Reklama

Reklama

Hvězdné války podle Turka

(neoficiální název)
  • Turecko Dünyayı Kurtaran Adam (více)
Trailer

Obsahy(1)

Kdysi dávno, v jedné předaleké galaxii zuřila za hudby a záběrů vykradených z Hvězdných válek vojna mezi zlým diktátorem se zlatou papírovou helmou a dvěma pohlednými frajerskými stíhači ovládajícími bojové umění a la Douglas Fairbanks. Diktátor a jeho robot s majáčkem byli ale silní, velmi silní a tak museli oba hrdinové po nouzovém přistání na planetě zotročované diktátorovou armádou masopustních masek, chci říct příšer, nejdřív podstoupit tvrdý trénink zahrnující tlučení holýma rukama do skal a kopání do balvanů, ale především spoustu skákání na trampolíně a teprve potom se mohli vydat definitivně zúčtovat se zlem. Ať je provází síla!

Kultovní ultralevná odpověď na Star Wars, kterou má na svědomí doma uctívané enfant terrible tureckého filmu režisér Cetin Inanc. V hlavní roli populární turecký herec (a autor scénáře), bývalý cirkusák Cuneyt Arkin. (choze)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (291)

gjjm 

všechny recenze uživatele

Turecký pokus zkonvertovat Hvězdné války do tureckého nízkorozpočtového (no...v podstatě bezrozpočtového) filmu, vysvětlujícího ideologii islámu. Jeden z nejvtipnějších filmů, co jsem viděl, takový ekvivalent nikotinových náplastí pro lidi závislé na marihuaně...:) P.S. Ano, vím, že na marihuanu teoreticky neexistuje fyzická závislost, ale víte jak to myslím, ne? :) ()

L_O_U_S odpad!

všechny recenze uživatele

I v těch nejhorších filmech, jaké jsem doposud viděl, existují určitá pravidla střihu, práce s kamerou, hudbou, herci a dějem. Dünyayı Kurtaran Adam nenabízí nic z toho. Občas mi připadalo, jako by někdo z filmového kotouče odstřihl pár metrů materiálu - to když se postavy vmžiku přesunuly z jedné lokace do druhé, aniž by došlo k ukončení hudební fráze. Dějově na tom Turecké Hvězdné války nejsou o nic lépe. Absolutně jsem nepochopil, co měla znamenat úvodní vykradená sekvence z Nové naděje (a v jakých strojích vůbec ti dva borci létají). Pak nastala hodina naprosto nelogických kydů o tisícileté minulosti, náboženství, mozcích, pyramidách a dřevěném meči. Závěrečná bitva s prokopáváním červených plyšáků a trháním údů je posledním hřebíčkem do rakve İnançova a Arkınova zhůvěřilého projektu. Přijde mi naprosto neuvěřitelné, že země, kde vznikl tento paskvil vykrádající vše možné od Bena Hura po Indiana Jonese, žádá o vstup do Evropské unie. (579., srpen 2010) ()

Reklama

Tom_Lachtan 

všechny recenze uživatele

JÁ TO ŘÍKAL! já sem říkal že v týfajtrech lítaj i klaďasové! --(ok půlka rebelů na nich začínala)-- další plus mají u mně za bojové scény ne nepodobné té co jsme předváděli ve třetí třídě na školní besídce. Tamtéž se vyskytla také maska podobná té kterou používá hlavní záporák filmu .......... tohle prostě pobaví. ()

C0r0ner odpad!

všechny recenze uživatele

Jo, tady nejde dát nic jiného, než odpad!, nebo pět hvězdiček. Vážně. Takovou sračku totiž uvidíte jednou za život. V podstatě to je stejný brak jako Strážci vesmíru, ke kterým ale mám citový vztah, tak za těch 5 * byli. Tohle byla jenom totální šílenost, při které jsem celou dobu jen kroutil hlavou a nevěřil vlastním očím. Neskutečná záležitost. 0% ()

HellFire odpad!

všechny recenze uživatele

No teda! Při sledování tohohle filmu má opravdu člověk tendenci k epileptickému záchvatu. Neustále se opakující záběry napodobující známé filmy mísící se s rychlým střihem, nesmyslnými záběry téměř na cokoliv, k tomu hrozná turecká hatmatilka, "herci" předříkávající dialogy někde doma v pokojíčku a k tomu všemu jako třešnička na dortu scénář jako od 4letého dítěte. Fjůůůůůůůůůů. ()

Galerie (13)

Zajímavosti (13)

  • Režisér Çetin İnanç musel pro získání záběrů ze Star Wars: Nová Naděje (1977) podplatit nočního hlídače pracujícího pro tureckou filmovou distribuční společnost, aby mu na noc půjčil filmový pás určený pro kina a on si mohl okopírovat požadované pasáže. (vojtaruzek)
  • Behom záverečného boja má v niektorých záberoch hlavný hrdina kúzelné rukavice a topánky zo zlata, no v niektorých záberoch mu chýbajú. (ČSFD)

Reklama

Reklama