Reklama

Reklama

Hvězdné války podle Turka

(neoficiální název)
  • Turecko Dünyayı Kurtaran Adam (více)
Trailer

Obsahy(1)

Kdysi dávno, v jedné předaleké galaxii zuřila za hudby a záběrů vykradených z Hvězdných válek vojna mezi zlým diktátorem se zlatou papírovou helmou a dvěma pohlednými frajerskými stíhači ovládajícími bojové umění a la Douglas Fairbanks. Diktátor a jeho robot s majáčkem byli ale silní, velmi silní a tak museli oba hrdinové po nouzovém přistání na planetě zotročované diktátorovou armádou masopustních masek, chci říct příšer, nejdřív podstoupit tvrdý trénink zahrnující tlučení holýma rukama do skal a kopání do balvanů, ale především spoustu skákání na trampolíně a teprve potom se mohli vydat definitivně zúčtovat se zlem. Ať je provází síla!

Kultovní ultralevná odpověď na Star Wars, kterou má na svědomí doma uctívané enfant terrible tureckého filmu režisér Cetin Inanc. V hlavní roli populární turecký herec (a autor scénáře), bývalý cirkusák Cuneyt Arkin. (choze)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (291)

Z0oMb3E odpad!

všechny recenze uživatele

Najgeniálnejší film všetkých čias. Načo vytvárať efekty, keď ich môžeme ukradnúť z Hviezdnych vojen? Načo platiť skladateľom a orchestrom, aby komponovali sountracky, keď tu máme divácky overené tracky z Indiany Jonesa? Načo vytvárať zložité masky, keď stačí omotať pár ľudí do toaleťáku či plátna? Načo vytvárať drahé kulisy a interiéry, keď môžeme film točiť v dunách, kameňolomoch, pivniciach či kade-tade zadarmo? Načo písať vôbec scenár a dialógy, však "herci" musia aj trochu improvizovať. Keby som mal opísať celý film a hlavne čo sa mi nepáčilo, to by trvalo dlhšie, ako celá dĺžka filmu. Pri tomto filme vyzerajú všetky teenegerské komédie, ktoré bez mihnutia oka hádžem do odpadu, ako veľkolepé diela zasluhujúce sa o miesto v zlatom fonde kinematografie. Turci si asi ťažkú hlavu nerobia zo slov ALL RIGHTS RESERVED. Tento film sa jednoducho musí vidieť, i keď je na úrovni bublín vo vriacej vode, točiaceho sa prádla v práčke, či obiehaniu sekundovky v nástenných hodinách. Kto vydrží sledovať vkuse celý film, tomu patrí moje osobné uznanie. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

Kdo to neviděl, ten neuvěří, že podobná šílenost mohla spatřit světlo světa. Kdo to viděl, ten do konce života nezapomene na pomatenou story tureckých zachránců světa v podobě, jakou by Lucas nevymyslel. Turci to zkrátka pojali po svém a já jsem se bavil dost na to, abych se zasmál a málo na to, abych to veřejně přiznal. ()

Reklama

maverick10 

všechny recenze uživatele

"Tureckej David Hasselhoff, ktery bojuje proti parte zlotrilych teletubbies, za hudby Indiana Jonese" Uz v uvodnich titulcich jde vycitit, ze tady nebude vsechno v poradku a ze jde spise o kemp tureckych milovniku americkeho filmu, kteri prisli rovnou z Masopustniho pruvodu. Star Wars ZERO: Fuck of George Lucas Vlastne ani nevim jestli je spravny neco tak krehkeho a naivniho vubec kritizovat a nebo vychvalovat jako nejgenialnejsi parodii, kterou jsem kdy doposud videl. ()

Matty 

všechny recenze uživatele

OMG! OMG! OMFG! Za svůj život jsem již viděl hodně věcí. Viděl jsem jogurt rozprsklý na dlažbě, viděl jsem krysu zapečenou v bochníku chleba, viděl jsem kýbl cizích zvratků, viděl jsem holý zadek Jacka Nicholsona, ale nic z toho mě nemohlo připravit na zážitek ze sledování tohoto mistrovského díla turecké provenience, za jehož zrežírování by se musel stydět i Ed Wood. Podle mé teorie přišel Çetin Inanç (režisér) někdy kolem roku 1976 za Cüneytem Arkinem (scénárista) a řekl mu, že by nebylo marné natočit něco jako „vesmírné války“. Když je o rok později předběhl jistý George Lucas, protestně jeho scifko zneuctili, přesněji tvrdě znásilnili. Film se „trochu“ inspiroval Star Wars, „vypůjčil“ si z nich několik záběrů, „vypůjčil“ si z nich rovněž Williamsův hudební motiv. Příběh vypráví o dvou udatných hrdinech, kteří se postaví zákeřnému padouchovi, celé se to odehrává kdesi v poušti, ve starých zříceninách čehosi naprosto nevědeckofantastického. Oba reci ovládají unikátní techniku boje, tzv. „máchání“ – tak dlouho mávají rukama kolem protivníka až odpadne, nikdy se nesníží k fyzickému kontaktu. K fyzickému kontaktu nedojde ani mezi jedním z hrdinů a nemluvnou hlavní hrdinkou, dle škály výrazů na její tváří nejspíš tureckou pornoherečkou. Nepřátele, kteří borcům brání v záchraně Země (ono si vlastně stačí přečíst anglický název a víte vše podstatné) mají buď podobu velikého chlupatého medvěda (sorry, medvědi) nebo mumie (sorry, mumie). Jejich končetiny jsou přitom snadno oddělitelné od zbytku těla a díky ostrým drápům do těla následně snadno zabodnutelné. Šatstvo těchto zrůdiček vůbec budí dojem, jakoby tvůrci vykradli kostymérnu divadla, kde zrovna inscenovali Čaroděje ze země Oz. Film je plný roztomile imbecilních scén typu hlavní hrdina „tuží své bijecké schopnosti úporným mlácením do velkého šutru“, anebo si k nohám přiváže dva nepochybně těžké kameny a rozhopsá se po tureckých vrchovinách. Mnohé z těchto scén uznal režisér za natolik pozoruhodné, že je do filmu zařadil hned několikrát. Vrcholu geniality dosahuje v mnoha bodech také scénář strkající svou duchaprázdností s přehledem do kapsy i Lucasův majstrštyk („Tyto vysoké bronzové hory nás chrání před radiací“) a úplně nejlepší hláška je i tou nejupřímnější: „Now he has the power to destroy the Earth. Save the world. Save the world! Save the world!“. Zachránit svět, zachránit svět před filmem nazvaným Dünyayi kurtaran adam – to je jedna z možsnotí. Tou druhou je odhodit veškeré zábrany a královsky se bavit, něco tak strašného na půdě nenajdete (i když kdoví, co tam máte). Jestli v Turecko vznikají samé takovéto filmy, je mi naprosto jasné, proč nemůže být členem EU. Náhlou invazi něčeho natolik vtipného ve větším počtu by ti méně trénovaní Evropané nemuseli rozdýchat. Svých pět hvězdiček dávám se stejnou vážností, s jakou byl natočen tento film, tzn. se smrtelnou. ()

dr.horrible odpad!

všechny recenze uživatele

Neopísateľne strašné. Vlastne som sa celkom tešil, existuje totiž niekoľko ultranepodarených "filmov", ktoré ma v rámci guilty pleasure dokázali celkom zaujať (The Guyver, Boll-ovky) a niektoré dokonca výborne pobaviť (Lady Terminator, The Room). Toto ale prekonáva všetko, aj tie Woodové nudné sračky, aj väčšinu slovenských seriálov, Kučerovky a dokonca aj Forced Entry, ktorý som až doposiaľ považoval za najhorší film vôbec. A prekonáva ich tak stonásobne. Že je to neskonale tupý, nehanebný plagiát by som ešte prežil (konieckoncov keď uprostred "bitky" zrazu prebehne len tak pár prestrihov na stormtrooperov, je to celkom sranda) a rátal som aj s tým, že ide o vykrádačku, aj s tým, že ide o jeden z najhorších filmov všetkých čias. A ozaj je tu všetko. Megabrutal dementné dialógy, skoky šesť metrov do výšky, plyšoví záporáci... a je to fakt (zvrátená) sranda, tá ale po chvíľke omrzí a zostane iba pocit odumretých mozgových buniek. Po chvíľke to prestane baviť a uvedomíte si, že sledujete film bez príbehu a bez deja a vlastne bez všetkého, čo normálne robí film filmom. A začnete sa nudiť. Vo výsledku sú Turkish Star Wars zhruba rovnakou urážkou kinematografie, ako stratou času. Najhorší film vôbec. A myslený vážne. ()

Galerie (13)

Zajímavosti (13)

  • Film měl rozpočet o výši 50 milionů lir (cca. 300 tisíc amerických dolarů), dvojnásobek tehdejšího tureckého standardu. (vojtaruzek)

Reklama

Reklama