Reklama

Reklama

Prci, prci, prcičky

  • USA American Pie (více)
Trailer

Obsahy(1)

Středoškoláci Jim, Oz, Kevin a Finch vyrážejí na mejdan ke spolužákovi Stiflerovi. Na večírku je spousta pěkných holek a kluci věří, že se jim podaří některou sbalit a zažít s ní první sexuální zkušenost. Jimovi se líbí vnadná výměnná studentka z Česka Nadia, Oz má v plánu užít si s půvabnou vysokoškolačkou a Finch doufá, že potká tu pravou. Kevin vyráží na večírek se svou přítelkyní Vicky, která se nebrání uspokojit ho, na opravdový sex s ní ale zatím nedošlo. Na večírek se snaží dostat i šprti ze školní kapely, jejich vstup je ale zamítnut. Přestože se kluci snaží, během večera všechny jejich plány zkrachují a ráno jsou všichni čtyři stále panicové – na rozdíl od ohyzdného spolužáka Shermana. Kluci jsou zoufalí a naštvaní, nechápou, co dělají špatně. Pak přichází Kevin se zajímavým nápadem – kluci musejí sami sobě slíbit, že do maturity zažijí první sexuální zkušenost; nemohou připustit, aby nastoupili na vysokou jako panicové... (TV Prima)

(více)

Recenze (865)

Lacike 

všechny recenze uživatele

Tak ešte nie som taký starý chren a dokážem si aj dnes užiť kvalitnú teenage komédiu v ktorej ide hlavne o to, aby štyria kamaráti konečne prvýkrát zasunuli. Narozdiel od mnohých napodobnenín, s ktorými sa po úspechu American Pie roztrhlo vrece, tu nejde len nechutnosti ale má to aj funkčný príbeh. Línie celej party sa pekne postupne vyvíjajú a perfektne vyústia. Ako romantikovi sa mi najviac páči tá Ozova s mladou Menou Suvari, ktorú som vtedy úplne žral a stále pôsobí neskutočne roztomilo. Na druhom mieste ma baví Jim a jeho jeden trapas za druhým. Paradoxne sú najvtipnejšie rozhovory s jeho otcom, ktorý všetky tie kecy zvláda s kamenným výrazom. Jime, išiel som náhodou okolo s taškou plnou porna, tak si poďme pokecať o sexe. :) Na treťom mieste z party je u mňa magor Finch a na konci romantik Kevin, ktorého línia je síce pekná, ale málo vtipná. Komediálnym korením, bez ktorého by táto séria bola polovičná, je samozrejme Stifler. Taký ten detail, že si pri pití piva v závere dáva pozor na to, čo je v pohári, pobaví. Vidno, že tvorcovia tohto filmu mysleli na každý detail a tak sa tu nájde kopa vedľajších postavičiek, ktoré sa zaryjú do pamäti. Napríklad uctievači MCBP, čo v nezmyselnom CZ redabingu preložili ako MCCHŠ (matka co chci šukat). Pôvodný CZ dabing je fakt geniálny a vôbec nešetrí tvrdými nadávkami a aj keď redabing vo veľkej miere dodržal pôvodné hlášky a obsadenie, tak už bolo cítiť, že všetci idú na pol plynu. Čechov a aj nás Slovákov celkom potešila akože česká postava a Shannon Elizabeth predviedla naplno svoje herecké umenie. Vtipne pôsobí stará technika. Doslova muzeálne počítače a trhané kockované video cez internet. No hej, to bola v tej dobe realita. American Pie bol jeden z prvých filmov, ktoré som mal v DIVIXe a aj to len vďaka tom, že koloval na intráku na vypálenom CD. O sťahovaní filmov som mohol ešte len snívať. Takže celkovo to je klasika, ktorá po rokoch znova nakopla teenage žáner a dokonale funguje aj po rokoch, takže si plný počet zaslúži aj bez ohľadu na nostalgiu. P.S: podľa vyjadrenia cukrárov, nikto v tomto filme neublížil žiadnemu jablkovému koláču, ale jak dopadol Sherminátorov grapefruit sa nevie. 9/10. ()

5150 

všechny recenze uživatele

Tak jsem se k téhle komedii po více než 20-ti letech vrátil a vůbec jsem netušil, že se budu znova tak skvěle bavit. Prostě tenhle druh humoru stále můžu a doufám, že mi to ještě nějaké desetiletí vydrží..)) ()

GeusX 

všechny recenze uživatele

Viděl jsem film při jeho premiéře. A i teď, po dalších 25 letech, je to stále hodně zábavná komedie. Pár trochu ulítle nechutného humoru, ale většina velmi vtipná. 80% (Viděl jsem rozhodně více než 5x... a viděl i všechna pokračování, ale první ze série je nejorginálnější.) ()

Avalon820 

všechny recenze uživatele

Ve své době nesmírně populární a dnes už v podstaně legenda. Dlouho jsem se tomuto dílu vyhýbal, ale nakonec jsem byl mile překvapen. Udivuje mě, že hodnocení není v červených číslech, protože dřív nebo později se tento film zařadí mezi klasiku žánru (čehož dosáhne pravděpodobně jen díky tomu, že je mezi teen komediemi jeden z mála opravdu vtipných). ()

Terva 

všechny recenze uživatele

CITÁT - Jako panicové povstaneme a jako muži uspějeme......... Komedie o tom, jak přijít o panictví..... Scénář : Adam Herz. Kamera : Richard Crudo. Hudba : David Lawrence. CHYBY VE FILMU - 1 - Když stojí Finch u kulečníkového stolu a povídá si se Stiflerovou mámou, tak se pozice žluté koule na každém záběru mění. 2 - Když Vicky sedí s Kevinem na posteli, má Vicky modrý kelímek s pitím. V dalším záběru je již vidět kelímek průhledný.... .........Až na čtvrtý pokus udělila filmu MPAA rating R. Předtím to bylo NC-17.......... CITÁT - Víš, když přichází jaro, je to něco úžasnýho - jako vůně čerstvýho deště. Vykuř mi ho krásko! Kdo se chce pobavit, uvolnit a nevadí mu mírně brutálnější styl humoru, tak tady to je. ()

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

Tady nelze ani jinak, American Pie jsou kult! Po posledním shlédnutí zvyšuju na 5*. Na takhle citlivě podanou, ale zároveň neskutečně vtipnou a zároveň pravdivou komedii v dnešní době nenarazíte. Perfektní herecké obsazení, v rámci mezí inteligentní humor, výborný soundtrack a Stifler's mom! A nezapomenutelný S. W. Scott v roli Stifmajstra, tuhle nálepku už mu nikdo nesundá... Je zvláštní, kolik věcí z tohoto filmu se uchytilo i v reálném světě. Např. slovo MILF, ale i mnohé hlášky typu "leštit bambus" atp. Jak už jsem říkal, prcičky jsou kult! Poučení na závěr: Nepijte sakra cizí pivo! ()

Marek1991 

všechny recenze uživatele

Tento diel to celé odštartoval, celá nezabudnuteľná séria najmä s pôvodnou partičkou mala niečo do seba. Pôvodne moja mama nechcela, aby som to pozeral, ale veľa sexu tam teda nebolo, skôr sa o ňom hovorilo a bolo to prestrihované. Najmä však išlo o komédiu, teda scénky, hefty, hlášky. Na konci 90. rokov z toho bolo cítiť ešte tú atmosféru tých rokov, neskôr to už bolo a aj je také zastaralé, dobové, nostalgické. Celkom sme sa na tom najmä chalani bavili. ()

Falcor 

všechny recenze uživatele

Je to sice nechutně trapné násilné oslovení nejednoho natěšeného výrostka, ale i tak jsem se přistihl, že se u toho nečekaně občas zasměji a pobavím. Název vystihuje podstatu a myšlenku filmu. Koneckonců, jednou to bylo poprvé u každého. Nebo zatím ne? Neboj, dočkáš se. No a jestli umíš péct, můžeš mít i určitý náskok před vrstevníky. Nechutný náskok. ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

MCBP. Veď viete. Klasika ( a naozaj podarená ) teeneagerskej sex komédie, taký PORKY´S 90. rokov. Kultové hlášky a scény. V tej dobe to azda miloval každý, ešte školou povinný. ()

PauloZ 

všechny recenze uživatele

Pro mě už dnes kultovní komedie tohoto žánru! Když jsem ten film viděl poprvé (bylo mi asi 15) , tak jsem si představoval, že su to já v tom filmu a moji kamoši :-D. Komedie o strátě panictví 4 borců v den maturiťáku, ideální příležitost. Mě se to hrozně líbilo, kdykoliv se na to znova rád podívám. Stifler je kapitola sama o sobě a bez něho by to bylo sotva poloviční. Pro mě zatím nepřekonaná komedie tohoto ražení a co víc, Mutt od Blink 182 ... 5* a srdcová záležitost. ()

F.man 

všechny recenze uživatele

Tak jsem včera viděl asi po desáté "prcičky" a nikdo mi nevymluví, že minimálně v žánru teen komedií se jedná o nadstandartní film. Samozřejmě, že nejde o nic duchaplného, ale vtipné a poměrně nefekální fóry, uvěřitelnost (dělali jsme na střední to samé) a příjemná atmosféra... No úplně s čistým srdcem čtyři hvězdy - tenhle film mě totiž fakt baví. This one time, at band camp, I stuck a flute in my pussy. ()

sidzej 

všechny recenze uživatele

Skvelá teenagerská komédia o skupinke chalanov, ktorý uzavrú dohodu o zrušení svojho panictva. Cestou ich však stretne veľa trapasov...... Navyše Jimov otec je vážne klasa. *** a ½ . ()

ConanVJ 

všechny recenze uživatele

Skvělá teen. komedie, která je pro mě hlavním představitelem tohoto žánru. Filmek je plný pěkných bab, skvělého humoru a pěkné hudby. U tohoto filmu jsem se skvěle bavil v kině s kamarády a nedám na něj dopustit. Za mě jasných 100% :) ()

Marsik 

všechny recenze uživatele

FILM+ - Je mi záhadou, proč hodnotím PPP až nyní, jelikož jsem to viděl nejméně 15x. Pro mě je to průlomová záležitost, do roku 1999, resp. 2000, kdy to bylo k mání na VHS, nic podobného nebylo k vidění. Tato komedie odstartovala dobu teen-movie a já a úsměvem na rtech vzpomínám na ta léta konce ZŠ, kdy jsme to s kamaradem sjížděli po vyučování u něj dom na videu, poznávali díky tomu všechny ty věci kolem sexu a neskutečně se u toho řezali. Zároveň je to moje nejoblíbenější komedie pro mladistvé a díky původnímu českému dabingu si dodnes pamatuji celou plejádu hlášek. Je až zarážející, že je filmu přes 20 let a znovu a opět musím říct: "Čas strašně letí!" Všechny kluky a holky z Amerického koláče budu mit stále rád. 100% ()

Kryton 

všechny recenze uživatele

V době vzniku dostal film doslova kultovní status a kdo ten film neviděl byl looser né podobný sherminátorovi. Ted už mě to moc nepobaví , ale své kouzlo to má. Daleko lepší než další díly co následovali po trojce. Ještě , že máme tak hezký holky :-P. ()

spaceboyCZ 

všechny recenze uživatele

Ve sve dobe dost jedinecny a mozna i necim prulomovy bijak, ktery pobavi i po letech vice nez jeho dva nasledujici dily (ty dalsi tri - 4, 5 a 6 - jsou co se vtipu atd. tyce trochu jinde) ()

Johanka 

všechny recenze uživatele

Celkem zdařilá komedie pro mladé. Alespoň, že Amíci dokáží natočit, jak se baví a o čem přemýšlí dospívající mládež. Docela jsem se bavila ()

Související novinky

Nové Prci, prci, prcičky jsou na cestě

Nové Prci, prci, prcičky jsou na cestě

04.10.2022

Herečka a režisérka Sujata Day (Definition Please) byla najata, aby napsala scénář k rebootu kultovní americké komedie Prci, prci, prcičky. Film si objednalo studio Universal, které sérii produkuje… (více)

A režírovat bude...

A režírovat bude...

26.04.2009

Catherine Hardwicke, Chris Weitz a... David Slade?! Cože?! Po „nějaké ženské“ a režisérovi Prciček a Zlatého kompasu nekompromisní tvůrce V pasti a 30 dní dlouhé noci, který nemá problém nějakému… (více)

Když si někdo koleduje o „odpad“

Když si někdo koleduje o „odpad“

24.08.2008

Direct-to-DVD. Zní to jako nadávka, že? A většinou zaslouženě. Hollywoodská studia už dávno zjistila, že DVD (resp. blu-ray) trh je pro ně zlatým dolem. Zisky z prodeje na „plackách“ dosahují… (více)

Reklama

Reklama