpravy přišel o ucho, medvěd mu utrhl nohu a ještě ho několikrát střelili ale přesto se s ostatnimi dopajdal do cíle a pak to jak nesli ty přestarle indiánske válečníky do bitvy. PS : Shaquinna v podání Lisy Barbuscia je tou nejkrásnější indiánkou v dějinách filmu. ()

Gimli 

všechny recenze uživatele

Docela příjemné překvapení. Ze zdánlivě naprosté kraviny se vyklubala slušná komedie plná absurdních situací, v nichž se hrdinové neustále ocitají. A ačkoli to místy mělo náběhy k trapnému humoru Scary Movie 2 nebo Epic Movie, naštěstí se to vždy udrželo na uzdě a spíš se to překvapivě stočilo jinam. Dokonce ani Matthew Perry, kterého jinak než Chandlera moc nemusím, tady výborně zapadl. Rozhodně stojí za vidění. ()

lamps 

všechny recenze uživatele

Vynikající, neprávem podceňovaná komedie. Co si na ní především cením, že za těch 90 minut se ani jednou nevydá tou vyloženě trapnou cestou, a naopak vždy vyrukuje s nějakým bláznivým a zaručeně úderným nápadem. Chris Farley a Matthew Perry si krásně sedli, skvěle se doplňují a bez větších problémů přebírají otěže příběhu ve chvíli, kdy scénáři už vyloženě dochází dech. 5* nedávám jen proto, že by to urazilo celou řadu dosti inteligentnějších komedií....))... "Bizoni jsou blízko. - To jsi poznal jen z toho trusu? - Ne, támhle vidím celý stádo." ()

Galerie (15)

Zajímavosti (7)

  • I poté, co Guy Fontenot (Eugene Levy) Bidwellovi (David Packer) ukousne jeho ucho, je možno jej po zbytek filmu přesto vidět. (Conspi)
  • O použití modelové figuríny se lze na vlastní oči přesvědčit ve scéně, kdy je Bidwellovo (David Packer) tělo násilým taženo z kempu běsnícím medvědem. (Conspi)
  • Závěsného mikrofonu v levém horním rohu obrazovky je možno si povšimnout během Edwardsovi (Matthew Perry) resuscitace Huntem (Chris Farley) na vrcholku skalistého hřebenu. (Conspi)

Reklama

Reklama