Reklama

Reklama

Příběhy starých Egypťanů

(seriál)
  • Velká Británie Ancient Egyptians (více)

Obsahy(1)

Nejambicióznější mini série o starověkém Egyptě, který kdy vznikl, je plný skvělých herců, dramatických scén i povedených digitálních efektů ve filmové kvalitě. Příběhy starých Egypťanů vyprávějí o historii slavné říše z pohledu jejích obyčejných obyvatel. Každý ze čtyř dílů je průřezem celou společností v době klíčových změn v historii – od vzniku impéria přes ztrátu nezávislosti až po závěrečný rozkvět egyptské civilizace na březích Nilu. (TV Prima)

(více)

Recenze (2)

Pohrobek 

všechny recenze uživatele

Důkaz toho, že nejlepší příběhy píše sám život a že kvalitních látek a "literátů" se dostávalo ve všech dějinných epochách. Tento dokumentární, ale hraný seriál se vyznačuje neskonalou sugestivností, vysokou mírou reality a příběhem, který nemůžeme obvinit z umělé didaktičnosti ani snahy o historickou ilustraci. Výjimečně autentické, dramaticky kvalitní a opravdové. ()

sportovec 

všechny recenze uživatele

K Pohrobkovu komentáři, který meritum věci vyčerpává skutečně důsledně, dodávám, že že i orientace po orientalistice a poměrně rozsáhlé mezinárodní literatuře je skutečně obdivuhodná. Zdá se to být odlehlou otázkou, ale nezvládnutí této zdánlivé "poddružnosti" by se zpětně okamžitě projevilo na kvalitě scénáře i realizace. ()

Reklama

Galerie (2)

Reklama

Reklama