Reklama

Reklama

Během operace Svoboda Iráku je vyslána americká jednotka do iráckého městečka, kde mají za úkol nalézt ztracenou skupinu zpravodajů. Naleznou však obyvatele města mrtvé a setkávají se s živoucí zbraní hromadného ničení... Manticorem. Tento netvor je probuzen ze spánku vůdcem teroristů, který chce svou zemi za každou cenu zbavit amerických vojsk. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (26)

kitano odpad!

všechny recenze uživatele

Je až komické, aká sra*ka sa može skrývať za nablýskaným dvd obalom. Źiaden zázrak som nečakal, iba béčkovú zábavu. Toto je však brak kalibru medzikontinetálnej jadrovej rakety. (0/10) ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Behom vojenskej operácie amerických ozbrojených síl v Iraku skupina moslimských teroristov vzkriesi starobylé démonické monštrum, aby tak zastavili inváziu Američanov. "Netvor z púšte" však nie je vyznavačom islamu a začne likvidovať všetko živé, čo mu príde do cesty. Je mu jedno či je to mohamedánsky kozomrd alebo obrezaný žido americký voják. Nízkorozpočtový televízny akčný horror, ktorý v roku 2005 natočil béčkový režisér Tripp Reed, je sfušovaná blbosť. Strašná chujovina. * ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Některá mizerná laciná béčka by s větším rozpočtem a lepšími dialogy nebyla zcela marná. Babylónská mytologie, dračí dvojčata a touha po moci. Mnohé scény nepostrádají napětí, kupa mrtvol a několikrát střeva ven. Samozřejmě si člověk vzpomene na řadu žánrově blízkých filmů. Třeba scéna, kdy přistane záchranná helikoptéra, piloti vyčkávají a jeden se pomalu otáčí za sebe, jako by vypadla z Vetřelců, což kvituji, páč podobné odkazy mám rád. Neberu to jako plagiát, ale vědomou či možná nevědomou poctu. Závěr je hnán samozřejmě až na hranu a jak se mnohdy ukáže, nejúčinnější zbraně bývají ty nejjednodušší. Počítačové efekty jsou přirozeně tak špatné, že horší už snad ani být nemohou....divák ale ví, do čeho jde, tudíž by si pak neměl stěžovat. ()

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Ne nečekal jsem, že to bude něco světoborného. Očekával jsem klasické béčko s obludkou v atraktivním prostředí Iráku. Lesos sliboval i zdařilý cover dvd, který ale může zároveň posloužit při reklamaci jako důkaz o lživé reklamě. O těch apačích, hummerech a vojácích si nechte jen zdát. Film (řadím jej do céčka) nechtěně baví už od prvopočátku. Americké jednotky uživají ruské náklaďáky a OT :-) (zelené k tomu). To bych ještě pochopil, Irák je pro nízkorozpočtové béčko silné sousto a kde vzít nějaké to pouštní APC nebo Stryker (i když věřím, že v Americe by šlo sehnat spíš než Zil a BTR 60). Co ale nepochopím je skutečnost, že když dojde na boj, jednotka běhá kolem tranportéru (ač má lehké dělo a kulomet na otočné věži) a pak ujede ač by partičku bubáků v klidu rozprášila kanónem. Z toho děla se vlastně nevystřelilo ani jednou... Vojáci jsou v pískové combat výstroji a vypadají skoro skutečně, prostředí polopouště a skal skoro také. Co však bylo šílené, bylo papundeklové zpracování irácké vesnice. Chvilku jsem měl dojem, že se dívám na studiovou TV pohádku Nasredin. Když došlo na hřeb večera Syfu, nemohlo mne už nic překvapit. A přeci, závěrečný souboj a hlavně závěrečný řeznický úder palicí mezi oči (vojanda asi byla na nějaké té zabíjačce) mne z nudy vyvedl... Já miluji arabské pohádky a netušil jsem, že se na jednu z nich dívám! Každopádně, jestli na tohle koukal nějaký Iráčan, tak bych se ani nedivil kdyby se opásán dývkama s tímhle filmem vrhl na nějaký ten spojenecký check point... Hvězdička za bžundu. * ()

Smok odpad!

všechny recenze uživatele

Dej filmu je síce zasadený do roku 2004 a operácie "Iraqi Freedom", ale mám pocit, že Manticora ako taká už driemala v animátorských šuflíkoch dobrých 10 rokov pred natočením filmu. V roku 1995 by som pri takej animácii padal na riť a obdivne híkal, dnes som však híkal z úplne iných dôvodov :( ()

Campbell 

všechny recenze uživatele

No mohlo to dopadnout daleko lépe. Filmy od společnosti Syfy mě baví a vyhledávám je. Nebojím se říct že mám většinu nakoukáno, a při tom mi tenhle film tak dlouho unikal, což je celkem ironické, když vezmu v potaz že u nás i vyšel. Nicméně těšil jsem se a po spuštění a dokoukání ve mě zůstalo zklamání. Tenhle film je špatnej. Nedávno jsem viděl film Camel spiders kterej se odehrává téměř v totožném prostředí a líbil se mi. Takže jsem se těšil na tohle dílo. Už od samotného začátku mi přišlo něco divné. A hlavně to že ty postavy mi přišly tak neuvěřitelně debilní že se člověk musí pousmát. Pak přišel na řadu ten netvor a to začal horor v pravém slova smyslu. Neustále jsem si kladl otázky typu "Proč jdou tam" "Proč dělají tohle". Šílený. Škoda těšil jsem se. ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Tripp Reed se pokusil natočit válečný-hororový film, ale v konečné fázi z toho vyšel jen jakýsi paskvil s lacinými digitálními efekty a mysteriózním nádechem. Hodně dlouho bych musel přemýšlet nad tím, jestli se mi za celý film líbilo něco natolik, že bych si Manticore musel pustit znovu a myslím, že bych nic nenašel. Trochu jsem se u filmu nasmál to je pravda, ale jinak to byla jedna velká nuda a bída. Znám ovšem ještě mnohem horší filmy, takže nulu mu nedám. ()

curunir 

všechny recenze uživatele

,,MYSLÍTE, ŽE BY TO MOHLO BYŤ DIVÉ ZVIERA, KTORÉ UŠLO ZO ZOO?" __ Odpad! rozhodne nie, nakoľko si myslím že v tomto žánri vznikli aj omnoho horšie skvosty a škaredé prerastené zvieratko z dávnych dôb takým obyčajným priemerom. Niečo k filmu samotnému. Kameňom úrazu, ktorý mu veľmi nepomáha je jeho neuveriteľná lacnosť. Opomenúc nevalné vizuálne efekty, kde sa niektoré zábery opakujú viackrát a to, že lokácie Iraku boli viditeľne nahradené Bulharskom, tu ešte stále ostáva slabá kartónová výprava. Ako celok pôsobí film miestami nezmysluplne a i keď sa mi páčilo nasadenie zelených mozgov do akcie miesto bandy obyčajných civilistov. Je síce pravda, že odlýšiť ich je síce ťažko, v zásade je to však jedno a film ako odreagovanie funguje uspokojivo. (2. komentár k filmu) ()

Tayen 

všechny recenze uživatele

Miluji tyhle nízkorozpočtové sci-fi dobrodružné horory s neumělými digitálními zrůdami, nesmyslnými dialogy, debilně se chovajícími hrdiny, nulovým napětím a znetvořenými mrtvolami. Nemusíte se totiž bát, že o něco přijdete, když nedáváte pozor pět minut nebo i hodinu. Netvor z pouště se bere vážně a tím je to sice smutné, ale taky hrozně zábavné. ()

cariada 

všechny recenze uživatele

Vojáci a jakási obluda co lítá žere vše co chytne. Hrůza nesmírná občas jsem se musel i zasmát, zvlášt, když ten chlápek stoupl na minu. ()

destroy83 

všechny recenze uživatele

Televizní céčkový film s hororovým nádechem o hrstce amerických vojáků, zuřivé reportérce a bájné nestvůře. Dějově jednoduchý snímek příjemně odsýpá, režisér valí do diváka akční scény plné ultralevných efektů, céčkových hereckých výkonů a papundeklových kulis. Z výše zmíněných efektů bych hlavně vypíchl let a následující zřícení helikoptéry po ataku manticorou, či jakýkoliv detailnější záběr na bájnou nestvůru, který režisér povětšinou nabídne divákovi ještě nejméně jednou o kousek stopáže dále. O krvavé scény není nouze, z nichž některé jsou dokonce celkem povedené, dočkáme se i pohledu na vnitřnosti jednoho z amíků. Ovšem atmosférický potenciál snímku je doslova na bodu mrazu. Navíc se vše bohužel odehrává za doprovodu znechucující propagandy a patetických keců. Pokud si příznivec brakovější kinematografie dokáže odmyslet tu otravnou dávku propagandy, zaručeně se skvěle pobaví. Já se bavil na tři hvězdy. ()

Lachtaan 

všechny recenze uživatele

Zápletka: Točit tohle prachatější produkce, tak bych byl maximálně natěšený. Monstra: Právě kvůli zdejší potvůrce bych byl maximálně natěšený, kdyby se do ní narvalo více peněz. Herci: Vojáci v pouštních válkách vypadají dobře v jakémkoli filmu. ()

Kosmik 1 

všechny recenze uživatele

Jednu hvězdu, že jsem vydržel dokoukat do konce. Bohužel efekty, výprava a samotná manticora stojí za starou belu, dobrý by vše bylo před deseti-patnácti lety, ale takhle je to hodně skromný a levný film, do dnešní doby nehodící se. Jsem naopak rád, že se ve filmu nevyskytla žádná hystericky křičící ženská a taky žádní teenageři. No a za odvahu tenhle film vydat musím dát tu druhou hvězdu. :-) ()

Scytale 

všechny recenze uživatele

První polovina filmu je celkem koukatelná, ale v druhé půli se tvůrci sami začali zamotávat do zbytečných logických lapsů a přílišného množství zbytečných levných vizuálních efektů. Konec už se odehrává na poli nechtěné (tragi)komedie. ()

Dragonlanc odpad!

všechny recenze uživatele

Absolútny odpad. Idiotský scenár, filmové triky ako spred 100 rokov, americká vojenská "špeciálna jednotka" sa správa ako banda dôchodcov postihnutých Alzheimerom a mentálnou demenciou. Nesmrteľná obluda, ktorú nemožno zničiť ani žiadnou najmodernejšou zbraňou, raketometom alebo riadenou bombou a potom skamenie, keď sa pozrie do zrkadla a dá sa rozbiť blbým kladivom, na posranie. Jediná chyba, že ich obluda nezožrala všetkých už po 5 minutách, aspoň by som si ušetril ďalších 80 minút utrpenia sledovaním tejto kraviny. Na niečo takéto by sa mala zaviesť osobitná kategória. ()

AxelWers 

všechny recenze uživatele

1* zo súkromných dôvodov, ale inak to bol des. Tie efekty by boli super, keby sa film natáčal v r. 1970, ale natočiť v r. 2005 film s takýmito efektami vyžaduje riadnu dávku drzosti a arogancie voči divákom. Keď tak nad tým uvažujem... tento film bez toho netvora by bol možno aj za 3*. ()

Reklama

Reklama