Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Byl to čas hrdinů. Dobrá, skoro hrdinů. Ach, jak silní a chlapští byli tehdejší muži. Muži, kteří dovedli rozbít tábor a pak zjišťovat, kdo jej rozbil více. Muži, kteří dovedli trefit divoké peřeje, když ve skutečnosti mířili na někoho, kdo stojí na břehu vedle velké špičaté skály. Muži, kteří si mohou být jisti, že když volá dobrodružství, má určitě špatné číslo... (Warner Home Video CZ)

(více)

Recenze (76)

Jarsey 

všechny recenze uživatele

Viděla jsme ten film předtím, než jsem začala sledovat Přátele. Proto nyní už mám pocit, že si Chandler odskočil z New Yorku, vycestoval v čase, aby se účastnil výpravy k Tichému oceánu. Perry asi nic jiného než Chandlera neumí zahrát. Každá z postav je něčím zajímavá, v podstatě se nesetkáte se stejnými lidmi, vzájemně se doplňují, i když některé vtípky jsou trochu ostřejší a osobně bych se bez nich obešla. Ale celkově mám ten film ráda, je to pro mě tak trochu citová záležitost, pro odpočinkový večer ideální. ()

filmmovier 

všechny recenze uživatele

Skvělá historická dobrodružná komedie se skvělou zápletku. Matthew Perry je komediální klasik a o Chrisi Farleym by se dalo říct totéž a tak, když jsou spolu, jistě se nedalo nic pokazit. Scénář je fakt vtipný, gagy zábavné, postavy správně ztřeštěné, krajina nádherná a tyhle závody k cíli já prostě můžu. A ve finále je tohle téma dotaženo k dokonalosti. Veliká spokojenost. Nejlepší role Perryho mimo Přátele. Nejspíš jsem objevil svou novou klasiku. ()

Reklama

tron 

všechny recenze uživatele

„V tých strašných miestach žijú Indiáni, ktorí vám primitívne vyrobenou lyžicou vytiahnú mozog z otvorenej lebky.“- „A vy ste to videli na vlastné oči, pane?“ – „Videl som tú lyžicu.“ Veľké prekvapenie. V čase premiéry, kedy sa do našej domácnosti dostal prvý videorekordér, som sa tejto snímke rád vyhol, ako ale vidím, zbytočne. Ak sa vám páčil GEORGE, KRÁĽ DŽUNGLE, neváhajte. O scenár a herecké výkony tu príliš nezavadíte, ale nemusíme ani porovnávať s neskoršou príšernou chanovkou CESTA OKOLO SVETA ZA 80 DNÍ, aby sme zistili, ako má vyzerať dobrodružná taľafatka. Dej sa obmedzil v podstate len na sériu pozvoľna pospájaných vtipov, z nich niektoré príliš nefungujú (stará indiánska svorka), zato niektoré svojou bizarnosťou, bláznivosťou a absurditou dosahujú takmer k Monty Python (škrupina, schody vytesané do útesu). Veľmi sa mi to ľúbilo. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

Na základní škole jsem se dozvěděl leccos o plžích, gravitačním zrychlení a 9. sjezdu KSČ, ale informace o expedici Meriwethera Lewise a Williama Clarka mi byly zatajeny. Proto nejsem překvapen, že jsem se nic nedozvěděl ani o konkurenční výpravě Leslie Edwardse. Naštěstí se ke mně dostal tento historický skvost, který mi objasnil to, kdo vlastně vyhrál, jak se kradou orlí vejce a že pro skutečného dobrodruha není vodopád důvodem k vystupování z lodi. Taky mi ukázal indiánku, se kterou bych byl ochoten sdílet vigvam a ten zbytek bych si dovolil označit za sympatický, lehce zábavný průměr. ()

Carter21 

všechny recenze uživatele

Velmi příjemná oddechová komedie stojící především na dalším výborném výkonu Chrise Farleye. Na úsvitu Spojených Státu se skupina lůzeru pokouší přiživit na slávě průkopníku Lewise a Clarka a pokouší se jako první objevit cestu k Tichému oceánu. Jenže skupina vedena nevýrazným objevitelem Lesliem (M.Perry),neschopným zálesákem Huntem (Ch.Farley) a francouzským tlumočníkem Fontenotem (E.Levy), jenž indianske jazyky příliš neovláda, jdou na cestě přes kontinent z jednoho neuvěřitelného prušvihu do druhého. Dostal mě ten smolař co během výpravy přišel o ucho, medvěd mu utrhl nohu a ještě ho několikrát střelili ale přesto se s ostatnimi dopajdal do cíle a pak to jak nesli ty přestarle indiánske válečníky do bitvy. PS : Shaquinna v podání Lisy Barbuscia je tou nejkrásnější indiánkou v dějinách filmu. ()

Galerie (15)

Zajímavosti (7)

  • Závěsného mikrofonu v levém horním rohu obrazovky je možno si povšimnout během Edwardsovi (Matthew Perry) resuscitace Huntem (Chris Farley) na vrcholku skalistého hřebenu. (Conspi)
  • I poté, co Guy Fontenot (Eugene Levy) Bidwellovi (David Packer) ukousne jeho ucho, je možno jej po zbytek filmu přesto vidět. (Conspi)
  • O použití modelové figuríny se lze na vlastní oči přesvědčit ve scéně, kdy je Bidwellovo (David Packer) tělo násilým taženo z kempu běsnícím medvědem. (Conspi)

Reklama

Reklama