Reklama

Reklama

Neanderthal

(TV film)
  • Slovensko Svet Neandertálcov

Obsahy(1)

Neandertálci prosperovali na zemi 250 000 rokov. Tento húževnatý ľudský druh vydržal dobu ľadovú, krutých predátorov a nespočetné množstvo iných nebezpečenstiev pravekého života. Pred 35 000 rokmi sa prvýkrát stretol Neandertálec a Cromagnonský, teda moderný človek. Trvalo 5 000 rokov než Neandertálci vymreli. Svet Neandertálcov skúma každodenný život malého kmeňa žijúceho v južnom Francúzsku na sklonku vymiznutia ich druhu. Kombinácia najnovších vedeckých výskumov s drámou, použitie archeologických nálezov a najmodernejšej animácie vám umožní spoznať ako títo predchodcovia žili a aká je spojitosť medzi nimi a nami. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (6)

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Ked chcem vidieť neandertálcov, prejdem sa po meste alebo idem do práce. Inak ma tento dokument až tak nezaujal. Je skôr fikciou. ()

Ampi 

všechny recenze uživatele

Dokument o tlupě tří bratrů. Tvoří ji tři bratři. Nejstarší má ženu a dvě děti, syna a dceru. Prostřední získá nově "příchozí" ženu. Tlupu doplňuje jejich strýc, který se stará o nejmladšího člena tlupy syna vůdce-nejstaršího. Nejmladší jednoho dne potká jednoho z jiných lidí, nás kromaňonců-sapientů. Stránky http://www.channel4.com/history/microsites/N/neanderthal/  už nefunkční https://web.archive.org/web/20060114134721if_/http://www.channel4.com:80/history/microsites/N/neanderthal/ ()

Reklama

Jirka_Šč 

všechny recenze uživatele

Dokument už informačně zastaral. Dnes víme, že máme část neanderthálské DNA. Víme, že jsme se s nimi křížili, dlouho a na různých místech. Víme, co v nás neanderthálská DNA ovlivňuje. Na druhou stranu film zobrazuje neanderthálce i jejich způsob života velmi hodnověrně. A ano, (asi) je pravdou, že kdyby měli o pár procent vyšší porodnost a pár procent nižší mortalitu, nemuseli vyhynout. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Tie tváre Neandertálcov boli fakt pôsobivé, dohady o tom ako žili a vykresľovaní príbeh až tak nebrali, skôr zaujali fakty, ktorých by som bral určite viac. /40%/ ()

Galerie (6)

Zajímavosti (1)

  • Film se natačel v narodním parku Glenveigh v Irsku. Děj se odehrával v Dordogne ve Francii. (Ampi)

Reklama

Reklama