Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Byl to čas hrdinů. Dobrá, skoro hrdinů. Ach, jak silní a chlapští byli tehdejší muži. Muži, kteří dovedli rozbít tábor a pak zjišťovat, kdo jej rozbil více. Muži, kteří dovedli trefit divoké peřeje, když ve skutečnosti mířili na někoho, kdo stojí na břehu vedle velké špičaté skály. Muži, kteří si mohou být jisti, že když volá dobrodružství, má určitě špatné číslo... (Warner Home Video CZ)

(více)

Recenze (76)

Tom Hardy 

všechny recenze uživatele

Chris Farley je (jak by klasik řekl) naprosto k popukání. Perry nevybočuje z Přátelského stínu, ale to vůbec nevadí. Některé vtipy jsou laciné, ale mnohé i geniální. Neprávem zatracovaná komedie... ()

Radyo 

všechny recenze uživatele

Matthew Perry tady sice předvádí vpodstatě "jenom" historickou variaci na Chandlera, ale snad právě proto jde o zábavnou podívanou s docela vtipným scénářem, která diváka nebude unavovat žádnými intelektuálními výlevy a naopak jej jen a pouze bude bavit. ()

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Po většinu stopáže to pluje v poklidných vodách čiré průměrnosti a jediné co občas vytrhne z letargie je pár neskutečně trapných fórků a pár (doslova) zcela skvělých gagů. ()

tron 

všechny recenze uživatele

„V tých strašných miestach žijú Indiáni, ktorí vám primitívne vyrobenou lyžicou vytiahnú mozog z otvorenej lebky.“- „A vy ste to videli na vlastné oči, pane?“ – „Videl som tú lyžicu.“ Veľké prekvapenie. V čase premiéry, kedy sa do našej domácnosti dostal prvý videorekordér, som sa tejto snímke rád vyhol, ako ale vidím, zbytočne. Ak sa vám páčil GEORGE, KRÁĽ DŽUNGLE, neváhajte. O scenár a herecké výkony tu príliš nezavadíte, ale nemusíme ani porovnávať s neskoršou príšernou chanovkou CESTA OKOLO SVETA ZA 80 DNÍ, aby sme zistili, ako má vyzerať dobrodružná taľafatka. Dej sa obmedzil v podstate len na sériu pozvoľna pospájaných vtipov, z nich niektoré príliš nefungujú (stará indiánska svorka), zato niektoré svojou bizarnosťou, bláznivosťou a absurditou dosahujú takmer k Monty Python (škrupina, schody vytesané do útesu). Veľmi sa mi to ľúbilo. ()

Gimli 

všechny recenze uživatele

Docela příjemné překvapení. Ze zdánlivě naprosté kraviny se vyklubala slušná komedie plná absurdních situací, v nichž se hrdinové neustále ocitají. A ačkoli to místy mělo náběhy k trapnému humoru Scary Movie 2 nebo Epic Movie, naštěstí se to vždy udrželo na uzdě a spíš se to překvapivě stočilo jinam. Dokonce ani Matthew Perry, kterého jinak než Chandlera moc nemusím, tady výborně zapadl. Rozhodně stojí za vidění. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

Na základní škole jsem se dozvěděl leccos o plžích, gravitačním zrychlení a 9. sjezdu KSČ, ale informace o expedici Meriwethera Lewise a Williama Clarka mi byly zatajeny. Proto nejsem překvapen, že jsem se nic nedozvěděl ani o konkurenční výpravě Leslie Edwardse. Naštěstí se ke mně dostal tento historický skvost, který mi objasnil to, kdo vlastně vyhrál, jak se kradou orlí vejce a že pro skutečného dobrodruha není vodopád důvodem k vystupování z lodi. Taky mi ukázal indiánku, se kterou bych byl ochoten sdílet vigvam a ten zbytek bych si dovolil označit za sympatický, lehce zábavný průměr. ()

choze 

všechny recenze uživatele

Typická farleyovka, zajímavá jen tím, že je poslední, Farley zemřel ještě před premiérou. Od srdce jsem se zasmál jen scéně fackování se s Bláznivým krocanem. Matthew Perry je fajn. ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Aj takýmto filmom dávam niekedy priestor a potom som obzvlášť rád, keď sa to oplatí. Je to presne to, čo sa dá od bláznivej komédie čakať. Šialený humor nezachádza až do úplného absurdu a zase tie klišovité scény s pokusom o nejaký scenár nezachádzajú tiež do úplnej absurdity. Perry ušiel, ale ksicht Chandlera mu ostane asi navždy. 65%. ()

Trellíno 

všechny recenze uživatele

Skvělá komedie o bláznivé výpravě napříč USA. Mathew Perry je sice trošku prkenný, ale vše vrchovatě vynahrazuje nebožtík Chris Farley, který toho sice moc za svůj život neodehrál a přesto si mě svým živelným humorem naprosto získal. Sice už jsem to v jednom komentáři zmiňoval, ale je ho opravdu obrovská škoda. ()

lamps 

všechny recenze uživatele

Vynikající, neprávem podceňovaná komedie. Co si na ní především cením, že za těch 90 minut se ani jednou nevydá tou vyloženě trapnou cestou, a naopak vždy vyrukuje s nějakým bláznivým a zaručeně úderným nápadem. Chris Farley a Matthew Perry si krásně sedli, skvěle se doplňují a bez větších problémů přebírají otěže příběhu ve chvíli, kdy scénáři už vyloženě dochází dech. 5* nedávám jen proto, že by to urazilo celou řadu dosti inteligentnějších komedií....))... "Bizoni jsou blízko. - To jsi poznal jen z toho trusu? - Ne, támhle vidím celý stádo." ()

Pepinec 

všechny recenze uživatele

Nazvat tohle blbostí je snad až urážkou krásného slova blbost. Propůjčil jsem si jednu z mnoha Chandlerových glos, protože právě pouto k téhle postavě je tím jediným, co vás může udržet v sedle. ()

salahadin 

všechny recenze uživatele

Představte si ty neulítlejší fórky vecpané do 90 min plus ty nejméně inteligentní homo sapiens + jednoho tlouštíka, kterého doma mít fakt nechcete a jednoho z Přátel a - máte komedii. Když se ale zamyslím, smál jsem se spíš z šoku než vyloženě vtipům. ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Milá komedie s prvky parodie s navrch dobrými herci. Zesnulý Chris Farley a Matthew Perry film dost táhnou a mají cit pro přesně načasovanou komiku. Farley byl navíc komik s živelnou komikou, který i z nevtipného udělal srandu až se dá uchechtnout jeho stylu podání. Mile působí i Perry, který mu zdatně sekunduje. Film asi navíc neměl než si střílet z indiánů a sršet vtipnými momenty. Mohl by působit obyčejně, ale režisér Christopher Guest se blýskl solidní režií, která z filmu dělá dobrou taškařici. Příběh dvou dobrodruhů je natočený v epizodním balení a nějaký souvislý děj by možná byl záhodný. Na 90 minut se lze zabavit velmi obstojně. 60% ()

Frajer42 odpad!

všechny recenze uživatele

Málem hrdinové je další komedie, která není ani málem vtipná, což vyvrací její zařazení mezi komedie. Nevíc se jedná o naprosto čistou nudu, která trvá téměř 90 minut. Je to film o idiotech pro idioty. Ostatním nemá co nabídbout. Tento humor zdá se mi poněkud nešťastným. Lepší odpádek. ()

Pegas1632 

všechny recenze uživatele

Říkejte si kdo chcete co chcete, mě to prostě baví. Nečekejte dějové zvraty ani excelentní herecké výkony. čekejte gegy, hlášky, vtipné situace.Je to tak blby, až je to dobrý :) ()

Reklama

Reklama