Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Životy miliónov ľudí sú ohrozené smrtiacimi kobylkami. A v tejto chvíli je Dr. Maddy Rierdon jediný, kto s hrozbou môže niečo urobiť. Ako vládny zástupca objaví utajený výskum, pri ktorom mali byť pre armádu k dispozícii špeciálne skrížené kobylky. Táto prevratná biologická zbraň však jedného ňa môže ohroziť aj samotného stvoriteľa. Uniknúť pred rojom a riskovať svoj vlastný život, aby zachránil milióny iných životov je pre neho samozrejmosť... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (39)

tron 

všechny recenze uživatele

SMRTIACE KOBYLKY nie sú horor, pretože „dva centimetre niečoho, čo letí vysoko vo vzduchu" skrátka vôbec nie je strašidelných. Občasné detailné zábery sa cenia, ale nepomáhajú. A žánrovo má tento hlúpy film bližšie ku katastrofickému žánru. V tomto prípade – vzhľadom k predpotopnému scenáru, trápnym trikom, stopercentne nezáživnej televíznej réžii a bombastickému hereckému obsadeniu (Xena a otec Kevina McCallistera) – skôr katastrofálnemu. ()

Karlos80 

všechny recenze uživatele

U tohoto druhu filmu jsem byl připraven opravdu ne vše. Po deseti minutách jsem zjistil že je to jen jedna s těch dalších zvířecích a hmyzích blbostí, po dvaceti, jsem se začal už značně nudit, a po třiceti po spletitosti všech těch zhovadilostí a nesmyslů mi došla trpělivost tak jsem radši vypl telku a šel spát:-o) Ta jedna za odvahu něco takového vůbec natočit, a samozřejmě za Lucy, o které se tady už zmiňovali i ostatní. ()

Lateef odpad!

všechny recenze uživatele

imdb rating: 31% - Tenhle film má vše, co má správný odpad! mít - humusácký příběh po okraj naplněný stokrát omílanými klišé, scénář rozežraný kobylkami se spoustou logických chyb, tým zamindrákovaných kameramanů, bandu lidí, kteří by si rádi říkali herci a jejichž honorář mohl být nanejvýš chléb a vody a rádoby strach nahánějící zvířecí monstrum, zde v podání létajících apokalyptických hybridních kobylek...dovedu si představit, že bych se to podíval znovu, ale pouze při konstelaci těchto bodů: a/ musel bych ležet v začouzeným obýváku s tlupou zkouřených dredařů a hulit patnáctej špek...b/ mít nasazený okuláry s třiadvaceti dioptriema, abych to viděl pořádně rozmazaně...c/ musel by někde poblíž stát Jason Statham připravenej vypálit mi otočku, kdybych to odmítnul sledovat...Co nutí lidi točit takovéhle filmy, mohl by mi to někdo říct?? Prosím, mohl by mi to někdo říct?? ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Videl som už mnoho snímkov prostredníctvom ktorých na mňa útočili všeliake zvery a háveď. Prežil som útoky žralokov, krokodýlov, piraní, vlkov, medveďov, vtákov, netopierov, mravcov, včiel, ôs, slimákov, žiab, hadov, pavúkov a čo ja viem ešte čoho všetkého. No a tento krát na mňa zaútočili "Smrtiace kobylky". V roku 2005 o nich natočil film televízny režisér David Jackson. Nijak zvlášť ma nim nezaujal a absolutne vôbec nevydesil, takže mu viac ako jednu hviezdičku nedám. * ()

ripo 

všechny recenze uživatele

Trápnejší scenár by snáď mohol vymyslieť len život ..... ( alebo Hollywood). Všetko bolo prvoplánové a primitívne a tak čas strávaný sledovaním tohoto "skvostu" patril medzi stratený .... ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Doktor Peter Axelrod pracuje na ministerstvu zemědělství v laboratoři, kde má jako bokovku tajnou zakázku pro ministerstvo obrany - sarančata vyšlechtěná tak, že odolávají veškerým pesticidům včetně DDT. Když na to přijde doktorka Maddy Rierdonová, donutí jej sarančata zničit. Jeden z deratizátorů si však tajně několik kusů vezme, přičemž pár mu jich nechtěně unikne do kanalizace. Zbytek se dostane na svobodu během manipulace na vojenské základně. Nyní je třeba zjistit, jak zachránit Spojené státy před invazí sarančat, která jsou odolná vůči všem jedům používaným na hmyz. Levný snímek s Xenou má standardní scénář a mizerné speciální efekty. Hlavním motivem je touha zelených mozků (a jedno kde na světě) po dokonalé zbrani. Také řešení katastrof mají generálové v malíčku. Co na tom, že obětují pár milionů životů. Jinak k prezentovanému řešení jsem poněkud skeptický, i když nejsem fyzik. Ovšem sarančata jsou zkrátka býložravá, a pokud se uchylují ke kanibalismu (tedy požírání se navzájem, ne krav nebo lidí), pak jen v období růstu, než dospějí. Nevadí mi fantazie, vadí mi logické nesmysly. Jinak kobylky jsou masožravé, ty se ale ve filmu nevyskytují. Zdejší oficiální text je blábol, který navíc udělal z pohledné Lucy Lawlessové chlapa. ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Béčko so seriálovou Xenou nebolo kupodivu tak prehnané, ako milión ďalších sci-fi béčiek podobných tomuto. Kobylky sú kobylky, nie sú to dvojhlavé žraloky ani zmutované obrie pavúky či morské príšery. Bolo to celkom uveriteľné. Taktiež ako aj umelo vytvorené kobylky, tak aj ich obrovské nálety. Na čele s obľúbenou Lucy Lawless to bol milý zážitok, plný adrenalínu a zážitkov. Videl som plno horších filmov, pár príkladov som už uviedol a toto by som si dokonca mohol v pohode pozrieť znovu. ()

Deimos 

všechny recenze uživatele

TV/// Obsazení 5/10 Děj 1/10 Hudba 3/10 Efekty 2/10///+obsazení -zpracování, děj, logika, patriotizmus/// Tak a je zase vymalováno, tentokrát sračkama kobilek na předním skle. Nejvíc mě iritoval děj a jeho logika. Jednak je tento film jedno velké klišé. A za druhé, už asi chápu proč je v záhlaví uvedeno Sci-Fi, pač scénář se dá přirovnat jak kdyby dvě pětileté děti dělali hatlala paltala...A ke všemu film ani nezachrání obsazení (tak snad jen od odpadu) a i kdybych chtěl dát 2*, tak nemohu, protože technické zpracování je výsměch. Jakože umělohmotných kobylek se fakt nebojím, jo a prej sou i masožravé, haha! Ale dík za námět, až budu dělat první horor..../// Celkem 24%/// ()

Jordan 

všechny recenze uživatele

je to jasný odpad - totálne televízne céčko - ale tá jedna hviezdička v mojom hodnotení je lucy lawless: viac lucy lawless v spodnom prádle!!! ()

francis 

všechny recenze uživatele

Nejvíc mě pobavila scéna ve stodole. Připomnělo mi to kennyho ze southparku, jak šel s nasazením života kanálem vypojit elektřinu za barák, zatimco tým B (všichni ostatní) pil kakao a sledoval rodinný seriály. Proto ta jedna hvězdička, jinak bych dal odpad za... úplně všechno. ()

Campbell 

všechny recenze uživatele

Kobylky útočí! Utíkejte. Aneb jeden druh zvířete který nedokáže ani vystrašit a navíc když útočí tak to vypadá děsně hloupě. Efekty působí směšně i na televizní filmy a hračky co jsou nalepené na hercích, jsou fakt k smíchu. LAwless je celkem kočka ale co nepochopím je to že podle mě má na víc než na tohle. Navíc ten její vztah s tím chlápkek byl fakt šílenej. Stupidní béčko které není ani zábavné ani dobré. A trvá jen 86 minut 2 hodiny bych nedal. ()

Z0oMb3E 

všechny recenze uživatele

Ono keď dojdu prerastené monsterky jediná možnosť ako pokračovať v točení zlých filmov je dať nadprirodzenú moc malým ale svojim počtom kompenzujúcim tvorčekom. Pre tento krát na Ameriku húfne útočia kobylky. Už tu sa nejednému zoologicky zdatnejšiemu divákovi zahmlie pred očami, kedže sa jedná o Sarančatá. Dajme tomu, že to až taká chyba nieje. To že film je čistá šablóna, kedy sa niečo zvrtne, povolá sa odborník, stretnutie s ex, prvý a ani druhý šialený nápad nevyšiel, a nakoniec sa z prdele vytiahne najväčšia bomba ktorá odvráti celosvetovú katastrofu. Jediná inovácia spočíva v sexy bloncke Lucy, ktorá pre zmenu nelieta a nestína ľudom hlavy. Chcelo to jednoznačne scénu, kedy pri nálete sarančat v parku nejaká horúca hlava vytiahne pištoľ a odhodlane začne páliť do roja. Tá scéna by jednoznačne zachránila film. Kedže sa však pri projekcii neobjavila, ostáva film v zabudnutí medzi partiou zlých filmov na ktoré si už nespomínam. ()

Vyrida 

všechny recenze uživatele

Až taková tupá hloupost, jak jsem původně očekával se nakonec nekonala, takže jsem byl samozřejmě v nějaké míře mile překvapen. Scénař je samozřejmě ohrané kliše z většiny katastroficky podobných filmů, kde postupně vláda vyzkouší různe opatření, které se ukáží jako beznadějné až zbyde poslední nejničivější zbraň. Na poslední chvíli však někoho napadne něco lepšího co by mělo zachránit nasazované životy obyčejných vidláků a vyhubí k tomu onu zkázu. Trochu jsem se bál, aby z toho nakonec nevznikla nějaká parodie s masožravkami a ono né. Pravda nějaký náznak by tu přeci jen byl, ale budu dělat jako že jsem ho neviděl a za tento sympatický reálný podklad musí následovat jedna hvězdička. Druhou dávám za koukatelný film jako celek, věřte mi viděl jsem i horší, které tady mají vyšší hodnocení. Nesedlo mi však herecké obsazení ikdyž, jak se koukám po komentářích svých kolegů, bylo právě toto z nejčastějších důvodů proč si od nich film minimálně jeden frček zasloužil, tak teda nevím :) ()

Trevor 

všechny recenze uživatele

Verzia odvysielaná na stanici NOVA mala 84 minút, tak buď má čsfd zlý popis alebo to niekto dokázal zostrihať, v každom prípade sú tieto Smrtiace kobylky (v tom istom roku tuzemský distribútori ponúkli ešte jeden film s rovnakým názvom) typickým filmom tohto štýlu, nejedná sa však o eko hororo ale v tomto prípade eko triler, pochopiteľne s prvkami scifi, céčkový produkt v ktorom dostanete presne to čo čakáte od nalinkovaného príbehu cez slabé herecké výkony až po mizerné efekty ale na splnenie challenge ktorú som si dal, 10 eko hororov/trilerov to bola celkom vhodná voľba, nakoľko tentokrát nevyčínajú mravce ani krokodál a ani pirane ale iný živočíšny druh, kobylky. ()

Reklama

Reklama