Reklama

Reklama

Prci, prci, prcičky

  • USA American Pie (více)
Trailer

Obsahy(1)

Středoškoláci Jim, Oz, Kevin a Finch vyrážejí na mejdan ke spolužákovi Stiflerovi. Na večírku je spousta pěkných holek a kluci věří, že se jim podaří některou sbalit a zažít s ní první sexuální zkušenost. Jimovi se líbí vnadná výměnná studentka z Česka Nadia, Oz má v plánu užít si s půvabnou vysokoškolačkou a Finch doufá, že potká tu pravou. Kevin vyráží na večírek se svou přítelkyní Vicky, která se nebrání uspokojit ho, na opravdový sex s ní ale zatím nedošlo. Na večírek se snaží dostat i šprti ze školní kapely, jejich vstup je ale zamítnut. Přestože se kluci snaží, během večera všechny jejich plány zkrachují a ráno jsou všichni čtyři stále panicové – na rozdíl od ohyzdného spolužáka Shermana. Kluci jsou zoufalí a naštvaní, nechápou, co dělají špatně. Pak přichází Kevin se zajímavým nápadem – kluci musejí sami sobě slíbit, že do maturity zažijí první sexuální zkušenost; nemohou připustit, aby nastoupili na vysokou jako panicové... (TV Prima)

(více)

Recenze (865)

igi B. 

všechny recenze uživatele

Ono samozřejmě nejde o to, zda je to lechtivé, nebo pikantní, nebo oplzlé - ono je to blbé a toporné... Stačilo vidět chvíli v naší tívý - okořeněněné nemožně upoceným dabingem našich báječných českých "umělců". Fakt nevím, proč ta jedna hvězda, snad jen, že hodnocení jako Odpad si nechávám na opravdové zločiny proti kultuře a zdravému rozumu... Nechci soudit a urážet, ale musím to říct. Pět hvězd tomuto výpotku může dát jen debil (viz. slovník cizích slov). ()

Mr.Apache 

všechny recenze uživatele

Čekal jsem něco mnohem horšího, takže nakonec vlastně příjemné překvapení. Co je na tom filmu skutečně dementní, je jeho český název. ()

Melies 

všechny recenze uživatele

5 / 10 Klasická komerčná srandička, ktorá na jednej strane síce pomerne presne vystihuje myšlienkové pochody pubertálnej mládeže, no na strane druhej ich prezentuje v tak preexponovanej, nadnesenej a nereálnej forme, že to môže u naivnejších (a mladších) jedincov vyvolať veľmi nepríjemný pocit menejcennosti - dvadsaťroční herci hrajúci osemnásťročných panicov (fakt povzbudivá predstava), jedna nadržaná krásavica strieda druhú a všetko, čo im stačí ku šťastiu, je pár sladučkých slov (ach áno, presne takto to funguje). Navyše, po vete "Vykuř mi ho, krásko!" by nenasledoval milý úsmev a dobrá rada do života, ale opovrhujúca grimasa a kopanec do rozkroku. Určite to neskúšajte! ()

Skejpr 

všechny recenze uživatele

Poprávu kultovmí záležitost, která nastavila laťku, kterou se od té doby snad nikomu nepodařilo nějak důstojně překonat... ()

Pumiiix 

všechny recenze uživatele

První a také nejlepší díl celé již myslím šestidílné série American Pie. Spousta kultovních scén a kultovních hlášek, myslím, že stačí zmínit Jima a jablečný koláč nebo ,,MCBP,, ;-) Škoda, že se z prciček stala taková dojná kráva a tím pádem šla kvalita každým dílem dolů (viděl jsem 5dílu). Spousta sympatických ,,teen,, lidiček – Seann William Scott (,,stívmajster,,-rozhodně nejlepší postava), Jason Biggs, Shannon Elizabeth (oh naďa), Tara Raid atd. a vlastně také Eugene Levy, který prokázal asi největší věrnost a táhl to s celou sérii nejdál ze všech… ()

M.a.t.t. 

všechny recenze uživatele

Aj keď je to svojim spôsobom klasika, ktorú si hocikedy rád pozriem znova (to platí pri celej trilógii, zvyšné video-pokračovania ignorujem), stále sa nemôžem zbaviť dojmu, že ide len o ľahko nadpriemerný tínjedžerský film z ktorého niečo viac spravila až tá hromada fekálnych komédií, ktoré prišli po ňom. ()

flanker.27 

všechny recenze uživatele

Jeden z mála filmů, u kterého se rozcházím s většinou svých oblíbenců. Mně se to totiž líbilo. Ono totiž přes řeči o zasunutí a tak dále totiž nakonec stejně vítězí láska, tak co, romantika není jen vznešené hledění do očí. Je ovšem třeba pochopit, že v době uvedení filmu jsem procházel stejným obdobím jako jeho hrdinové a i já jsem nakonec našel dívku svého srdce. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Na průkopníka mezi teen komediemi řešícími obtížnost prvního zásunu jsem se podíval s odstupem času a mohl si všímat drobných detailů. Biggsovy snahy napodobovat Sandlera, zábavně neobratných improvizací Eugena Levyho, štěku členů Blink 182 či ultimátního hovadství Stevea Stiflera. V hodnocení budu shovívavý, protože na téma „ztráta důstojnosti za účelem ztráty panictví“ se v dalších letech objevila spousta fekáliemi zalitých selhání, které postavily tohle obcování se sladkým pečivem do jiného světla.. ()

Tuxedo 

všechny recenze uživatele

Možná bych nebyl tak shovívavý, kdybych neviděl teenagerovské komedie, které po tomto filmu následovaly. Ve srovnání s nimi je toto vrchol žánru. ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Super pobavujúca, nechutná, brutálna, crazy ale hlavne vtipná teen - komédia. Musím teda však podotknúť, že nič moc pre hlboko zmýšľajúcich. Scéna so sperma - pivom je fakt nechutná. Síce je to všetko komerčne dosť nafúknuté, ale zato náramne pobaví, doporučujem pozrieť na párty, chatách a podobných žúroch, aj keď to už videl asi každý. 80%. ()

StarsFan 

všechny recenze uživatele

Je to jenom ulítlej teenagerovskej film a já nemám ráda ulítlý teenagerovský filmy. Na druhou stranu tenhle je aspoň chvílema vtipnej a řadí se k tomu nejlepšímu, co jsem v tomhle žánru zatím viděla. ()

ScreamJay 

všechny recenze uživatele

Stejně jako kdysi Vřískot rozpoutal vlnu teenagerských vyvražďovaček, tak Prcičky rozpoutaly tvůrčí běsnění na téma teenage komedie. Udaly základní znaky, teda narážky na sex, humusárnost, úderný a leckdy dvouznačný humor, mladé herecké tváře a většinou svižnou a říznou muziku. A právě tohle všechno dělá z řadové komedie o jedné nezvyklé domluvě komedii průkopnickou. Scénář? Nevim koho by napadlo rozdávat si to s jablečným koláčem, ale ať je to sebevíc uhozený, pořád je to komedie ze života. Mejdany, poblázněný hormony a kupa mnohdy už kultovních hlášek. Herci? Tehdy je skoro nikdo neznal, ale teď je z Biggse, Scotta, Reidové či Meny Suvari hollywoodská smetánka. A Eugene Levy? To je kultovní postava sama za sebe. Dabing jí nařezal jako matka neposlušnýmu dítěti, ale v původní verzi je nepřekonatelný. Muzika? Punková jízda od Blinků a dalších se k filmu hodí jako lodičky k modelkám. Celkově je to fekálně vyvážené, ejakuálně promyšlené a úderně vtipné. Takže proč za 4? Jednak kvůli prvnímu řádky. Chtě, nechtě, tohle je start nového typu komedií (a nesouhlasím až tak s názorem, že tou první teenagerkou bylo Něco na té Mary je). Není to pro každýho, ale mě to sedí. ()

Kaka 

všechny recenze uživatele

První díl má oproti dalším pokračováním ještě relativně solidní úroveň a pár scén je skutečně vtipných. Dějově se samozřejmě jedná o naprostý žánrový standard. Postavy jsou ploché a předvídatelné a sled scén je jedno velké klišé. Přesto se to díky relativně krátké stopáži dá v klidu přežít. Vodu příjemně čeří Sean Williams Scott se svými výtečnými hláškami. Na druhé straně mně velice zaujala Tara Reid a Mena Suvari. Žádná bomba to není, ale v rámci žánru se jedná o relativně solidní projekt. Další díly jsou už víceménně zbytečné. ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele

K mému dospívání neodmyslitelně patří jedna nezapomenutelná trilogie,která mě v mnohém obohatila - Prcičky. Jednička to vše odstartovala a doteď je to pro mě právě jednička nezapomenutelná klasika. Vtípky, co hlavní parta vymýšlí jsou nestárnoucí a jednotlivé gagy stejně vtipné i dnes. A kdo by nechtěl znát někoho takového jako je Steve Stifler? Nezapomenutelný soundtrack navíc později definoval i můj hudební vkus, takže mám k sérii opravdu velmi vřelý vztah...100% ()

Radko odpad!

všechny recenze uživatele

Prcnúť si a zaradiť sa tak spokojne do spoločnosti. Vyrástli a splodili tam potomka aj rodičia. Kolobeh sa opakuje. To je hlavný motív a poučenie. Vychodiť strednú školu je nevyhnutné na uskutočnenie prvého sexu. Iniciačný rituál dospievania - súlož/ zbavenie sa panictva - sa viaže na maturitu. Dosť sa hovorí o ďalšom štúdiu na výške. Vidieť tiež interiéry domov a chát spolužiakov. Rozľahlé priestory, načančané izby, každý býva v dome a má auto. Rodičia majú pochopenie pre sexuálne potreby potomkov. Kupujú im napríklad Hustlera a iné pornomagazíny s presahom. Synovia a dcéry sú mravopočestní, frajerov si navzájom nepreberajú. Vtipy sú jalové a vykastrované, zhruba v línii predchádzajúceho opisu. Zvažoval som hviezdičku, no tu naozaj nebolo za čo. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Má to své mouchy, ale po American Pie přišla jedna velká díra a nejedna laciná křeč - korunovaná tím, že i u nás si kdejaký amatér usmyslel, že teenagerovská komedie je slušný business. Scénárista Adam Herz byl u všech tří úvodních dílů série, zřejmě netušil, jak velkou vlnu napodobovatelů rozpoutal, nicméně naštěstí leccos pochopil, takže díky tomu je jednička vtipná, svěží i roztomilá. Takže už jen v porovnání například s tuzemským „Panicem" buďme za úderný a místy inteligentní humor bratrů Weitzových jenom rádi. ()

Související novinky

Nové Prci, prci, prcičky jsou na cestě

Nové Prci, prci, prcičky jsou na cestě

04.10.2022

Herečka a režisérka Sujata Day (Definition Please) byla najata, aby napsala scénář k rebootu kultovní americké komedie Prci, prci, prcičky. Film si objednalo studio Universal, které sérii produkuje… (více)

A režírovat bude...

A režírovat bude...

26.04.2009

Catherine Hardwicke, Chris Weitz a... David Slade?! Cože?! Po „nějaké ženské“ a režisérovi Prciček a Zlatého kompasu nekompromisní tvůrce V pasti a 30 dní dlouhé noci, který nemá problém nějakému… (více)

Když si někdo koleduje o „odpad“

Když si někdo koleduje o „odpad“

24.08.2008

Direct-to-DVD. Zní to jako nadávka, že? A většinou zaslouženě. Hollywoodská studia už dávno zjistila, že DVD (resp. blu-ray) trh je pro ně zlatým dolem. Zisky z prodeje na „plackách“ dosahují… (více)

Reklama

Reklama